Τρία σερί ο ΠΑΟΚ, δύο σύνολο ο Ολυμπιακός!

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στα 7 πέναλτι στη σεζόν, εκ των οποίων τα 3 σε σερί ματς. Όλα από Έλληνες ρέφερι. Την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει πάρει 2 σε όλο το πρωτάθλημα και μάλιστα σε «τελειωμένα» παιχνίδια του!

Τρία σερί ο ΠΑΟΚ, δύο σύνολο ο Ολυμπιακός!

Θέλουμε δε θέλουμε, στο ντέρμπι της Τούμπας την ερχόμενη Τετάρτη (13/1) η διαιτησία θα έχει το δικό της ρόλο. Με την ελπίδα ότι οι Ιταλοί διαιτητές που θα διευθύνουν την αναμέτρηση θα παίξουν όπως συνήθως γίνεται τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν τους καλούμε για τα ντέρμπι. Δίχως σοβαρά λάθη που να επηρεάζουν την εξέλιξη και την έκβαση των αγώνων. Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο ο ΠΑΟΚ παίζει το τελευταίο του χαρτί για να διατηρήσει ελπίδες διεκδίκησης του τίτλου, από τη στιγμή που βρίσκεται 10 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό.

Αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ είναι ότι παίρνει σερί πέναλτι. Δεν πάμε στη λογική ήταν ή δεν ήταν. Σημασία έχει ότι οι Έλληνες ρέφερι καταλόγισαν πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου σε τρία σερί ματς. Με τον ΠΑΟΚ να είναι πια πρώτος στη λίστα των ομάδων με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι στη Super League, έχοντας συνολικά 7.

Με την Λάρισα ο Βιεϊρίνια έβαλε το γκολ στις καθυστερήσεις και ισοφάρισε για την ομάδα του Γκαρσία. Με τον Ατρόμητο ο Τζόλης το έχασε στο 0-0, στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δύο φορές, αλλά οι Περιστεριώτες έκαναν στο τέλος την ανατροπή. Και με τον Βόλο ο Σβαμπ ισοφάρισε σε καίριο σημείο της αναμέτρησης, όταν η ομάδα του ήταν σε πολύ δύσκολη θέση με τον αντίπαλο να προηγείται και να φτιάχνει φάσεις για δεύτερο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει άλλα 4 πέναλτι. Τα 2 στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα. Με το σκορ 1-1 έως το 78΄και τελικά νίκη με 3-1. Και με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο όταν το σκορ ήταν 1-2 (είχε «λυτρώσει» ο Νινούα με το φάουλ στο 88΄) και ο Τσόλακ στις καθυστερήσεις οριστικοποίησε τη νίκη. Και με τον Αστέρα στην Τούμπα, όταν ο Ζίβκοβιτς έκανε το 2-0 στο 70΄και πάλι σφράγισε νίκη.

Όλα τα πέναλτι φέτος ο ΠΑΟΚ τα έχει κερδίσει με Έλληνες διαιτητές. Ο δε Ολυμπιακός έχει πάρει συνολικά 2 πέναλτι! Στην Λαμία όταν το σκορ ήταν ήδη 0-3. Και με την ΑΕΚ στο τέλος όταν ήδη ήταν μπροστά με 2-0 και ο Βαλμπουενά έβαλε το τρίτο. Ένα πέναλτι με ξένο διαιτητή και ένα με Έλληνα.

Αν γίνονται τα πέναλτι, φυσικά και πρέπει να δίνονται. Αλλά τα 3 σερί για μια ομάδα δεν είναι σύνηθες. Όπως δεν είναι σύνηθες και αυτό το 7-2, όταν πρόκειται για τον ΠΑΟΚ που συνολικά έχει βάλει στο πρωτάθλημα 26 γκολ και ο Ολυμπιακός 42!

Τα συμπεράσματα προκύπτουν εύκολα. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρξει καλή και δίκαιη διαιτησία στο ντέρμπι της Τούμπας. Κι ας πάρει... πέναλτι όποιος είναι να πάρει!