Η «ζυγαριά» για Μπρούμα, Ντρέγκερ

Το κάτι παραπάνω που δεν έχουν δείξει έως τώρα Μπρούμα και Ντρέγκερ στον Ολυμπιακό, αλλά και οι δυνατότητές τους να το κάνουν...

Η «ζυγαριά» για Μπρούμα, Ντρέγκερ

Αποτελεί πραγματικότητα ότι τόσο ο Μπρούμα που αποκτήθηκε με δανεισμό από την PSV όσο και ο Ντρέγκερ που ήρθε με περγαμηνές συμμετοχών στο γερμανικό πρωτάθλημα, δεν έχουν κάνει έως τώρα τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Με τον Πορτογάλο που είναι πιο έμπειρος και με περισσότερες παραστάσεις στην καριέρα του να έχει μεγαλύτερο εύρος απαιτήσεων εκ μέρους του συλλόγου, από τη στιγμή που η κίνηση ένταξής του στο δυναμικό της ομάδας κόστισε πολλά χρήματα και προσδοκούσε σε βασικό ρόλο και σε αναπλήρωση του κενού που υπήρξε από την πώληση του Ποντένσε. Ο Τυνήσιος μπακ από την άλλη ήταν εξ΄αρχής γνωστό ότι θα είχε συμπληρωματικό ρόλο, με βασική επιλογή για τη θέση αυτή του Ραφίνια.

Ο Μπρούμα είχε προβλήματα με τραυματισμούς και τέθηκε εν αμφιβόλω τους πρώτους μήνες, αλλά στο φινάλε της περσινής χρονιάς έκανε ορισμένα πραγματικά πολύ καλά παιχνίδια. Όπως και στο ξεκίνημα της νέας. Άρχισε να βρίσκει ρυθμό και έχει καλές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του και ειδικά με τον Φορτούνη. Ο Ντρέγκερ είχε και αυτός ορισμένες καλές στιγμές, ενώ όποτε έπαιζε έδειχνε ότι τα προσόντα για τη θέση τα έχει. Δύναμη, ταχύτητα, αποφασιστικότητα, σε αρκετά ανεπτυγμένο βαθμό. Ο τραυματισμός του τον πήγε πίσω, επέστρεψε για να διεκδικήσει χρόνο και να ξεκουράσει τον Βραζιλιάνο, έκανε πραγματικά καλό ματς στο Αγρίνιο, αλλά παίζοντας με τον ΠΑΣ φανέρωσε μεγάλες αδυναμίες. Θα έλεγα απρόσμενα, αφού το συγκεκριμένο ματς ήταν ευκαιρία γι΄αυτόν να κάνει «ξεπέταγμα».

Δεν είναι πολλά αυτά που έχουν δώσει έως τώρα ούτε ο Μπρούμα ούτε ο Ντρέγκερ. Ο Ολυμπιακός σαφώς περίμενε περισσότερα και εδώ και καιρό προβληματίζεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το τελευταίο διάστημα των χειμερινών μεταγραφών. Δεν μπορεί, όμως, κανείς να υποστηρίξει ότι είναι παίκτες που δεν μπορούν να προσφέρουν παραπάνω και να βελτιώσουν την εικόνα τους, πολύ απλά διότι το έχουμε δει με τα μάτια μας να παίζουν καλά. Μπορεί η απίθανη ντρίμπλα του Μπρούμα στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ ή τα γκολ που έχει βάλει να μην είναι αρκετά για ενθουσιασμό. Ούτε η ασίστ του Ντρέγκερ με τον Παναιτωλικό. Αποτελούν, όμως, στοιχεία ελπίδας για τη συνέχεια, εφόσον φυσικά και οι ίδιοι οι παίκτες το προσπαθήσουν περισσότερο. Από το ματς με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο κιόλας.

Διότι είναι εύκολο να λέει κανείς ότι θα πάει για ενίσχυση τελευταίες μέρες του Γενάρη σε συγκεκριμένες θέσεις στις οποίες ήδη υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, αλλά ποτέ δεν είναι εύκολο το χειμώνα να βρίσκονται οι ιδανικότερες λύσεις. Κι ούτε παίρνεις παίκτη γιατί π.χ. ο Ραφίνια είναι τιμωρημένος και δεν παίζει στο πρώτο ματς με την PSV, οπότε θα υπάρχει μόνο ο Ντρέγκερ που δεν έπεισε στο ματς με τον ΠΑΣ. Δεν είναι όλα τόσο απλά. Κι όταν για τον α ή β λόγο έχει φύγει από την ομάδα ο βασικός δεξιός μπακ επί μία εξαετία, όπως συνέβη με τον Ομάρ, δεν είναι επίσης σίγουρο ότι «με τη μία» θα βρεις την ιδανική λύση. Κι αν επειδή το υποστηρίζω εγώ από τον... καναπέ (που λέει κι ο... Κάκος), ρωτήστε και κάποιον υπεύθυνο μεταγραφικού σχεδιασμού. Μάλλον κάτι τέτοιο θα ακούσετε...