Χασάν, το δώρο του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Το έχει κάνει ξανά και ξανά και ξανά! Μπαίνει αλλαγή και δίνει νίκες ή προκρίσεις στο φινάλε. Ο Αχμέντ Χασάν δικαιώνει διαρκώς την επιμονή του Πέδρο Μαρτίνς για να τον έχει στον Ολυμπιακό. 

Χασάν, το δώρο του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Δεν είναι μόνο η σημασία του γκολ που έβαλε ο Αχμέντ Χασάν στην Ολλανδία, καθώς έφερε μια πρόκριση στον Ολυμπιακό. Ήταν και ο τρόπος. Πολύ δύσκολη προσπάθεια από έναν τόσο ψηλό παίκτη να προλάβει τον γκολκίπερ που χύμηξε προς την μπάλα και από τόσο χαμηλά να τη στείλει εκεί που την έστειλε. Μαζί με τον Ολυμπιακό στους «16» του Europa League και τις καρδιές όλων των φίλων της ομάδας στις θέσεις τους.

Ήταν φυσικά και ο χρόνος. Ο Χασάν το έχει ξανακάνει να μπαίνει αλλαγή και να δίνει νίκες. Το έχει κάνει με τον Πανιώνιο, με τον Ατρόμητο, με τον ΠΑΣ. Το έκανε φυσικά φέτος στο Champions League με την Μαρσέιγ δίνοντας ουσιαστικά και εκεί μια πρόκριση! Το έκανε και στο Αϊντχόφεν. Είναι σίγουρο ότι θα το επαναλάβει.

Ο 28χρονος (γίνεται σε λίγες μέρες, στις 5 Μαρτίου) σέντερ φορ είναι ένα πολύ μεγάλο δώρο του Πέδρο Μαρτίνς στην ελληνική ομάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μαρτίνς τον είχε φέρει δανεικό από την Μπράγκα και τον είχε κρατήσει την πρώτη χρονιά παρά τους τραυματισμούς στο πρώτο μισό της σεζόν. Ο Μαρτίνς τον έφερε δανεικό και τη δεύτερη χρονιά του. Και το περασμένο καλοκαίρι επέμεινε για την αγορά των δικαιωμάτων του από την Μπράγκα. Κι ο Πορτογάλος ήταν ο πρώτος που χάρηκε αφάνταστα πριν από λίγο καιρό, όταν ο Χασάν είπε ότι ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω του κορονοϊού. Με τον Μαρτίνς να κόβει «μαχαίρι» όλες τις συζητήσεις που είχαν φουντώσει για την απόκτηση άλλου σέντερ φορ.

Ο Χασάν κάθε φορά δικαιώνει τον προπονητή του, αλλά αυτό το γκολ ήταν η μεγαλύτερη δικαίωση. Και προς τον ίδιο τον εαυτό του. Μετά από μια σειρά αγώνων με γκολ, έμεινε μακριά από αυτό με τον Παναθηναϊκό και με τον Άρη. Αλλά τώρα προβλέπεται «καυτή» συνέχεια και δυναμικό φίνις. Ποιός ξέρει, μπορεί και στη συνέχεια της φετινής ευρωπαϊκής πορείας που αυτή τη φορά ίσως πάει πιο πέρα από την περσινή.

Υ.Γ. Καμία γκρίνια και κριτική ανάλυσης δεν μπορεί να γίνει αμέσως μετά από μια τέτοια πρόκριση. Χρόνος για αναλύσεις υπάρχει. Αλλά να είναι κάποιοι προβληματισμένοι επειδή ο Ολυμπιακός πέρασε με ήττα τη δεύτερη καλύτερη ολλανδική ομάδα, είπαμε. Έλεος...

Υ.Γ.2 Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, αλλά έπεσε κι άλλο η Ελλάδα από τη βαθμολογία της UEFA. Εμ, βέβαια, αφού δε νίκησε ξανά ο Ολυμπιακός την PSV, αυτός φταίει. Ας μην παίζει μόνον αυτός στην Ευρώπη, να φταίνε και οι άλλοι.

Υ.Γ.3 Η κλήρωση για τους «16» του Europa League είναι απλά κλήρωση...Champions League. Με Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Μίλαν, Άγιαξ, Σαχτάρ, Ρόμα... Αλλά με όποια και να κληρωθεί ο Ολυμπιακός δεν θα είναι απίθανο να προχωρήσει. Κι αυτή η πίστη που υπάρχει στην ίδια την ομάδα του Ολυμπιακού ήταν η κύρια αιτία της πρόκρισης επί της PSV.