Κώστας Μήτρογλου: Δίψα επιστροφής και «λεπτή» απόφαση

Με 21 γκολ την τελευταία τριετία και καμία συμμετοχή φέτος ο Κώστας Μήτρογλου έχει μεγάλη ανάγκη στα 32 του να γυρίσει σε υψηλό επίπεδο. Στον Ολυμπιακό σίγουρα θα ήθελε, το θέμα είναι ότι με Ελ Αραμπί και (υγιή) Χασάν ο ανταγωνισμός είναι πολύ δύσκολος. 

Κώστας Μήτρογλου: Δίψα επιστροφής και «λεπτή» απόφαση

Το σενάριο επιστροφής του Κώστα Μήτρογλου στον Ολυμπιακό «παίζει» δυνατά, με δημοσιεύματα στην Γαλλία να αναφέρουν ότι ο διεθνής επιθετικός που απέτυχε να κάνει καριέρα στην Μαρσέιγ εξετάζει σοβαρά την περίπτωση επιστροφής του στην ομάδα με την οποία πάντοτε είχε επιτυχίες. Προσωπικές (με πολλά γκολ) και ομαδικές (με κατακτήσεις τίτλων).

Ο Μήτρογλου έχει καθοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Πριν από τρία χρόνια έκανε 30 ματς με 13 γκολ. Πρόπερσι έπαιξε σε 29 αγώνες με 5 γκολ. Πέρυσι σε 18 συμμετοχές σκόραρε 3 φορές. Φέτος δεν έχει αγωνιστεί καθόλου. Με τη φανέλα της Μαρσέιγ, της Αϊντχόφεν και της Γαλατά. Με δανεισμούς και ταλαιπωρία με τραυματισμούς. Με τον Βίλας Μπόας να τού ξεκαθαρίζει από το καλοκαίρι ότι δεν τον υπολογίζει. Με ξεκάθαρη δίψα επιστροφής στη δράση, όχι για τα χρήματα, αλλά για ένα δυνατό φινάλε καριέρας, αντίστοιχο με την αξία του. Στα 32 του έχει πράγματα να δώσει και θέλει να τα δώσει.

Η Μαρσέιγ θα τον έδινε άνετα τον χειμώνα για να γλιτώσει χρήματα από το συμβόλαιο των 2,5 εκατ. ευρώ που εισπράττει καθαρά ετησίως ο παίκτης. Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του, οι Γάλλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν σοβαρά ανταλλάγματα, ο παίκτης μένει ελεύθερος ουσιαστικά από τώρα. Αν γλιτώσουν κάτι, θα είναι χρήματα από το συμβόλαιο για το υπόλοιπο της περιόδου. Για έναν παίκτη που δεν «υπάρχει» πια γι΄αυτούς.

Φυσικά και ο Μήτρογλου θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό. Και ισχύουν τα περί επαφών. Το θέμα είναι ότι με Ελ Αραμπί και (υγιή) Χασάν θα έχει πολύ δύσκολο έργο. Ο Μαρτίνς διστάζει. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί πολλές φορές να παίζουν πρώτο ρόλο άλλα πράγματα. Η σχέση του παίκτη με τον Ολυμπιακό είναι πολύ ισχυρή.

Το θέμα είναι αν ο Μήτρογλου θέλει να πάει κάπου που θα παίζει πολύ. Στον Ολυμπιακό δεν θα είναι εύκολο. Όχι μόνο φέτος, αλλά και του χρόνου με τα συμβόλαια που έχουν Ελ Αραμπί και Χασάν. Αλλά μπορεί να ελπίζει αυτός ο δεινός στράικερ που έχει «σιγήσει» τα τελευταία χρόνια (όχι πάντως τόσο πολύ όσο σχεδόν έχει «αποδομηθεί»). Είναι «λεπτή» απόφαση και για τον Ολυμπιακό και για τον παίκτη...