ΠΑΟΚ-Βόλος 3-1: Το «γύρισε» με... ζήλο! (highlights)

Σε δύσκολη θέση και πίσω στο σκορ βρέθηκε ο ΠΑΟΚ από τον έξοχο στο α΄μέρος Βόλο, αλλά κατάφερε να νικήσει (3-1) πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με πέναλτι η ισοφάριση για χέρι του Ριένστρα. Κιάκος το γκολ του Βόλου, Σβαμπ, Ίνγκασον και Κρμέντσικ εκείνα του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ-Βόλος 3-1: Το «γύρισε» με... ζήλο! (highlights)

Τα βρήκε σκούρα ο ΠΑΟΚ από τον πολύ καλό για 45΄Βόλο,έμεινε πίσω στο σκορ από το 11΄και κινδύνευσε να δεχτεί κι άλλο γκολ, όμως τελικά μπόρεσε να πάρει το τρίποντο με 3-1. Καθώς ισοφάρισε με τυχερό πέναλτι στο 29΄(με την μπάλα στο απλωμένο χέρι του Ριένστρα από κοντινή απόσταση στο γύρισμα του Σφιντέρσκι και τον Τζήλο με τον Μανούχο στο VAR να συμφωνούν για παράβαση) και τελικά έφτασε στο δεύτερο γκολ στο 65΄με τον Ίνγκασον για να ολοκληρώσει τη νίκη του στο 90 με τον Κρμέντσικ.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Βόλου στο πρώτο μέρος με τον Άνχελ Λόπεθ να δίνει εντολή για φουλ επίθεση στην ομάδα του. Αποτέλεσμα ήταν να πάρει το προβάδισμα στο 11, με σκόρερ τον Γιάννη Κιάκο που με αριστερό σουτ και με κόντρα στον Κρέσπο νίκησε τον Πασχαλάκη (μετά από έξοχη προσπάθεια του Ρενάτο και σουτ των Δουβίκα και Περέα που κόντραραν), αλλά και να χάσει σπουδαία ευκαιρία στο 16΄όταν ο Πασχαλάκης απέκρουσε σωτήρια τα σουτ των Δουβίκα και Ρενάτο, μετά από λάθος που είχε κάνει ο Ίνγκασον.

Ο ΠΑΟΚ επηρεάστηκε πολύ, είχε σοβαρό πρόβλημα στη μεσαία γραμμή καθώς η μπάλα δεν πήγαινε με τίποτα μπροστά και τελικά ισοφάρισε από το... πουθενά! Στο 29΄ο Τζόλης εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Σφιντέρσκι έκανε τακουνάκι προς τα πίσω και η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Ριένστρα. Ο Τζήλος έδωσε το πέναλτι, υπήρξε και η επιβεβαίωση από το VAR και ο Στέφαν Σβαμπ νίκησε τον Κλέιμαν για το 1-1.

Παρά το γκολ ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει το ρυθμό του έστω κι αν ο Ουάρντα έκανε κάποιες καλές προσπάθειες απέναντι στην παλιά ομάδα του. Ο Βόλος συνέχισε να πιέζει ψηλά και να φεύγει γρήγορα στους χώρους, με τον Περέα στο 40΄να ζητάει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ίνγκασον, αλλά τον Τζήλο να μην καταλογίζει την παράβαση θεωρώντας ότι η μπάλα είχε φύγει από την κατοχή του Κολομβιανού πριν περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου. Κι έδειξε άουτ. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο, με τον ΠΑΟΚ να έχει 71-29 κατοχή μπάλας, αλλά τον Βόλο να έχει 6-5 τελικές!

Ο Γκαρσία έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης με τον Βιεϊρίνια δεξί μπακ και τον Ροντρίγκο να περνάει αριστερά, ενώ στο κέντρο πέρασε ο Ελ Καντουρί αντί του πολύ μέτριου Εσίτι. Με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να προβληματίζουν έντονα και τον Βόλο να ελέγχει το ματς, στο πρώτο διάστημα του β΄μέρους.

Στο 56΄ο Ζίβκοβιτς έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά και σέντραρε, αλλά το γυριστό σουτ του Ουάρντα έφυγε λίγο άουτ. Ενώ στο 59΄ακυρώθηκε σωστά γκολ του Ίνγκασον που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν οφσάιντ. Στο 60΄ο Βόλος απείλησε με τον Ρενάτο που σούταρε από καλή θέση άουτ, μετά την ωραία σέντρα του Μπαρτόλο.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ασκεί μεγάλη πίεση και να απειλεί από τα πλάγια με τον Ζίβκοβιτς, αλλά χωρίς επιτυχία σε δύο περιπτώσεις από Ουάρντα και Ίνγκασον. Και να κερδίζει διαδοχικά κόρνερ από τις δύο πλευρές. Και στο 65' ο Ίνγκι Ίνγκασον πέτυχε με κεφαλιά το 2-1 μετά από την πρώτη κεφαλιά του Σφιντέρσκι από το κόρνερ του Τζόλη. Ήταν ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ έπαιξε σωστά σε όλες τις γραμμές, επιτέθηκε με πάθος έκανε πέντε τελικές (όσες στο α΄μέρος!). Στο 70΄ο Κρμέντσικ που πέρασε στη θέση του Σφιντέρσκι σούταρε αδύναμα πάνω στον γκολκίπερ μετά την ωραία προσπάθεια του Σβαμπ. Και στο 73΄έκανε ωραίο κοντρόλ μετά τη μακρινή μπαλιά του Ίνγκασον, αλλά πάλι δε σούταρε με δύναμη. Στο ίδιο λεπτό, ο Τσέχος έκανε ωραίο γυριστό, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Και στο 75΄ο αφύλαχτος Τζόλης δεν αξιοποίησε τη σέντρα του Ουάρντα, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να κυριαρχεί. Στο 82΄ο Ουάρντα πέρασε στον Κρμέντσικ, αυτός έβγαλε σε έτοιμο γκολ τον Μουργκ αλλά ο Αυστριακός δίστασε και νικήθηκε από τον Κλέιμαν, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να «τελειώσει» οριστικά το ματς παρά τις πολλές ευκαιρίες στο β΄μέρος. Και με τον Βόλο να ελπίζει. Στο 84΄ο Ελ Καντουρί αστόχησε, ενώ λίγο πριν ο Ουάρντα δεν πρόλαβε τη σέντρα του Ζίβκοβιτς. Με τον Βόλο να απειλεί στο 88΄με κεφαλιά του Δουβίκα που δεν βρήκε στόχο.

Για να γίνει τελικά το 3-1 με τον Κρμέντσικ που έφυγε από κανονική θέση στο 90΄με όλους τους αντίπαλους στο μισό του ΠΑΟΚ, έτρεξε προς την περιοχή και πλάσαρε τον Κλέιμαν που παρότι βρήκε την μπάλα δεν απέτρεψε την πορεία της προς τα δίχτυα.


Μικρογραφία

ΠΑΟΚ-ΒΟΛΟΣ 3-1

Γήπεδο: Τούμπα

Σκόρερ: 11΄Κιάκος 0-1, 29΄Σβαμπ (πέναλτι) 1-1, 65΄Ίνγκασον 2-1, 90΄Κρμέντσικ 3-1

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: 43΄ Ζίβκοβιτς, 48΄Βιεϊρίνια, 79΄Ελ Καντουρί - 29΄Κλέιμαν, 58΄Περέα, 72΄Δουβίκας

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Ίνγκασον, Περέιρα (46΄Βιεϊρίνια), Εσίτι (46’ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (85΄Αουγκούστο), Τζόλης (78΄Μουργκ), Σφιντέρσκι (68΄Κρμέντσικ)

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Γκρίλο (86΄Ντεντάκης), Σάντσες, Μήτογλου, Φερράρι, Ριένστρα, Κιάκος (67΄Μαρτίνες), Μπαρτόλο, Περέα (63΄Νίνης), Ρενάτο, Δουβίκας