Κατακόκκινη Super League με Ελ Αραμπί, Φορτούνη, Χασάν, Βαλμπουενά

Ελ Αραμπί και Φορτούνης ηγούνται στις κατηγορίες των γκολ και ασίστ στη Super League αλλά μπαίνουν δυνατά μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη και οι Χασάν, Βαλμπουενά

Κατακόκκινη Super League με Ελ Αραμπί, Φορτούνη, Χασάν, Βαλμπουενά

Ο Ολυμπιακός διατήρησε την πολύ μεγάλη διαφορά που έχει από τις άλλες ομάδες στη βαθμολογία μετά τη νίκη του επί του Απόλλωνα στην Ριζούπολη, αλλά και την τεράστια απόσταση που τον χωρίζει σε βασικούς στατιστικούς τομείς της Super League.

Για παράδειγμα την παραγωγικότητα, καθώς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει φτάσει στα 51 γκολ μετά τις πρώτες 20 αγωνιστικές, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει 37 (-14) και η ΑΕΚ 32 (-19). Ενώ από τις υπόλοιπες ομάδες της εξάδας, ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει υπερδιπλάσια τέρματα, καθώς ο ο Άρης έχει βάλει 25 γκολ, ο Παναθηναίκός 22 και ο Αστέρας Τρίπολης 21!

Στην πρώτη θέση των σκόρερ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μπορεί να μην αγωνίστηκε στο «Γ. Καμάρας», αλλά η διαφορά του από τους υπόλοιπους δεν καλύπτεται, με τα 15 γκολ που έχει σημειώσει στο πρωτάθλημα. Στη λίστα μπαίνει δυναμικά και ο Αχμέντ Χασάν, με τα 7 γκολ πλέον. Κυνηγώντας να ξεπεράσει Μπαράλες (10), Σφιντέρσκι (9) και Ανσαριφάρντ (8), οι οποίοι έχουν περισσότερες συμμετοχές από τον Αιγύπτιο.

Ελ Αραμπί και Χασάν έχουν βάλει μαζί ίδια γκολ με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή!

Ο Κώστας Φορτούνης παραμένει πρώτος στις ασίστ με 9, αλλά στην πρώτη πεντάδα είναι πλέον και ο Ματιέ Βαλμπουενά με 4 (μαζί με Τάνκοβιτς και Σβαμπ).

Ο Ολυμπιακός έχει τους πιο αποτελεσματικούς φορ, αφού ο Ελ Αραμπί είναι πρώτος σκοράροντας σε κάθε 2,5 τελικές προσπάθειες, ενώ ο Χασάν πέρασε δεύτερος με ένα γκολ ανά 3,1 τελικές.

Στα γεμίσματα ο Ολυμπιακός έχει μέσα στην κορυφαία πεντάδα Βαλμπουενά και Φορτούνη, ενώ στις πάσες στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται ο Εμβιλά και ο Φορτούνης.