Δώνης: «Στην Ελλάδα μόνο για τον Ολυμπιακό»

Με δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «bwinΣΠΟΡ FM 94,6» ο Τάσος Δώνης ξεκαθάρισε πως αν επέστρεφε στην Ελλάδα θα το έκανε μόνο για να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού

Δώνης: «Στην Ελλάδα μόνο για τον Ολυμπιακό»

Με δηλώσεις που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «bwinΣΠΟΡ FM 94.6», ο Τάσος Δώνης επιβεβαίωσε πως είχε κάποιες επαφές με τον Ολυμπιακό ενώ παραδέχτηκε πως αν επέστρεφε στην Ελλάδα θα το έκανε για να φορέσει τη φανέλα των νταμπλούχων παρότι προέρχεται από... παναθηναϊκή οικογένεια.

Επίσης, αναφέρθηκε στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με την Αϊντχόφεν δίνοντας προβάδισμα στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως έχει καλύτερη ομάδα.

Παράλληλα, ο 24χρονος διεθνής επιθετικός εξήγησε τους λόγους που θέλησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Φένλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάσος Δώνης:

Την παρουσία του στη Φένλο: «Είμαι εδώ μια εβδομάδα. Περνάω καλά και το κλίμα είναι ευχάριστο. Βοηθά η παρουσία και των άλλων παιδιών. Νιώθω σαν να είμαι πολύ καιρό εδώ. Δυστυχώς ο καιρός μας τα χάλασε και αναβλήθηκε το παιχνίδι αυτής της εβδομάδας, αλλά ανυπομονώ να αγωνιστώ.

Την απόφαση να μεταγραφεί στη Φένλο: «Προτίμησα να έρθω σε μια ομάδα που θα είμαι βασικός και θα έχω παιχνίδια. Είναι ένα βήμα πίσω για να μπορέσω στη συνέχεια να κάνω ένα βήμα μπροστά. Είμαι δανεικός ως το καλοκαίρι, ο προπονητής δεν με υπολόγιζε, η διοίκηση είχε άλλη άποψη και γενικά με στήριξε πολύ. Μου είπαν πως θα ήταν καλύτερο να πάω σε μια ομάδα για να παίζω και μετά να επιστρέψω στο καλοκαίρι πιο έτοιμος να αγωνιστώ στη Γαλλία. Θεωρώ ότι ήταν ιδανική η επιλογή να αισθανθώ ξανά ποδοσφαιριστής. Η ψυχολογία είναι το παν και αποφάσισα να έρθω στη Φένλο και σε ένα καλό πρωτάθλημα όπως το ολλανδικό, γιατί η καριέρα μου είχε πάρει λίγο την κατιούσα».

-τη συνεργασία με τον Γιακουμάκη: «Πολλοί Έλληνες είχαν μεγάλη επιτυχία στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Τώρα είναι ο Γιακουμάκης και είναι μεγάλο κατόρθωμα σε μια ομάδα που δεν είναι τόσο ψηλού επιπέδου να πετυχαίνει τόσα γκολ. Εγώ θα παίζω δεξιά ή αριστερά του. Στην καριέρα μου έχω παίξει σε όλες τις θέσεις μπροστά. Δεν μου αρέσει τόσο να παίζω σαν 9άρι, προτιμώ τις θέσεις στα άκρα ή πίσω από τον επιθετικό».

Το κεφάλαιο της Εθνικής: «Σίγουρα είναι στόχος μου να επιστρέψω στην Εθνική. Από τα 20 μου ήμουν μέλος της ομάδας και με τον τωρινό προπονητή είχα καλές σχέσεις και με είχε καλέσει. Μετά δεν είχα παιχνίδια και δεν με κάλεσε, αλλά δεν νιώθω αδικημένος. Ερχόμενος στη Φένλο και βρίσκοντας ρυθμό πιστεύω πως θα έρθει ξανά η κλήση της Εθνικής».

Τις φήμες περί επαφών με τον Ολυμπιακό: «Υπήρχε κάποια επικοινωνία με κάποια άτομα του Ολυμπιακού από τον Ολυμπιακό, αλλά μέχρι εκεί. Δεν ήμουν αρνητικός να επιστρέψω στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή θα γύριζα μόνο για τον Ολυμπιακό, αν και είμαστε από μια παναθηναϊκή οικογένεια. Μιλάω μόνο ποδοσφαιρικά. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στο μέλλον».

Τους αγώνες του Ολυμπιακού με την PSV: «Δεν έχω δει πολύ την Αϊντχόφεν, αλλά πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα. Έχει καλύτερη ομάδα».

Το αν μετανιώνει για κάτι στην καριέρα του: «Δεν θα έλεγα ότι έχω μετανιώσει, αλλά ίσως κάποιες επιλογές να είχαν βγει καλύτερα. Ίσως μετανιώνω για κάποιες συμπεριφορές μου. Όμως δεν είναι αργά, είμαι 24 ακόμη και ελπίζω να ανέβω στη συνέχεια».

Το πρωτάθλημα που θα ήθελε να παίξει: «Το όνειρό μου είναι η Premier League. Θεωρώ πως έχω στοιχεία να παίξω εκεί, αν βελτιώσω και κάποια άλλα πράγματα. Πριν υπογράψω στη Ρεμς ήμουν πολύ κοντά στη Τζένοα, αλλά δεν έγινε. Θεωρώ πως μετά την Premier League η Serie A και η Bundesliga είναι τα καλύτερα πρωταθλήματα».