Παναθηναϊκός: Ο Μπόλονι προσπαθεί να φτιάξει το «σαραβαλάκι»!

Ο Λάζλο Μπόλονι μπορεί να έχει πτυχίο οδοντίατρου και να είναι απόστρατος συνταγματάρχης του ρουμανικού στρατού, αλλά στον Παναθηναϊκό μοιάζει με… μάστορα συνεργείου αυτοκινήτων! Και μάλιστα έχει μπροστά του ένα αμάξι από εκείνα που είναι παρατημένα σε μια άκρη του δρόμου για χρόνια.

Παναθηναϊκός: Ο Μπόλονι προσπαθεί να φτιάξει το «σαραβαλάκι»!

Κάτι φτιάχνει, κάτι άλλο χαλάει, κάτι άλλο λείπει. Έτσι και οι «πράσινοι». Έφυγαν από τα χέρια του «μαθητευόμενου μάγου» Ντάνι Πογιάτος και του καθοδηγητή του, Τσάβι Ρόκα, και αγκομαχούσε να βγάλει ενενηντάλεπτο!

Το «ΦΩΣ» κάνει μια αυτοψία στο τι βρήκε στο Κορωπί ο Μπόλονι και κυρίως τι προσπαθεί να κάνει για να αντιστρέψει την κατάσταση.

Ο πολύπειρος Ρουμάνος λοιπόν βρήκε μια ομάδα άκρως προβληματική, που απλά… δεν πήγαινε!

Σε πρώτη φάση το έλλειμμα στη φυσική κατάσταση έβγαζε… μάτια. Κι αυτό διότι οι παίκτες από το 60’-70’ και έπειτα έχαναν μέτρα, δυνάμεις, τρεξίματα, με συνέπεια ο αντίπαλος να… μυρίζει αίμα και να «χτυπάει» στο… ψαχνό. Έφτασαν παίκτες να κάνουν παράπονα στα… υψηλά κλιμάκια για τη μηδενική ένταση των προπονήσεων από την προετοιμασία κιόλας!

Τα αποδυτήρια χωρισμένα στους Λατίνους και στους… υπόλοιπους. Σε σημείο ο Μουνιέ να κάνει πλάκα δημοσίως στον Μολό πως θα πρέπει να γίνει Ισπανός για να επιστρέψει από την εξέδρα στην πρώτη ομάδα. Επέστρεψε, αλλά αυτό είναι μια ιστορία από τα… προσεχώς.

Ο Πογιάτος με τις επιλογές του είχε δείξει την προτίμησή του με… κλειστά μάτια σε συμπατριώτες του ακόμα κι αν αυτοί δεν ήταν καλοί και αυτό είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις στα αποδυτήρια.

Ο Μπόλονι κυρίως όμως βρήκε μια ομάδα που δεν ήξερε τι ήθελε να παίξει, ποια φιλοσοφία έχει πάνω στο χορτάρι και πάνω από όλα πώς θα το καταφέρει. «Κολλημένος» στο 4-3-3 ο Πογιάτος, δεν παρεξέκλινε από το πλάνο ακόμα κι όταν δεν είχε παίκτες για να το εφαρμόσει. Το δίδυμο Καρλίτος - Μακέντα είναι «ευχή και κατάρα» όταν δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς και ο Πογιάτος ξεκίνησε βάζοντας τον Καρλίτος… εξτρέμ! Όλοι έχουν δει πως ο άνθρωπος απαγορεύεται να βγαίνει από το «κουτί», διότι εκεί είναι επικίνδυνος. Κι αυτό θέμα για τα… προσεχώς!

Με… εχθρούς τον χρόνο και τη βαθμολογία

Ο Μπόλονι έχει ξεκινήσει εν μέσω αγώνων και μέσα από μια απεγνωσμένη προσπάθεια συγκέντρωσης βαθμών να… σουλουπώσει το παρατημένο αμάξι και να το κάνει να τρέξει πιο γρήγορα για να προλάβει.

Σε πρώτη φάση ο 67χρονος Ρουμάνος προσπαθεί να «φτιάξει» τα αποδυτήρια. Να… λειάνει τις γωνίες και να κάνει όλη την ομάδα μια γροθιά. Θεωρεί πως είναι ένα από τα βασικά πράγματα μιας ομάδας να υπάρχει ενότητα και κοινός στόχος μεταξύ των ποδοσφαιριστών και του προπονητή. Με διάφορους τρόπους προσπαθεί να εμφυσήσει αυτό το πνεύμα, το οποίο δεν ήταν δεδομένο. Βέβαια, φρόντισε με… συνοπτικές διαδικασίες να επαναφέρει από την εξέδρα στην ενδεκάδα τον Μολό, τον οποίο γνώριζε από παλιά…

Από εκεί και πέρα έχει ήδη λάβει αποφάσεις για το θέμα της φυσικής κατάστασης. Έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα των εργομετρικών και των αιματολογικών εξετάσεων και στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες θα δουλέψει κάνοντας μίνι προετοιμασία. Μήνα Νοέμβριο.

Πέρα από αυτό, θέλει να δώσει αγωνιστική ταυτότητα στον Παναθηναϊκό. Να αποκτήσει ένα συγκεκριμένο μοτίβο ανάπτυξης, το οποίο θα είναι λειτουργικό και συμβατό με το υπάρχον ρόστερ. Ήδη το 4-4-2 είναι… σταθερά στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» με τους Μακέντα - Καρλίτος μαζί στην επίθεση. Εδώ βέβαια ο Ιταλός αναγκάζεται να «θυσιαστεί» και υποχρεώνεται σε… ρόλο δεύτερο, δηλαδή να ανοίγει χώρους για να σκοράρει ο Καρλίτος, κάτι που δύσκολα θα συνεχίσει να υπομένει. Ήδη έχει γίνει τρεις φορές αλλαγή, ενώ στο ματς με τον Ατρόμητο δεν άντεξε και έδειξε τον έντονο εκνευρισμό του. Πιο πριν είχε μιλήσει στον Πογιάτος για το θέμα χωρίς να περάσει το «θέλω» του. Είναι μια συνθήκη την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Μπόλονι και να τη διαχειριστεί.

Όσο για το ρόστερ, ο προπονητής έχει αποφασίσει να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες για να δείξουν τι μπορούν να προσφέρουν, αν και μέχρι στιγμής οι Μπεκ και (κυρίως) Εμμανουηλίδης είναι εμφανώς εκτός πλάνων. Κι αν ο Δανός έχει αποφασίσει να «μείνει» στο συμβόλαιό του κάνοντας απλώς προπονήσεις, ο νεαρός όχι μόνο δεν έχει πάρει ακόμα την ευκαιρία αλλά δεν δείχνει να έχει μπει καν στο… ραντάρ του προπονητή του.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ρουμάνος έχει πολλή δουλειά μπροστά του για να κάνει τον Παναθηναϊκό ένα αξιόπιστο, γρήγορο και ελκυστικό… αυτοκίνητο!

Όλα αυτά εν μέσω αγώνων, με το «τριφύλλι» να έχει χάσει πολλούς βαθμούς στο λεγόμενο βατό πρόγραμμά του, και πλέον με όλα τα ντέρμπι μπροστά του θα πρέπει παράλληλα να γίνει… κανονική ομάδα.