Μήπως τελικά είχε δίκιο ο Γκαρσία;

Ο Πάμπλο Γκαρσία είχε δίκιο στις δηλώσεις του μετά το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1 στην Τούμπα για τη «μαγική διαφορά» των δύο ομάδων στη βαθμολογία. Θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη...

Μήπως τελικά είχε δίκιο ο Γκαρσία;

Ωραίο παιχνίδι έγινε στο Φάληρο και για να το διαπιστώσει κάποιος αρκούσε να μην το δει από τη σκοπιά της ομάδας που υποστηρίζει. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα στο ξεκίνημα, πρεσάροντας ψηλά, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τη δημιουργία του Ολυμπιακού, που ούτως ή άλλως έμοιαζε μπλοκαρισμένη με τον Φορτούνη στα άκρα και όχι στη φυσική του θέση. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν και πήραν τις ευκαιρίες τους, με τον Κρμέντσικ να μεγαλώνει το εκτόπισμα του ΠΑΟΚ στην επίθεση και με τον Ολυμπιακό να απαντά με το ένστικτο του Ζοσέ Σα, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις απομάκρυνε τον κίνδυνο με τα πόδια!

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο η ομάδα του Μαρτίνς πήρε τη σκυτάλη, αντιπαραθέτοντας δύναμη στη δύναμη και βάζοντας μια ανάσα παραπάνω έκανε το παιχνίδι της, παρότι ο Ελ Αραμπί γύριζε πολύ πίσω για να γίνει αποδέκτης της μπάλας. Μάλιστα, από μια τέτοια συγκυρία δημιούργησε ο Ολυμπιακός την πρώτη καλή φάση με τον καλύτερό παίκτη του στο πρώτο ημίχρονο Μπρούμα σε ρόλο δημιουργού και τον Καμαρά από θέση φορ να σουτάρει λίγο άουτ. Μάλιστα από συνεργασία των δύο με ανάποδους ρόλους (δημιουργός Καμαρά - εκτελεστής Μπρούμα) προήλθε το πρώτο δοκάρι του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, λίγο πριν από την ανάπαυλα.

Τα είχε όλα το ματς και έλειπε μόνο το γκολ, το οποίο ήρθε νωρίς στην επανάληψη και έδωσε στον Ολυμπιακό αίσθημα υπεροχής, η οποία ήταν κόπια όλης της φάσης του 1-0. Της φαινομενικά χαμένης μπαλιάς που δεν παράτησε ο Φορτούνης και την έκανε δικιά του από την κατοχή του Ίνγκασον, της γλυκιάς πάσας του εξαιρετικού χθες Μπουχαλάκη και της «δολοφονικής» εκτέλεσης του Ελ Αραμπί.

Ακόμα και το καλό δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ στην επανάληψη δεν είχε ουσία ούτε Κρμέντσικ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Γκαρσία. Ο Ολυμπιακός ξαναβρήκε τα πατήματά του μέσα από το μυαλό του Μπουχαλάκη, τις «τανάλιες» του Εμβιλά, τις ανάσες του βιονικού Καμαρά και την ποιότητα του Ελ Αραμπί. Προειδοποίησε με δεύτερο δοκάρι, αυτήν τη φορά από τον Καμαρά, ο οποίος στο 77’ έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή, ολοκληρώνοντας την ταλαιπωρία των αμυντικών του ΠΑΟΚ λίγο νωρίτερα από τον Ελ Αραμπί.

Ο Μαροκινός γκολτζής ήταν ο δημιουργός και του τρίτου γκολ, το οποίο ήταν απλά η απάντηση του Ολυμπιακού στον Πάμπλο Γκαρσία, που μετά το 1-1 στην Τούμπα είχε δηλώσει πως η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων ήταν μαγική εικόνα. Τρία γκολ, τρία δοκάρια και το +15 μοιάζει τιμητικό. Ίσως τελικά είχε δίκιο ο Ουρουγουανός...