Σήκωσέ το (το ποδόσφαιρο)...

Άλλο ένα θλιβερό επεισόδιο στο βιβλίο του ελληνικού ποδοσφαίρου γράφτηκε στη Λαμία. Click away και γρήγορα...

Σήκωσέ το (το ποδόσφαιρο)...

Το ΑΕΛ-Λαμία δεν έγινε γιατί λίγες ώρες πριν γίνει ενημερώθηκαν άπαντες ότι δεν ισχύουν οι μεταγραφές που είχε εγκρίνει η ΕΠΟ για την ΑΕΛ επειδή δεν πλήρωσε η ΑΕΛ ένα χρέος που είχε προς την ομοσπονδία και έληξε η προθεσμία του. Πιστεύει κανείς ότι αν δεν υπήρχαν οι γνωστές και πασιφανείς εδώ και καιρό κόντρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα είχε σφραγιστεί καμιά επιταγή; Δεν θα είχε βρεθεί λύση, όπως τόσες και τόσες άλλες φορές;

Πιστεύει κανείς ότι σε σοβαρό ποδόσφαιρο θα γινόταν ο χαμός των τελευταίων ημερών για κρύα και ζεστά μπαλάκια στις κληρώσεις. Υπάρχει σοβαρό ποδοσφαιρικό περιβάλλον στο οποίο να δημιουργείται τέτοιο ζήτημα το 2021; Παντού έχουν τα προβλήματά τους και τις διαφωνίες τους. Και τις κόντρες τους. Αλλά εδώ πρόκειται για ξεκάθαρη μάχη συμφερόντων, καρεκλοκένταυρων, ανθρώπων πίσω από τις κουρτίνες και κινήσεων εκδικητικότητας ή προβοκάτσιας που ξεπερνούν πλέον κάθε όριο. Και πάνω απ' όλα αδιαφορίας για οτιδήποτε θετικό.

Οι εκλογές στην ΕΠΟ πήραν ακόμη ένα μήνα παράταση και πηγαίνουν προς τον Μάρτιο προκειμένου να μπορέσει να συγκεντρωθεί ο κόσμος από τα μέρη της Ελλάδας για να αναδείξει τη νέα διοίκηση. Χρειάζεται τόλμη να σκεφτεί κανείς (που ζει σε άλλο κόσμο) ότι θα μπορούσαν αρχαιρεσίες να γίνουν και με άλλο τρόπο, σύγχρονο, στο πλαίσιο της εποχή. Εδώ οι κληρώσεις γίνονται με μπαλάκια, θα σκεφτούμε ψηφιακές πολυτέλειες; Άντε μην πω τίποτα για τα μπαλάκια και πού έχουν γραμμένο το ποδόσφαιρο, δεν είμαι και τέτοιος τύπος για όσους γνωρίζουν. Και τα λογοπαίγνια έχουν ένα όριο, όπως βέβαια και ο σεβασμός σε όσους δεν σέβονται.

Όμως ο πάτος του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν σηκώνει άλλα αστεία. Έλα και σήκωσέ το. Το ποδόσφαιρο. Αν είναι ο αρχηγός, αν είναι κάποιος άλλος, ας είναι όμως ένας που μπορεί να το σηκώσει. Δεν θα είναι και πολύ δύσκολο, όσο κι αν φαίνεται. Διότι όταν κάτι έχει πέσει τόσο χαμηλά, κάθε πρόοδος θεωρείται μεγαλύτερη κι απ' όσο στην πραγματικότητα είναι.

Προς το παρόν, σας αφήνω να απολαύσετε τα υπόλοιπα επεισόδια της κατρακύλας, σίγουρα όλο και κάτι άλλο θα συμβεί. Δείτε επίσης τη φωτογραφία του κειμένου, από το ΕΠΟς του 2004, απλά για να θυμηθείτε ότι και τότε υπήρχαν μεγάλες κόντρες και παρασκήνιο, όμως υπήρχε και κάτι περισσότερο ώστε να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Τώρα περιμένουμε ως σωτήρες, τους ποδοσφαιρικούς ήρωες εκείνης της εποχής, μπας και υπάρξει φως στο τούνελ.

Φτιάξτε κι ένα τοστάκι για το βράδυ σας. Ζεστό ή κρύο, αυτό τρώγεται ευχάριστα. Κάπου θα βρείτε και ωραία μπάλα να δείτε, μην αφήσετε τα μπαλάκια και τα δελτία (όχι ειδήσεων αυτή τη φορά, αλλά τα δελτία αθλητών που εγκρίνονται και αναστέλλονται) να σας χαλάνε τη διάθεσή σας. Να σας χαλάνε αυτό που είναι κάτι από τα πιο αγαπημένα πράγματα στη ζωή σας. Το ποδόσφαιρο...