Το… άλλο πρωτάθλημα!

Το ενδιαφέρον στη Super League πλέον εστιάζεται στις ομάδες που θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και αυτές που θα παλέψουν για την παραμονή.

Το… άλλο πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Ριζούπολη κερδίζοντας και τον Απόλλωνα Σμύρνης και έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Πλέον ο στόχος είναι το αήττητο ασφαλώς και το ρεκόρ βαθμών, όπως βέβαια και το καλό ποδόσφαιρο, το θέαμα, η επιβεβαίωση πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στο… πρωτάθλημα των υπολοίπων, δηλαδή των ομάδων που θα διεκδικήσουν τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ΑΕΚ πέρασε από το Ηράκλειο κερδίζοντας τον ΟΦΗ με 2-0 σε μια έδρα που φέτος δεν… δαγκώνει, μια και οι Κρητικοί δεν παρουσιάζουν το περσινό άκρως ανταγωνιστικό τους πρόσωπο.

Ο ΠΑΟΚ είχε εύκολο απόγευμα κόντρα στον Παναιτωλικό συντρίβοντάς τον με σκορ 5-0 στην Τούμπα, αλλά είναι προφανές πως τα δύσκολα είναι μπροστά για τους Θεσσαλονικείς, που έχουν να διαχειριστούν το «πρέπει» της εξόδου στην Ευρώπη, αν και θα παίξουν στο Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Άρης είναι ο… χαμένος της αγωνιστικής, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης και έχασε έδαφος στη μάχη της τετράδας. Πήρε όμως το… δώρο της Λαμίας στη Λεωφόρο, καθώς έκοψε τους δύο βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είχαν μπροστά τους τη μεγάλη ευκαιρία, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα στην Τρίπολη, να πλησιάσουν σε… απόσταση βολής ΠΑΟΚ και Άρη, αλλά τα… θαλάσσωσαν μένοντας στο «στείρο» 0-0.

Αντίθετα οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που πλησίασαν στους δύο βαθμούς το «τριφύλλι» και έχουν πλέον ελπίδες να κάνουν την ανατροπή ποντάροντας και στο καλό τους πρόγραμμα. Το σίγουρο είναι πως θα γίνει μάχη ανάμεσα σε αυτές τις πέντε ομάδες για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και το υπόλοιπο του πρωταθλήματος θα έχει το δικό του ενδιαφέρον.

Στην ουρά η Λαμία με τον βαθμό που «τσίμπησε» στη Λεωφόρο πήρε μια… ανάσα, αλλά είναι προφανές πως η «μάχη» με τη Λάρισα και τον Παναιτωλικό θα συνεχιστεί μέχρι τέλους!

Οι διαφορές είναι πολύ μικρές και μέσα σε τρεις αγωνιστικές μπορούν να ανατραπούν τα πάντα.

Πάμε στο μπάσκετ, εκεί όπου ο Προμηθέας έδειξε τι μπορεί να κάνει μια ομάδα με σοβαρή διοίκηση, προπονητή που παραδέχεται τα λάθη του και τα διορθώνει κι έναν οργανισμό που προχωρά μπροστά. Οι Πατρινοί είχαν σοβαρότατα προβλήματα από τον κορονοϊό με πολλά κρούσματα, δεν έκαναν καλές επιλογές σε κάποιους ξένους παίκτες, με συνέπεια να χάσουν τη χημεία τους και να κάνουν ήττες.

Έκατσαν όμως με ψυχραιμία και υπομονή, είδαν το πρόβλημα, έψαξαν την αγορά, δαπάνησαν χρήματα και ξαναέφτιαξαν την ομάδα τους από την αρχή σχεδόν παρουσιάζοντας πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Σε αντίθεση με τους παράγοντες του Παναθηναϊκού, που βλέπουν το πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού τους, δεν μπορούν να απομακρύνουν τον «τελειωμένο» εδώ και καιρό Μάρκους Φόστερ και προσπαθούν με… μπαλώματα να καλύψουν τα κενά.

Μπορεί να το καταφέρνουν περιστασιακά, αλλά αυτό είναι προφανές πως δεν φτάνει και θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις. Η διαιώνιση καταστάσεων, έστω κι αν οφείλονται σε οικονομικούς λόγους, προκαλεί πολύ περισσότερα προβλήματα.