Μοναχικός καουμπόι

Δύο πράγματα περιμέναμε βασικά να δούμε το Σαββατοκύριακο στην 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παραδόξως μέσα σε αυτά δεν ήταν το ντέρμπι του διημέρου ανάμεσα στη δεύτερη ΑΕΚ και στον τρίτο Άρη.

Μοναχικός καουμπόι

Το ένα ήταν η πρώτη εμφάνιση των Παπασταθόπουλου και Λαλά με την ερυθρόλευκη φανέλα χθες και το άλλο η μάχη επιβίωσης στο ΔΑΚ Λαμίας μεταξύ του τοπικού ΠΑΣ και της Λάρισας προχθές. Το πρώτο το είδαμε, έστω και κατά το ήμισυ, αφού ο Γάλλος δεξιός μπακ έμεινε τελικά στον πάγκο, το δεύτερο όχι…

Το πληγιασμένο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου δέχθηκε ένα ακόμα τραύμα με τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης στη Φθιώτιδα. Γεγονός που ανέδειξε για μία ακόμη φορά την ανοργανωσιά και την ασυνεννοησία που επικρατούν πολλά χρόνια τώρα στις αρχές και στους παράγοντες του εγχώριου φούτμπολ. Μαζί με τις σκοπιμότητες και την ασχετοσύνη υπευθυνοανεύθυνων, αλλά και τη στοχοποίηση ομάδων και προσώπων όταν δεν μας είναι αρεστά. Μια ζωή τα ίδια… Με μόνα θύματα τελικά τους ποδοσφαιριστές και το ίδιο το ταλαιπωρημένο άθλημα…

Ο Ολυμπιακός συνέχισε απτόητος τη μοναχική πορεία του στην κορυφή, ξεπερνώντας με χαρακτηριστική ευκολία και το εμπόδιο του ΟΦΗ, που δεν έχει πάντως σχέση με τον περσινό καλό εαυτό του. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν χωρίς αντίπαλο και πάνε από τριάρα σε τριάρα, έχοντας κόψει… ταρίφα στα τελευταία πέντε σερί παιχνίδια! Με Παναιτωλικό (3-0, 3-0) στο Κύπελλο και με ΠΑΟΚ (3-0), Απόλλωνα (3-1), ΟΦΗ (3-0) στο πρωτάθλημα. Δεν ρίχνουν τις στροφές τους και έχουν την ίδια ακριβώς προσέγγιση σε όλα τα ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλου και διοργάνωσης. Με κύριο χαρακτηριστικό τους τη συνέπεια.

Αυτό δηλαδή που δεν έχουν οι υπόλοιποι αυτοαποκαλούμενοι διεκδικητές του τίτλου. Ο μεν ΠΑΟΚ δεινοπάθησε χθες για να πάρει το «Χ» στην Τούμπα από τον στιβαρό Απόλλωνα. Η δε ΑΕΚ είδε τον πολύ αξιόπιστο φετινό Άρη να της κλείνει το σπίτι και να της εντείνει την εσωστρέφεια. Αμφότεροι οι «Δικέφαλοι» έτσι δεν μπορούν να ελπίζουν σε τίποτα στην τρέχουσα σεζόν. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης ανέβηκαν ξανά στη δεύτερη θέση και είναι μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης οι κερδισμένοι της αγωνιστικής. Οι «πράσινοι» γιατί, παρά την «τρικυμία» των τελευταίων ημερών που έφεραν τα θέματα συμπεριφοράς του Μπόλονι, διατηρούνται ψηλά και μάλιστα καλοβλέπουν ακόμα και τη δεύτερη θέση! Και οι Αρκάδες γιατί με το χθεσινό διπλό στον Βόλο οριστικοποίησαν την παρουσία τους στα πλέι οφ.

Αυτό ακριβώς έκανε η αγωνιστική που ολοκληρώνεται σήμερα με το ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα: ξεκαθάρισε μια και καλή τα δύο γκρουπ των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ και πλέι άουτ μετά το τέλος της κανονικής περιόδου.

Έρχονται τώρα για τον Ολυμπιακό παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια των Πειραιωτών στις δύο από τις τρεις διοργανώσεις όπου συμμετέχουν. Μεθαύριο το πρώτο ματς με τον Άρη στο Φάληρο στα προημιτελικά του Κυπέλλου και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου επίσης το πρώτο εντός έδρας με την Αϊντχόφεν για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ενδιάμεσα το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, που δεν θα κρίνει κάτι στο πρωτάθλημα, αλλά το αναφέρουμε γιατί είναι το παιχνίδι που περιμένουν οι φίλοι των δύο ομάδων κάθε χρόνο. Και φέτος πέφτει στη γιορτή των… ερωτευμένων!