Ολυμπιακός: Η αγωνία του Μαρτίνς με τους στόπερ

Ποια δεδομένα μπορεί να φέρουν ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο.

Ολυμπιακός: Η αγωνία του Μαρτίνς με τους στόπερ

Με 14 ποδοσφαιριστές εκτός Ρέντη, είναι λογικό ο Πέδρο Μαρτίνς να έχει την αγωνία του να επιστρέψουν όλοι υγιείς στις προπονήσεις. Η μεγάλη αγωνία του Πορτογάλου προπονητή, ωστόσο, έχει να κάνει με τους κεντρικούς του αμυντικούς. Ρούμπεν Σεμέδο και Παπέ Σισέ απουσιάζουν με τις εθνικές τους ομάδες και στον Ρέντη έχει τον Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι ότι παίζει στο… όριο με τους κεντρικούς αμυντικούς. Αν και σε όλες τις θέσεις έχει αρκετές λύσεις, με τους στόπερ τα πράγματα είναι λίγο πιο ζόρικα. Το ένιωσε αυτό το τελευταίο διάστημα όταν είδε τον Μπα να μένει εκτός λόγω κορονοϊού, αλλά και στην προηγούμενη διακοπή όταν οι τρεις κεντρικοί του αμυντικοί γύρισαν την παραμονή του αγώνα με τον Ατρόμητο. Σε αυτήν τη θέση είναι το μεγάλο άγχος και η αγωνία του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να βγάλει το πρόγραμμα που έχει μπροστά του χωρίς προβλήματα και τον Ιανουάριο που θα ανοίξει το μεταγραφικό παράθυρο θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα για τη συγκεκριμένη θέση. Ο Ολυμπιακός φυσικά και κοιτάζει την αγορά για την ενίσχυση της άμυνάς του ακόμη και τον Ιανουάριο. Βλέπει παίκτες απ’ όλη την Ευρώπη για να είναι έτοιμος ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Βέβαια, το αν θα γίνει κάποια κίνηση θα εξαρτηθεί από το πώς θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ένας παράγοντας είναι η πορεία της πανδημίας, η οποία αυτήν τη στιγμή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και κρατάει παίκτες εκτός δράσης. Εάν πράγματι έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός και τα πράγματα έχουν εξομαλυνθεί, τότε μειώνονται και οι πιθανότητες να ξεμείνει από στόπερ. Ένας ακόμα παράγοντας που θα παίξει ρόλο σε αυτήν την υπόθεση είναι και η ευρωπαϊκή πορεία. Εάν δηλαδή ο Ολυμπιακός συνεχίζει στις διοργανώσεις της UEFA, τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν για το κέντρο της άμυνας. Είναι, πάντως, ένα ζήτημα που φυσικά απασχολεί τον Πέδρο Μαρτίνς και ίσως αυτήν τη στιγμή είναι το μεγαλύτερό του άγχος.