Ολυμπιακός: Προπονήθηκαν Ελ Αραμπί, Χολέμπας

Προς επιστροφή δύο από τους παίκτες που έλειψαν από τον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα, ο Ελ Αραμπί και ο Χολέμπας. Προπονήθηκαν στον Ρέντη.

Ολυμπιακός: Προπονήθηκαν Ελ Αραμπί, Χολέμπας

Μειώνονται τα προβλήματα για τον Πέδρο Μαρτίνς καθώς δύο από τις σημαντικές απουσίες των τελευταίων αγώνων, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Χοσέ Χολέμπας ετοιμάζονται για δράση.

Ο Μαροκινός επιθετικός μετέχει ξανά στις προπονήσεις της πειραϊκής ομάδας, κάτι που σημαίνει ότι υπολογίζεται για τα επόμενα παιχνίδια. Και μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής στον αγώνα με τον Άρη, ενώ θα είναι στο αρχικό σχήμα στον ευρωπαϊκό «τελικό» με την Μαρσέιγ την ερχόμενη Τρίτη (1/12)

Ο Χολέμπας έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός από τους αγώνες με Παναθηναϊκό και Μάντσεστερ Σίτι, οπότε πάει προς λύση το ζήτημα που είχε ο Μαρτίνς για τη θέση του αριστερού μπακ.

Κι είναι ειδήσεις ευχάριστες για το αγωνιστικό κομμάτι της προετοιμασίας του Ολυμπιακού μετά την καταιγίδα των προβλημάτων που προέκυψαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Υπάρχει μόνο ένα σενάριο για πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ:. Θέλει οπωσδήποτε νίκη στην Μασσαλία και ήττα της Πόρτο από την Μάντσεστερ Σίτι την 5η αγωνιστική στο «Dragao». Αφού έρθουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, θα πρέπει να κερδίσει την Πόρτο με τρία γκολ διαφορά την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη ή με δύο, εφόσον μία εβδομάδα νωρίτερα οι «δράκοι» έχουν γνωρίσει συντριβή από την Σίτι ή ο Ολυμπιακός συντρίψει την Μαρσέιγ στην Γαλλία, έτσι ώστε οι Πειραιώτες να υπερέχουν στο «goal average». Αυτή τη στιγμή η Πόρτο είναι στο +5 και ο Ολυμπιακός στο -5 στα γκολ. Οπότε, αν κερδίσουν οι "ερυθρόλευκοι" στην Γαλλία και η Σίτι στο Πόρτο, τότε την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πλήρη εικόνα για το αν του αρκεί του Ολυμπιακού η νίκη με δύο γκολ διαφορά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ «32» ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

*** Aν πάρει ισοπαλία ή νίκη στην Μασσαλία, τότε θα έχει εξασφαλίσει την 3η θέση και θα είναι αδιάφορα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής.

*** Αν ηττηθεί από την Μαρσέιγ με ένα γκολ, τότε οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν, με τον Ολυμπιακό να έχει καλύτερο «goal average» (στο -5 οι Πειραιώτες, στο -9 οι Μασσαλοί). Οπότε, όλα για όλα θα παιχτούν την τελευταία αγωνιστική στα ματς Ολυμπιακός – Πόρτο και Σίτι - Μαρσέιγ: Ο Ολυμπιακός θα περάσει αν φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Γάλλους την τελευταία αγωνιστική ή ακόμα και το ίδιο αποτέλεσμα (π.χ. να φέρει εκείνος ισοπαλία με την Πόρτο και να λήξει ισόπαλο το Σίτι – Μαρσέιγ), γιατί υπερέχει στη συνολική διαφορά των γκολ.

*** Μπορεί να περάσει ακόμα και αν γνωρίσει ήττα με δύο γκολ στην Μασσαλία. Θα πάει στην 6η αγωνιστική ως ουραγός ο Ολυμπιακός και θα χρειαστεί οπωσδήποτε να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Πόρτο από αυτό που θα πάρει η Μαρσέιγ στην Αγγλία εναντίον της Σίτι.