Το δέλεαρ Ντάλμπερτ για Ολυμπιακό και η πίεση Ρέμπτσιουκ

Ο Όλεγκ Ρέμπτσιουκ εξακολουθεί να προτιμά Ολυμπιακό από Πόρτο, ενώ ο Ντάλμπερτ Ενρίκε έχει ένα μεγάλο κίνητρο για να παίξει στο νταμπλούχο Ελλάδας. Στο «κάδρο» και ο Μπιόρκαν. 

Το δέλεαρ Ντάλμπερτ για Ολυμπιακό και η πίεση Ρέμπτσιουκ

Η αποκάλυψη της Record ότι η Πόρτο αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα επαναγοράς του Όλεγκ Ρέμπτσιουκ από την Πάσος Φερέιρα και να τον αφήσει μέχρι το καλοκαίρι στην ομάδα που ανήκει αυτή τη στιγμή δεν έχει επιβεβαιωθεί επί του παρόντος επισήμως, την ώρα που άλλα ρεπορτάζ από την Πορτογαλία επιμένουν πως ο Μολδαβός μπακ προτιμά να παίξει στον Ολυμπιακό με τον Πέδρο Μαρτίνς. Και ότι υπάρχει ακόμη ένα περιθώριο μέχρι το ερχόμενο Σάββατο (2/1).

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός βιάζεται για να «κλείσει» το νέο αριστερό μπακ καθώς οι υποχρεώσεις αρχίζουν και είναι πολλές, με συνέπεια να έχει στραφεί ενεργά και στους άλλους στόχους του. Με προτεραιότητα στον 27χρονο Βραζιλιάνο Ντάλμπερτ Ενρίκε, ο οποίος ανήκει στην Ίντερ και έχει δοθεί δανεικός στη Ρεν. Με την Ίντερ ο Ντάλμπερτ έχει συμβόλαιο έως το 2023 και εφόσον προχωρήσει η υπόθεση θα είναι με δανεισμό και υψηλή ρήτρα καθώς η ιταλική ομάδα είχε πληρώσει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2017 από τη Νις.

Ο Ντάλμπερτ έχει παίξει σε μεγάλα πρωταθλήματα (Πορτογαλία με Γκιμαράες και τον ξέρει καλά ο Μαρτίνς, αν και δεν πρόλαβαν να συνεργαστούν, Γαλλία με Νις και Ρεν, Ιταλία με Ίντερ και Φιορεντίνα), έχει αγωνιστεί στο Champions League (φέτος ήταν βασικός με τη Ρεν στον όμιλο και έχασε ένα ματς επειδή αποβλήθηκε με την Τσέλσι), αλλά δεν έχει πάρει ποτέ στην καριέρα του το πρωτάθλημα. Κι αυτό θα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τον ίδιο για να δεχτεί να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Μαζί με τον συμπατριώτη του Ραφίνια στο άλλο άκρο της άμυνας.

Άλλες πηγές δεν αποκλείουν να στραφεί τελικά ο Ολυμπιακός στο Νορβηγό Φρέντρικ Μπιόρκαν της Μπόντο Γκλιμτ που πάντοτε ήταν στη λίστα των υποψηφίων ή να πάει σε κάποια άλλη λύση-έκπληξη. Το θέμα αριστερού μπακ παραμένει ανοιχτό, αλλά οι εξελίξεις θα «τρέξουν» άμεσα.