Ολυμπιακός: Η ξεκούραση θέλει... εγγυήσεις

Το συμπέρασμα του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ, πέραν του αποτελέσματος από την ηχηρή επιστροφή Χασάν. Πρέπει κι άλλοι παίκτες να «επιστρέψουν» ή να «φανούν». 

Ολυμπιακός: Η ξεκούραση θέλει... εγγυήσεις

Το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ ήταν ο Αχμέντ Χασάν, με το γκολ στο τέλος που έδωσε τη νίκη, με την έξοχη πάσα νωρίτερα στον Ελ Αραμπί και γενικότερα ότι ξεπέρασε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας, με θέληση από παιχνίδι σε παιχνίδι να εμφανίζει ξανά όλα αυτά για τα οποία ο Πέδρο Μαρτίνς του έχει δείξει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη. Στην Πορτογαλία παλιότερα, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η νίκη επί του ΠΑΣ ήταν σημαντική διότι επετεύχθη με την πειραϊκή ομάδα να έχει σε γενικές γραμμές απόδοση υπό του μετρίου. Φταίει η κούραση, τα διαδοχικά ματς, η πολύ καλή οργάνωση που είχε ο αντίπαλος, όπως και το πέναλτι του Ματιέ που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης. Διότι με γκολ από το 20΄, ο Ολυμπιακός το πιθανότερο είναι ότι θα έφτανε πολύ πιο εύκολα σε αυτό το τρίποντο. Για το οποίο, λένε, κάποιοι ότι δε θα χανόταν και ο κόσμος αν δεν ερχόταν από τη στιγμή που η διαφορά θα παρέμενε μεγάλη, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Σε αυτό που συμπερασματικά πρέπει να σταθεί κανείς στην κριτική του για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ναι μεν θα πρέπει να ανοίξει λίγο περισσότερο το ρόστερ, αλλά θα πρέπει να έχει και καλύτερες εγγυήσεις ότι αυτό μπορεί να συμβεί δίχως να κινδυνεύει η ομάδα. Ναι μεν ο Εμβιλά ή ο Βαλμπουενά ή ο Φορτούνης, ο Ελ Αραμπί και ο Καμαρά να μην είναι σωστό και ωφέλιμο να παίζουν 4 ή 5 ματς σε 15 μέρες, αλλά για να νικήσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΣ μην ξεχνάμε ότι χρειάστηκε το πείσμα του Καμαρά στο τέλος για να πάρει το φάουλ, όπως και την ιδανική εκτέλεση του Φορτούνη και την 9η ασίστ του, στο γκολ του Χασάν.

Όπως επίσης δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι εκτός από την εξαιρετική επιστροφή του Χασάν, θα πρέπει να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες. Όπως και επιτέλους κάποιες... πολυαναμενόμενες εμφανίσεις. Για παράδειγμα, στο ματς με τον ΠΑΣ η εικόνα του βασικού εξτρέμ Μπρούμα δεν ήταν η δέουσα. Κι ας μην είχε αγωνιστεί στην Τούμπα. Όπως επίσης η παρουσία του Ντρέγκερ που κλήθηκε να πάρει χρόνο αντί του Ραφίνια. Σαφώς και άλλοι παίκτες θα πρέπει να δώσουν περισσότερα για να μπορούν να παίζουν περισσότερο. Κι όχι βέβαια ο Μπουχαλάκης με τον Μασούρα που έχουν προσφέρει πολλά στη σεζόν και κάποιες φορές δεν θα είναι στις καλές του ή ο Ρέαμπτσιουκ που όσο περνούν τα ματς όλο και περισσότερο προσαρμόζεται τακτικά, έχοντας μπει από την πρώτη στιγμή στα βαθιά.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπουν στο πλάνο κι άλλοι. Κι ο Τιάγκο κι ο Πέπε. Κι ο Σουντανί. Κι ο Αβραάμ. Και όλοι όσοι είναι να μείνουν τελικά. Αλλά να παίζουν και να δίνουν όσα περιμένει ο προπονητής και η ομάδα. Διότι αλλιώς, όλο και περισσότερο θα σκέφτεται και θα ξανασκέφτεται να μη βάλει για πέμπτο σερί παιχνίδι τον Εμβιλά, αλλά τελικά να τον βάζει. Και να μην μπορεί να ξεκουράσει σε ένα ματς τον Φορτούνη ή τον Καμαρά, αλλά να υποχρεώνεται να τους βάζει άρον άρον στο γήπεδο για να πάρει ένα εντός έδρας ματς. Με όλο το σεβασμό στον εξαιρετικό αντίπαλο.

Επειγόντως ξεκούραση είναι το θέμα για τις επόμενες ημέρες, όσον αφορά σε βασικούς παίκτες. Και επειγόντως χρόνο και ρυθμό σε άλλους, στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο. Αλλά και αξιοποίηση αυτού του χρόνου. Αλλιώς το θέμα - όσο κι αν μοιάζει αργά - μπορεί να μην χρειαστεί να είναι μόνο αγωνιστικό για τον (πρώτο με διαφορά στην Ελλάδα και μοναδικό εκπρόσωπο στην Ευρώπη)Ολυμπιακό, αλλά να γίνει και μεταγραφικό. Και μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου υπάρχουν μπροστά ο Παναιτωλικός και ο Ατρόμητος στο Περιστέρι, αλλά και ο ΠΑΟΚ και ο Απόλλων στη Ριζούπολη. Ας δείξουν όλοι ότι το ρόστερ είναι πράγματι πλήρες, ειδικά για τα ματς της Ευρώπης...