Αν αποκτούσε σήμερα ο Ολυμπιακός Ελ Αραμπί, Σεμέδο, Μασούρα...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι για 1,5 χρόνο ακόμη θα έχει τον Ελ Αραμπί, για 2,5 τον Σεμέδο και για 3,5 τον Μασούρα. Αν τους έπαιρνε από... άλλες ομάδες κι όχι από τον... εαυτό του, θα είχε «πέσει το σύμπαν».

Αν αποκτούσε σήμερα ο Ολυμπιακός Ελ Αραμπί, Σεμέδο, Μασούρα...

Τις συμφωνίες που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα με τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Ρούμπεν Σεμέδο και Γιώργο Μασούρα για τις επεκτάσεις των συμβολαίων τους έως το 2022, 2023 και 2024 αντιστοίχως, ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (11/2). Σε μια εποχή που η ομάδα του Πειραιά ετοιμάζεται για να παίξει (μόνο αυτή ως συνήθως) στα νοκ άουτ της Ευρώπης, έχει αποσπαστεί 15-20 βαθμούς από τις άλλες ομάδες στη Super League κι ενώ έχει ακόμη σχεδόν μισό πρωτάθλημα και στο Κύπελλο κερδίζει με full rotation τον δεύτερο της βαθμολογίας Άρη κάνοντας βήμα για τα ημιτελικά.

Σε μία ημέρα που το υπόλοιπο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να πνίγεται σε βροχές, μπόρες, κουταλιές νερού ή δεν ξέρω τι άλλο για να εξυπηρετήσει μικροσυμφέροντα, λες και έχει καμία σημασία. Λες και αν θα παίξει ο Παναθηναϊκός... ξεκούραστος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα αλλάξει κάτι ή αν ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίσει στα Γιάννενα ή στο Περιστέρι τον ΠΑΣ. Απλές ενδείξεις της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας στη χώρα είναι και αυτά, όχι για να τα παίρνει κανείς στα σοβαρά. Καιρό τώρα...

Στο θέμα μας, όμως. Ο Ολυμπιακός κράτησε και αντάμειψε τρεις παίκτες από τους οποίους έχει πάρει πάρα πολλά τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζει να παίρνει και θα το κάνει για τα επόμενα. Ο Μασούρας κοντεύει τα 100 ματς, έχει βάλει πάνω από 20 γκολ και έχει μοιράσει άλλα 10. Ο Ελ Αραμπί και ο Σεμέδο πλησιάζουν τα 80 παιχνίδια με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, ξεχωρίζοντας μακράν με την απόδοσή τους και αποτελώντας παίκτες πολύ πάνω από το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αν αποκτούσε ο Ολυμπιακός σήμερα τον Ελ Αραμπί, τον Σεμέδο και τον Μασούρα, όπως είναι... σήμερα, θα είχε «πέσει το σύμπαν»! Κάτι που σημαίνει ότι και ο Ολυμπιακός έχει βοηθήσει πάρα πολύ αυτά τα παιδιά να εξελιχθούν, να πάρουν τίτλους, να γνωρίσουν μεγάλες διεθνείς διακρίσεις, να γίνουν βασικά στελέχη στην εθνική ομάδα τους, όπως συνέβη με τον Πορτογάλο.

Αν αποκτούσε σήμερα τον Ελ Αραμπί, τον Σεμέδο και τον Μασούρα ο Ολυμπιακός από άλλες ομάδες, μπορεί να υπήρχαν άλλου τύπου σχόλια. Έξυπνα(τζίδικα). «Έλα μωρέ στο Κατάρ τα έβαζε αυτός, 35 χρονών είναι». (34 είναι ο Ελ Αραμπί, αλλά 35 θα έλεγαν, δεν πειράζει). «Έλα μωρέ αυτός είναι τρελάρας, φυλακή είχε πάει, θα τους κάνει άνω κάτω, παλτό του Μαρτίνς θα είναι» (Του Μαρτίνς επιλογή είναι ο Σεμέδο, ναι. Και εκτός από την πλέον επιτυχημένη για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, αξίζει και άλλου είδους συγχαρητήρια ο προπονητής του Ολυμπιακού, διότι εμπιστεύτηκε την καριέρα και τη ζωή ενός νέου παιδιού και την ανέβασε ξανά). «Έλα μωρέ, σιγά το ταλέντο, 30 χρονών κοντεύει, στον Πανιώνιο Γ΄Εθνική έπαιζε» (Σκέφτομαι απλά το χαμόγελο του Γιώργου όταν το διαβάσει και απλά χαμογελάω για ένα από τα κοσμήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου).

Το «έλα μωρέ» θα υπήρχε πάντα. Όπως συνήθως συμβαίνει στον τόπο μας και στην απαξίωση (των άλλων) που αποτελεί ένα από τα «χαρίσματά» μας.

Έλα μωρέ, δεν λένε σίγουρα ούτε ο... Ελ Αραμπί, ούτε ο Σεμέδο, ούτε ο Μασούρας, ούτε οι άλλοι που θα ανακοινωθούν αμέσως μετά. Ευλογημένοι αισθάνονται στον Ολυμπιακό. Όπως κι ο Ολυμπιακός για εκείνους και τις επιλογές του...