Ο «τρόμος» του Δέλλα για Φορτούνη!

Ποτέ δεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό ο Τραϊανός Δέλλας στην προπονητική καριέρα του, ενώ έχει «υποφέρει» από τον Κώστα Φορτούνη στον πάγκο της ΑΕΚ, του Ατρόμητου και του Παναιτωλικού. Mε αρχή την κεφαλιά-ασίστ στο γκολ του Χάρα!

Ο «τρόμος» του Δέλλα για Φορτούνη!

Έπειτα από πάνω από μια πενταετία στην οποία ακολουθεί προπονητική καριέρα, ο Τραϊανός Δέλλας έχει πάντοτε μεγάλο κίνητρο να νικήσει τον Ολυμπιακό κάποια στιγμή. Διότι από την πειραϊκή ομάδα έχει γνωρίσει μεγάλες απογοητεύσεις. Ειδικά στο ξεκίνημά του, με την ΑΕΚ στις μικρότερες κατηγορίες αλλά και στην Superleague. Με δραματικό αποκλεισμό στο Κύπελλο, με το γκολ του Φράνκο Χάρα όταν είχε αγκαλιά μια μεγάλη υπέρβαση, αλλά και μια βαριά ήττα στο πρωτάθλημα που είχε οδηγήσει στην απομάκρυνσή του. Πάλι απέναντι σε Πορτογάλο προπονητή.

Ο Δέλλας θα αντιμετωπίσει ξανά απόψε (9/1-19.30) τον Ολυμπιακό ως τεχνικός του Παναιτωλικού και παρόλο που είναι πολύ δύσκολο έχει πάντα στη σκέψη του το κίνητρο της πρώτης επιτυχίας. Έστω και ισοπαλίας, διότι η μοναδική που έχει στην καριέρα του, το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1 για το Κύπελλο τον Φλεβάρη του 2015, δεν είχε τελικά ουσία. Με το γκολ του Χάρα στον επαναληπτικό, τον Μάρτη της ίδιας χρονιάς.

Έκτοτε ο Δέλλας έχει κοουτσάρει απέναντι στους «ερυθρόλευκους»: Στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0 στη σεζόν του Μάρκο Σίλβα. Στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0 το 2016, στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 4-0 το 2018, στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1 την ίδια χρονιά και στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-5, τον Απρίλη του 2019. Σύνολο 7 αγώνων με 6 ήττες και την ισοπαλία δίχως αντίκρισμα. Και γκολ 2 υπέρ και 21 κατά!

Με τον Κώστα Φορτούνη να είναι ο παίκτης που έχει «πληγώσει» αφάνταστα τον παλιό διεθνή άσο και νυν τεχνικό του Παναιτωλικού. Τι έχει κάνει ο Φορτούνης απέναντι στον Δέλλα;

- Είχε δώσει την κεφαλία-ασίστ στον Χάρα για το 0-1 του ΟΑΚΑ στο 89΄, μετά τη σέντρα του Αφελάι.

- Είχε βάλει δύο γκολ στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0, ματς που ήταν το τελευταίο στον πάγκο της «Ένωσης» για τον Έλληνα τεχνικό.

- Είχε βάλει το 4ο γκολ στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0.

- Είχε πετύχει το 2ο γκολ και είχε δώσει ασίστ για το 4ο στον Ανσαριφάρντ, στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 4-0.

- Και είχε δύο ασίστ στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-5!

Σύνολο: 5 γκολ και 4 ασίστ από τον Φορτούνη σε αγώνες εναντίον του προπονητή Δέλλα!