ΑΕΛ-Βόλος 0-0: Ένταση και μέ«Χ»ρι εκεί... (highlights)

Η ΑΕΛ έδωσε τα πάντα για το τρίποντο, ο Βόλος είχε τις μεγάλες ευκαιρίες και τελικά το θεσσαλικό ντέρμπι έληξε χωρίς νικητή (0-0)

ΑΕΛ-Βόλος 0-0: Ένταση και μέ«Χ»ρι εκεί... (highlights)

Για ακόμη ένα ματς η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη, με τον Βόλο να αποδεικνύεται πολύ ισχυρό εμπόδιο και το θεσσαλικό ντέρμπι να λήγει χωρίς νικητή (0-0). Η Λάρισα χρησιμοποίησε στη διάρκεια του ματς τα μεταγραφικά αποκτήματά της αλλά για έκτο στη σειρά ματς δεν μπόρεσε να σκοράρει, με συνέπεια να μείνει στον «πάτο» της βαθμολογίας. Ο Βόλος ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, άντεξε στην επανάληψη, ενώ είχε και την μεγάλη ευκαιρία στο τέλος με τον Δουβίκα για να πάρει το «διπλό», όμως ο Μπάγιτς απέκρουσε το τετ-α-τετ.

Καλύτερος ήταν ο Βόλος στο πρώτο ημίχρονο έχοντας και τη βοήθεια του ανέμου, αλλά δεν ήταν αυτός ο βασικός λόγος. Είχαν κινητικότητα οι παίκτες του και καλούς συνδυασμούς, ειδικά από την αριστερή πλευρά τους με Φερράρι και Μαρτίνες. Με καλύτερες στιγμές τις φάσεις με τον Τσοκάνη στο 10΄, τον Ρενάτο στο 26΄ και τον Μπαρτόλο στο 42΄. Ενώ ο Μπάγιτς στο 27΄έδιωξε δύσκολα επικίνδυνη απόκρουση του... Ζίζιτς προς την εστία του.

Στην επανάληψη ο Τζιανλούκα Φέστα έκανε τρεις αλλαγές μαζεμένες (οι δύο αναγκαστικές στην άμυνα), με στόχο να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης, καθώς στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα του έμεινε για ένατο ματς στο ημίχρονο χωρίς γκολ στο Αλκαζάρ, είχε κάποιες προσπάθειες άστοχες από τον Ντουρμισάι, αλλά ούτε μία τελική προς την εστία.

Η Λάρισα είχε τον αέρα με το μέρος της και με τον Μπεν Χασίρα απείλησε για πρώτη φορά στο 48΄, με το σουτ του Τυνήσιου λίγο άουτ. Το παιχνίδι έγινε νευρικό, με αρκετά μαρκαρίσματα και διακοπές, αλλά και με αποβολή του γιατρού της ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι είχαν σημαντική ευκαιρία στο 60΄, με τον Ακούνια να εκτελεί φάουλ στη γωνία του Κλέιμαν που απέκρουσε εντυπωσιακά χτυπώντας μάλιστα και στο δοκάρι κατά την προσπάθειά του. Και με τον Μουκάντζο να μπαίνει στη θέση του Ντουρμισάι, θέλησαν να αξιοποιήσουν την ανωτερότητά τους στο δεύτερο μέρος. Στο 75΄ο Νικολιάς ζήτησε φάουλ με τον Διαμαντόπουλο να μην υποδεικνύει την παράβαση και στις νέες διαμαρτυρίες από τον πάγκο της Λάρισα, απέβαλλε τον Αλέξη Κούγια.

Η ΑΕΛ πίεσε όσο το ματς πήγαινε προς το τέλος, με τον Νικολιά να μη σουτάρει καλά στο 83΄, αλλά ο Βόλος στην κόντρα έβγαλε τον Δουβίκα μόνο του στο 85΄(από κάθετη του Ριένστρα), όμως ο Μπάγιτς απέκρουσε σωτήρια στην καλύτερη στιγμή του ματς,. Πάλι από γύρισμα του Δουβίκα από πλάγια στο 88΄, ο Μπάγιτς εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια. Όπως και στο 92΄, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Για να τελειώσει έτσι το ματς, το οποίο θα μείνει στη μνήμη απλώς για τη δύναμη και την ένταση, αλλά δίχως στοιχεία θεάματος.

Μικρογραφία

ΑΕΛ-ΒΟΛΟΣ 0-0

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Σκόρερ:

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: 38΄Μιχαήλ, 49΄Χουσίνο, 54΄Ζίζιτς, 73΄Μπεν Χατίρα, 86΄Κολομπίνο - 78΄Φερράρι

Συνθέσεις:

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Μπέρτος, Ζίζιτς, Τσόσιτς (46΄Χουσίνο), Μιχαήλ (46΄Καρανίκας), Μιλοσάβλιεβιτς, Κολομπίνο, Νικολιάς, Ακούνια (88΄Τρούγιτς), Πινακάς (46΄Μπεν Χατίρα) , Ντουρμισάι (63΄Μουκάντζο)

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Τέκιο, Φερράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Ριένστρα, Τσοκάνης, Μπαρτόλο, Ρενάτο (58΄Περέα), Μαρτίνες, Δουβίκας