Βαλμπουενά: Η ξεκούραση του «πολεμιστή» για Άρσεναλ

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν από τους πρωταγωνιστές της περσινής πρόκρισης του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ και ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να τον έχει όσο πιο «φρέσκο» και με καθαρό μυαλό για τα μεγάλα ματς του Europa League. 

Βαλμπουενά: Η ξεκούραση του «πολεμιστή» για Άρσεναλ

Δεν είναι έκπληξη η απουσία του Ματιέ Βαλμπουενά από την αποστολή του Ολυμπιακού για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Άρη (4/3). Ο Γάλλος άσος έχει παίξει αρκετά το τελευταίο διάστημα, με την προσφορά του να είναι κυρίως στην πρόκριση επί της Αϊντχόφεν (με τη συμμετοχή του στα δύο πρώτα γκολ του 4-2 που είχε δώσει την ώθηση στην ομάδα για να αποκλείσει τους Ολλανδούς). Η αλήθεια είναι ότι ο Ματιέ δείχνει κάπως κουρασμένος στα τελευταία παιχνίδια του στη Super League, παρά το γεγονός ότι ο Μαρτίνς τον διαχειρίστηκε αρκετά καλά σε ό,τι αφορά το χρόνο συμμετοχής του.

Τόσο στην ήττα από τον Παναθηναϊκό, όσο και στην ισοπαλία με τον Άρη, ο Βαλμπουενά δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα, ενώ στη νίκη επί του Βόλου έδωσε και εκεί μεγάλες μάχες, αλλά δεν είχε ιδιαίτερη συνεισφορά στη δημιουργία. Στο Πανθεσσαλικό ξεχώρισε για μια πάσα «με τη μία» στον Λαλά, σε μία από τις ευκαιρίες του Ολυμπιακού, αλλά γενικά δεν ήταν η απόδοσή του στο επίπεδο της τεράστιας αξίας του.

Ο Μαρτίνς κρίνει ότι πρέπει να τον προφυλάξει στο ματς του Κυπέλλου και να τον έχει σε απόλυτη ετοιμότητα για τους αγώνες με την Άρσεναλ (11 και 18/3). Με την εμπειρία και την κλάση του Βαλμπουενά να είναι απαραίτητη για το μεγάλο στόχο του αποκλεισμού για δεύτερη στη σειρά σεζόν της σπουδαίας αγγλικής ομάδας. Με τον Ματιέ να έχει μεγάλη συμμετοχή στον περσινό άθλο. Είχε παίξει σε ολόκληρο το ματς στην εντός έδρας ήττα, ενώ στο Λονδίνο μπορεί να μην έζησε το θρίλερ της παράτασης από τον αγωνιστικό χώρο (είχε αντικατασταθεί λίγο πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας), αλλά είχε κάνει πολύ μεγάλο παιχνίδι και ήταν εκείνος που είχε δημιουργήσει το γκολ του Σισέ.

Τον ηγέτη και πολεμιστή Βαλμπουενά περιμένουν στον Ολυμπιακό για τα φετινά παιχνίδια με την Άρσεναλ. Κι ο ίδιος με πολύ μεγάλη ανυπομονησία για μια ακόμη μεγάλη διάκριση της καριέρας του.