Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0: Θεμέλιο πρόκρισης με «χρυσές» αλλαγές (highlights)

Βρήκε τα γκολ ο Άρης στην επανάληψη, επικράτησε 2-0 του Αστέρα με σκόρερ τις αλλαγές του Μάντζιου (Μαντσίνι, Μπερτόλιο) και έχει μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0: Θεμέλιο πρόκρισης με «χρυσές» αλλαγές (highlights)

Με επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, έχοντας προβάδισμα ενόψει το επαναληπτικού. Οι αλλαγές του Άκη Μάντζιου (Μαντσίνι και Μπερτόλιο) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, καθώς τα δικά τους γκολ στο 69΄και 75΄αντιστοίχως έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους. Σε ένα παιχνίδι που ο Αστέρας είχε υπό έλεγχο στο πρώτο μέρος και τον Άρη να κάνει την «έκρηξή» του στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Δεν υπήρχε καλός ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, αλλά τον Αστέρα να μπορεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία να κρατάει τον έλεγχο του ματς. Η μεγαλύτερη ευκαιρία έγινε στο 23΄με τον Μάνο να μην μπορεί να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Τσιφτσή, από την ωραία μπαλιά του Μπρούνο Γκάμα. Έτερον ουδέν, παρά μόνο κάποια σουτ που δεν ανησύχησαν τους δύο γκολκίπερ. Με τους αμυντικούς των δύο ομάδων να κυριαρχούν πλήρως. Και τον Αστέρα να έχει πετύχει τον σκοπό του, απέναντι στους γηπεδούχους που και πάλι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ως συνέχεια των τελευταίων αγώνων τους.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ράσταβατς πέρασε τον Βαλιέντε αντί του Αλί Μπαμπά για να «δέσει» κι άλλο το κέντρο του, αλλάζοντας τη διάταξη σε 4-3-3, ενώ ο Μάντζιος προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές. Στο 51΄ο Άρης είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία με δοκάρι του Σάσα μετά από πολύ ωραία συνεργασία με Μάνο και Γκάμα, με τον Βραζιλιάνο να είναι πολύ άτυχος στην υπέροχη τελική προσπάθειά του. Ο Άρης ήταν καλύτερος και προσπαθούσε με τον Γκάμα να δημιουργήσει τελικές, αλλά η άμυνα του Αστέρα συνέχιζε να είναι αποτελεσματική. Με τον προπονητή των γηπεδούχων να δοκιμάζει αλλαγές και να περνάει σέντερ φορ τον Μαντσίνι αντί του Μάνου στο 66΄. Και ένα λεπτό αργότερα ο Γκάμα βρήκε ωραία κάθετα τον Σίλβα που από πλάγια στην περιοχή αστόχησε.

Η αλλαγή του Μάντζιου αποδείχτηκε χρυσή τρία λεπτά αργότερα. Ο Μαντσίνι στην πρώτη τελική του έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Σάκιτς, ο οποίος είχε πάρει την έξοχη πάσα από τον Σίλβα. Το 1-0 στο 69΄...

Ο Ράσταβατς έκανε επιθετικές αλλαγές, αλλά στο 75΄ο Άρης έφτασε στο δεύτερο γκολ. Ο Μαντσίνι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πασαλίδη και πέρασε γρήγορα μπροστά, έδωσε τον Μπερτόλιο που με έξοχο πλασέ έκανε το 2-0. Στο 85΄ο Μπερτόλιο σούταρε εκτός εστίας, στο 89΄ο Σάσα είχε άστοχη κεφαλιά, ενώ ο Αστέρας δεν μπόρεσε να απειλήσει για ένα γκολ που θα του έδινε ξανά ελπίδες.

Μικρογραφία

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης

Σκόρερ: 69΄Μαντσίνι 1-0, 75΄Μπερτόλιο 2-0

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Κίτρινες: 78΄Σάκιτς - 33΄Μουνάφο, 86΄Σουάρεθ

Συνθέσεις

Άρης: Σιαμπάνης, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Σίλβα (84΄Κάτσε), Ματέο (54΄Μπερτόλιο), Γκάμα (84΄Λόπεθ), Μάνος (66΄Μαντσίνι)

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Γκαρθία, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Τασουλής, Μπελόκ, Μουνάφο (73΄Ριέρα), Καπίγια (64΄Σίτο), Τιλίκα (64΄Ρεγκίς), Αλί Μπαμπά (46΄Βαλιέντε), Τζίμας (87΄Κανελλόπουλος)

Δείτε τα highlights του αγώνα