ΣΩΚΡΑΤΗΣ-Ε το προβάδισμα, με σούπερ άμυνα!

Εν αναμονή των οριστικών εξελίξεων με τον Παπασταθόπουλο, η άμυνα του Ολυμπιακού έδειξε στο Περιστέρι γιατί είναι μακράν η καλύτερη. Και το...1-4 στις κάρτες! 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ-Ε το προβάδισμα, με σούπερ άμυνα!

Ο Μπρούμα έβαλε το γκολ της νίκης, οι ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ από αυτό το 1-0 του Ολυμπιακού στο Περιστέρι δημιουργήθηκαν και χάθηκαν, αλλά την παράσταση έκλεψε στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο η άμυνα της πειραϊκής ομάδας. Είχε ίσως την καλύτερη φετινή της εικόνα, σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε έναν αντίπαλο που όχι μόνο φτιάχνει φάσεις σε όλα τα παιχνίδια του, αλλά και συνήθως σκοράρει.

Ε, λοιπόν, ο Ατρόμητος δεν είχε στο ματς με τον Ολυμπιακό ούτε μία καθαρή φάση για γκολ. Κι αυτό είναι αξιοσημείωτο κατόρθωμα για την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, εν αναμονή και της μεγάλης ενίσχυσής της με την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ήταν όλη η λειτουργία της ομάδας που ανασταλτικά εντυπωσίασε, όχι μόνο τα πρόσωπα. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η μεγάλη σταθερότητα του Σα, η αρχοντική παρουσία του Σεμέδο, η ενέργεια που έβγαλαν οι νεαροί μπακ που προτίμησε ο Μαρτίνς (Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ αντί για Ραφίνια, Χολέπμας), όπως και οι επεμβάσεις του Μπα και του Σισέ (με τον ένα Σενεγαλέζο να βγάζει νεύρα και τον προπονητή αμέσως να τον αποσύρει για να βάλει τον άλλο).

Οι τρεις χαφ σαφώς έπαιξαν μεγάλο ρόλο, καθώς εμποδίστηκε πλήρως η ανάπτυξη των γηπεδούχων. Με Μπουχαλάκη, Καμαρά και Εμβιλά όχι απλώς να κόβουν τα πάντα, αλλά και να κρατούν πάρα πολλή ώρα την μπάλα στα πόδια τους και να δίνουν ελάχιστο επιθετικό χρόνο στους παίκτες του Κάναντι. Και οι οι επιθετικοί είχαν συνεισφορά στον συγκεκριμένο τομέα, ο Ελ Αραμπί, ο Μπρούμα, ο Βαλμπουενά και όσοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να έχει τέτοια ομαδική σοβαρότητα στη συνέχεια. Κι ήταν το σπουδαιότερο κέρδος αυτή η ανασταλτική εικόνα από το ματς με τον Ατρόμητο, πέραν φυσικά της νίκης. Κι αυτή η νίκη ήταν πραγματικά από αυτές που δίνουν τίτλο, απλά στο ντέρμπι της προσεχούς Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ (27/1) μπορεί να γίνει το άλμα.

Για τη διαιτησία: Μπορούσε να δώσει το πέναλτι στο χέρι του Σεμέδο, αλλά θα μπορούσε να δει πέναλτι αν ήθελε να ευνοήσει (!!!) τον Ολυμπιακό στο τράβηγμα στον Μπουχαλάκη στο 17'. Για μένα δεν υπήρχε κόκκινη ούτε στο μαρκάρισμα του Μπουχαλάκη στον Χαρίση ούτε σε αυτό του Στρούγγη στον Ανδρούτσο. Μόνο που ο παίκτης του Ολυμπιακού πήρε την κίτρινη, ενώ αυτός του Ατρόμητου ούτε καν! Το γκολ είναι κανονικό και θα το ακούσετε/διαβάσετε από αντικειμενικούς κριτικούς διαιτησίας. Και τέλος είναι απίστευτο ότι ο Ατρόμητος είχε μία κίτρινη σε αυτό το ματς και ο Ολυμπιακός τέσσερις! Σωστές όλες για τον Ολυμπιακό, αλλά οι Γούτας, Μάτιτς στο πρώτο μέρος και (κυρίως) ο Στρούγγης στο 46΄, τη γλίτωσαν! Στο τέλος δε ο Γκάλο φώναζε μέσα στη μούρη του διαιτητή, ο οποίος τον φώναζε από μακριά να πλησιάσει. Όταν έγινε αυτό, όλοι πιστέψαμε ότι θα πάρει την κίτρινη και τελικά δέχτηκε παρατηρήσεις!

Αυτά για να μην τρελαθούμε και εντελώς, σε ματς που έπρεπε να λήξει 0-4...