Ολυμπιακός: Το σερί της άμυνας και οι απαντήσεις

Η άμυνα του Ολυμπιακού δέχτηκε γκολ για 6ο στη σειρά ματς και έχει χάσει Σεμέδο και Αβραάμ. Το χειρότερο φετινό σερί και οι αρνητικές επιδόσεις της πρώτης σεζόν του Μαρτίνς που ετοιμάζεται να δώσει και πάλι λύσεις. 

Ολυμπιακός: Το σερί της άμυνας και οι απαντήσεις

Στο παιχνίδι με τον Βόλο ο Ολυμπιακός έχασε και τον Ρούμπεν Σεμέδο στα στόπερ μετά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και δεν θα τους έχει στις αναμετρήσεις του Μαρτίου, ανάμεσα σε αυτές και τη διπλή με την Άρσεναλ για το Europa League. Με προβληματισμό για τις στατικές φάσεις που το τελευταίο διάστημα επανήλθαν ως σοβαρή πληγή για το αμυντικό κομμάτι (ενώ και επιθετικά δεν προσφέρουν τόσα όσα θα μπορούσαν στην ομάδα, με πολλά κερδισμένα φάουλ και κόρνερ ανεκμετάλλευτα). Αλλά και με μία σειρά έξι αγώνων στους οποίους ο Ολυμπιακός δέχεται συνεχώς τέρμα ή τέρματα. Κάτι που δεν έχει πληρώσει ακριβά, αλλά και κάτι που πρέπει να σταματήσει.

Από τις 10/2 και το 2-1 με τον Άρη για το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός είδε την εστία του να παραβιάζεται στις 14/2 στο 1-2 από τον Παναθηναϊκό, στις 18/2 στο 4-2 με την Αϊντχόφεν, στις 21/2 στο 1-1 με τον Άρη για το πρωτάθλημα, στις 25/2 στο 1-2 από την Αϊντχόφεν και στην 1/3 στο 2-1 με τον Βόλο. Έξι αγώνες στη σειρά. Με μία ευρωπαϊκή πρόκριση, βέβαια. Με νίκη στο Κύπελλο ενόψει της μεθαυριανής (4/3) ρεβάνς με τον Άρη, όπου θα ήταν ιδανικό να σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί. Και στο πρωτάθλημα με απώλεια πέντε βαθμών που, όμως, δεν έχουν επηρεάσει τη μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία.

Φέτος ο Ολυμπιακός είχε κάνει ένα τέτοιο σερί, με 5 αγώνες, στα τέλη Νοέμβρη και αρχές Δεκέμβρη. Ολυμπιακός-Σίτι 0-1, Άρης-Ολυμπιακός 1-2, Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 2-1, Ολυμπιακός-Βόλος 4-1, Ολυμπιακός-Πόρτο 0-2. Και εκεί μικρό το κακό, με νίκες στη Super League και πρόκριση στην Ευρώπη.

Στην πρώτη σεζόν του Μαρτίνς υπήρξαν δύο περίοδοι στις οποίες ο Ολυμπιακός είχε δεχτεί γκολ σε 7 διαδοχικά παιχνίδια του! Πάλι Νοέμβρη-Δεκέμβρη (του 2018) την πρώτη φορά. Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ 5-1, Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-1, Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2, Μπέτις-Ολυμπιακός 1-0, Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1, Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1, Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1. Με απώλειες που κόστισαν για τον τίτλο και με θρίαμβο στον όμιλο του Europa League.

Καταστροφικό για την ομάδα ήταν το αρνητικό σερί των γκολ σε βάρος της, με 7 ματς τον Φλεβάρη του 2019. Λαμία-Ολυμπιακός 3-3 για το Κύπελλο, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1, Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 2-2, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1, Ντιναμό Κιέβου-Ολυμπιακός 1-0, Ολυμπιακός-ΟΦΗ 5-1, Ολυμπιακός-Λαμία 0-1 για το Κύπελλο. Με αποκλεισμό στην Ευρώπη, ήττα στην Τούμπα που έβαλε τέλος στον τίτλο, αποκλεισμός-σοκ στο Κύπελλο.

Τώρα, απέναντι στον Άρη, ο Ολυμπιακός μπορεί να μη φτάσει σε ισοφάριση τέτοιου αρνητικού ρεκόρ στην εποχή του Μαρτίνς και να πάρει σίγουρα την πρόκριση (αν δεν δεχτεί γκολ). Μεγάλη πρόκληση για την ομάδα και ειδικότερα για την άμυνά της. Έστω και με τα τόσα προβλήματα. Τραυματισμοί, απροσεξία στις στατικές φάσεις, αυτογκόλ, ντεφορμάρισμα γκολκίπερ κλπ.