Το εννοεί ο Μαρτίνς για το rotation

Δεν το είπε τυχαία ο Πέδρο Μαρτίνς ότι ο Ολυμπιακός δεν κάνει rotation. Και ότι μετράει η ποιότητα του ρόστερ. Απόδειξη το 3-0 με την ΑΕΚ και να γιατί...

Το εννοεί ο Μαρτίνς για το rotation

Ο Πέδρο Μαρτίνς προανήγγειλε ότι θα χρησιμοποιήσει νέα πρόσωπα στον αγώνα της Τετάρτης (6/1) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης όχι επειδή θέλει να κάνει rotation καθώς τα ματς του Ολυμπιακού είναι πολλά και...συχνά, αλλά γιατί έχει παίκτες στο ρόστερ του που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε κάθε παιχνίδι.

Προφανώς και ο Πορτογάλος ξέρει ότι δεν μπορεί να παίζουν οι ίδιοι κάθε τρεις μέρες επί ένα δίμηνο. Πιστεύει, όμως, ότι αρκετοί παίκτες του μπορεί να λογίζονται βασικοί σε κάθε περίσταση, ενώ όλοι αξίζουν να παίζουν και μπορούν να βοηθήσουν. Από ένα ρόστερ που έχει 30 παίκτες.

Το παράδειγμα αποτελεί το πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0. Σε ένα ντέρμπι. Και αύξησε τη διαφορά από την ΑΕΚ στους 11 βαθμούς, τον ΠΑΟΚ στους 7 και τον Άρη στους 6.

Σε αυτό το ντέρμπι οι Μαρτίνς δεν έβαλε καθόλου παίκτες όπως ο Μασούρας και ο Σισέ, οι οποίοι (ειδικά ο πρώτος) είναι από εκείνους με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα. Δεν έπαιξαν επίσης καθόλου οι δύο μπακ από τους οποίους ο Πέδρο περιμένει μεγάλες βοήθειες, δηλαδή ο Ρέαμπτσιουκ και ο Ντρέγκερ. Στο κέντρο ο Μπουχαλάκης αγωνίστηκε για ένα 20λεπτο, ο Τιάγκο για λίγο στο τέλος και ο Πέπε ήταν εκτός 20αδας. Ο Βαλμπουενά μπήκε αλλαγή για μισή ώρα, ο Ραντζέλοβιτς για λιγότερο, ο Σουντανί και ο Ανδρούτσος καθόλου όπως και ο Κάιπερς. Ο Χασάν είναι ακόμη νοκ άουτ, αλλά σε λίγο θα είναι εντάξει.

Η παραπάνω παράγραφος δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να κρατάει παίκτες σε ένα ντέρμπι και να το κερδίζει με 3-0. Και έχει τη δυνατότητα επίσης να σχεδιάζει πλάνα με άλλους παίκτες στο επόμενο ματς και στο μεθεπόμενο και πάει λέγοντας. Προφανώς όχι για το rotation αλλά γιατί όλοι αυτοί οι καλοί παίκτες αξίζουν και πρέπει να αγωνίζονται. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο...