Ολυμπιακός: Δικαιώνεται από την Αφρική και επιμένει...

Τόσο σε έμπειρους (Ελ Αραμπί, Χασάν) όσο και σε ταλέντα που εκτοξεύτηκαν (Καμαρά, Μπα, Σισέ), ο Ολυμπιακός έχει επιτυχία στις επενδύσεις του από την Αφρική. Και τις συνεχίζει με τον Αλγκασίμ Μπα. 

Ολυμπιακός: Δικαιώνεται από την Αφρική και επιμένει...

Δεν είναι παράξενο που ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επενδύει σε νέα παιδιά από την αφρικανική ήπειρο, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια και δίνοντας μάχες με άλλα μεγάλα club της Ευρώπης, όπως έχει συμβεί με την περίπτωση του Αλγκασίμ Μπα.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός - που παρεμπιπτόντως έχει το στιλ του Κώστα Φορτούνη στις κινήσεις του, ειδικά στην ταχύτητα της απαλλαγής από τον αντίπαλο - μπορεί να αποτελέσει εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή του ακόμη μία σημαντική κίνηση από πλευράς του Ολυμπιακού και των υπευθύνων του στο scout.

Όπως ακριβώς συνέβη με τις περιπτώσεις του Μαντί Καμαρά, του Παπέ Σισέ και του Ουσεϊνού Μπα, νεαρών παικτών που μέσω του Ολυμπιακού βελτίωσαν το ταλέντο τους και ανέβασαν κατακόρυφα τις μετοχές τους στη διεθνή αγορά. Με τον Σισέ να έχει ήδη επιστρέψει δανεικός στο γαλλικό πρωτάθλημα αλλά σε πολύ πιο σημαντική ομάδα από εκείνη από την οποία αποκτήθηκε. Και με ρήτρα πώλησης πάρα πολύ υψηλή. Ο Ολυμπιακός μετά τον Μαντί Καμαρά φαίνεται πως βρίσκει στο ποδόσφαιρο της Γουινέας έναν ακόμη άσο με υψηλές προδιαγραφές και με πολύ σοβαρή πιθανότητα εντυπωσιακής βελτίωσης μέσω της ελληνικής ομάδας.

Θα το δούμε στη συνέχεια. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να σταματήσει να κοιτάζει παίκτες από την Αφρική, με δεδομένο ότι έχει πάρει πολλά τόσο από έμπειρους παίκτες που έφερε (Ελ Αραμπί, Χασάν, αλλά και Σουντανί προτού χτυπήσει) όσο και από τους μικρούς που ανακάλυψε. Σίγουρα υπήρξαν και εξαιρέσεις (ειδικά με τους Τυνήσιους), αλλά σίγουρα επίσης αναζητείται μεγαλύτερη ευστοχία σε περιπτώσεις που ψάχνει και προχωρά ο Ολυμπιακός από άλλες ηπείρους. Από τη Ν. Αμερική για παράδειγμα, απ' όπου οι «έτοιμοι» και έμπειροι παίκτες αποδίδουν καλά και προσφέρουν σημαντικά στην ομάδα του Πειραιά (με τελευταίο τον Γκιγιέρμε), εν αντιθέσει με την έως τώρα προσπάθεια για νέα παιδιά που θα εξελιχθούν μέσω του Ολυμπιακού. Για παράδειγμα ο Σολδάνο δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και ο νεότερός του Λοβέρα θα ψάξει κάποια στιγμή μια δεύτερη ευκαιρία. Αλλά και ο Ιγκόρ Σίλβα δεν είχε τις ευκαιρίες και συνέχισε την καριέρα του στην Κροατία.