ΟΦΗ-Βόλος 1-1: Δίκαια στους «8» οι Θεσσαλοί (highlights)

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε νωρίς (12΄Σαρδινέρο), αλλά ο Δουβίκας στο 19΄ισοφάρισε στο τελικό 1-1 και ουσιαστικά τελείωσε εκεί το θέμα πρόκρισης στους «8» για τον Βόλο που είχε νικήσει 2-0 στο πρώτο παιχνίδι. 

ΟΦΗ-Βόλος 1-1: Δίκαια στους «8» οι Θεσσαλοί (highlights)

Το γκολ του Τάσου Δουβίκα στο 19΄ως απάντηση σε αυτό του Σαρδινέρο στο 12΄έκοψε τη φόρα στον ΟΦΗ και ο καλύτερος Βόλος (με «όπλο» και το 2-0 του πρώτου αγώνα) προκρίθηκε δικαιότατα με το 1-1 της Κρήτης στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Και με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε στη ρεβάνς, θα μπορούσε να είχε πάρει με πανηγυρικό τρόπο αυτή την πρόκριση. Ο Σωτηρίου έκανε πολλές αποκρούσεις και ήταν ο καλύτερος του ΟΦΗ ενώ ο Βόλος έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο ειδικά στο πρώτο μέρος και με πρωταγωνιστές τους Δουβίκα, Μπαρτόλο και Νίνη θα μπορούσε να φτάσει και στη δεύτερη νίκη.

Ο Βόλος μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς και είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με τον Μήτογλου στο 2΄και τον Μπαρτόλο στο 4΄(απόκρουση Σωτηρίου), αλλά ο ΟΦΗ βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε. Στο 12΄ο Γιαννούλης έκανε σέντρα από αριστερά και ο Σαρδινέρο με κεφαλιά νίκησε τον Γκαραβέλη για το 1-0. Αμέσως οι γηπεδούχοι επιχείρησαν το δεύτερο γκολ, αλλά στο 13΄από καλή θέση ο Κοροβέσης σούταρε πάνω στον Μήτογλου.

Ο Βόλος απάντησε στο 19΄με ένα καταπληκτικό γυριστό σουτ του Δουβίκα στη γωνία του Σωτηρίου, μετά από γύρισμα του Μπαρτόλο. Ένα γκολ που έκοψε τη φόρα του ΟΦΗ και έγειρε την πλάστιγγα ξανά προς την ομάδα της Μαγνησίας, η οποία είχε και την καλύτερη ευκαιρία για να πετύχει ένα ακόμη γκολ στο πρώτο μέρος. Στο 38΄ο Μπαρτόλο βρήκε έξοχα στο χώρο τον Δουβίκα, αλλά στο τετ-α-τετ ο φορ του Βόλου νικήθηκε από τον Σωτηρίου. Με τον ΟΦΗ να έχει μόνο μια καλή στιγμή έως την ανάπαυλα, με το άστοχο σουτ του Σαρδινέρο από πλάγια θέση στο 30΄.

Αλλαγή συστήματος με τετράδα στην άμυνα και δύο επιθετικούς από τον Γιώργο Σίμο με την έναρξη της επανάληψης, καθώς ο Καστάνιος πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Βαφέα, με στόχο να βρει η ομάδα του ένα γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης. Όμως ο Βόλος είχε πάλι την ευκαιρία στο 50΄με τους ίδιους πρωταγωνιστές, καθώς ο Σωτηρίου απέκρουσε το κοντινό σουτ του Δουβίκα μετά τη σέντρα του Μπαρτόλο. Ο προπονητής του ΟΦΗ έκανε γρήγορα και άλλες αλλαγές, διαφοροποιώντας την αριστερή πλευρά του, ενώ ο Άνχελ Λόπεθ ήταν σαφώς ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών του, φρεσκάροντας την επίθεσή του με τον Περέα. Στο 64΄πάλι ο Σωτηρίου εξουδετέρωσε το δύσκολο σουτ του Περέα κρατώντας το αποτέλεσμα στην ισοπαλία, με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να κάνει καθαρή ευκαιρία και μόνο τους φιλοξενούμενους να απειλούν. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με Καστάνιος και Σαρδινέρο στο 70΄, αλλά ο πρώτος κόπηκε από τον Μήτογλου και ο δεύτερος αστόχησε σε κεφαλιά. Ενώ στο 71΄ο Στάρτζεον δεν πρόλαβε την κεφαλιά από τη σέντρα του Σολίς.

Διαδικαστικό ήταν το τελευταίο κομμάτι του αγώνα με τις ομάδες να έχουν αποδεχτεί την έκβαση και το τελικό 1-1 να στέλνει οριστικά τον Βόλο στους «8».

Μικρογραφία

ΟΦΗ-ΒΟΛΟΣ 1-1

Γήπεδο: Θ. Βαρδινογιάννης

Σκόρερ: 12΄Σαρδινέρο 1-0, 19΄Δουβίκας 1-1

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Κίτρινες: 40΄Μεγιάδο, 86΄Νέιρα - 67΄Τέγιο

Συνθέσεις

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Βαφέας (46΄Καστάνιος), Διαμαντής, Γιαννούλης, Ουές (79΄Γρίβας), Νέιρα, Μεγιαδο, Στάικος (54΄Σελίμοβιτς), Κοροβέσης (54΄Σολίς), Στάρτζεον (79΄Σόουζα), Σαρδινέρο

Βόλος: Γκαραβέλης, Τέκιο (84΄Σάντσες), Γκρίλο, Μήτογλου, Φεράρι, Τσοκάνης, Ριένστρα, Μπαρτόλο (84΄Μπάλλας), Νίνης (60΄Περέα), Μαρτίνες (80΄Κρητικός), Δουβίκας