Ο Μπρούμα (έδειξε ότι) μπορεί να κάνει τη διαφορά

Η εκπληκτική ενέργεια του Μπρούμα στο Ηράκλειο (απ)έδειξε τι μπορεί να περιμένει από αυτόν ο Ολυμπιακός. 

Ο Μπρούμα (έδειξε ότι) μπορεί να κάνει τη διαφορά

Συνέβησαν πολλά στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, με πρώτο που μετράει φυσικά είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης σε μια έδρα που δύσκολα θα περάσουν οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου.

Πολλοί θα σταθούν στο ότι ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη ημίχρονο δεν σκόραρε, αλλά είναι κάτι που δεν έχει γίνει και μπελάς στους παίκτες του, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μασούρας.

Άλλοι θα πουν για το σκοράρισμα του Χασάν που είναι πλέον απολύτως συνεπές. Και δικαιωματικά ο Αιγύπτιος μπήκε από την αρχή σε αυτό το ματς. Το γκολ άλλωστε θα μπορούσε να έρθει στις φάσεις του πρώτου μέρους. Ένας σέντερ φορ που σκοράρει διαρκώς είναι πάντοτε πολύτιμος. Σκεφτείτε να είχε πετύχει και εκείνο στο Πόρτο.

Σίγουρα έκανε κακή εντύπωση το άθλιο τερέν στο γήπεδο του ΟΦΗ. Ο τραυματισμός του Σισέ θα μπορούσε να είναι πολύ σοβαρός από το πουθενά. Κι η αγωνία του γιατρού του Ολυμπιακού ήταν απολύτως δικαιολογημένη. Σαφώς όχι η επιμονή του παίκτη να συνεχίσει, παρόλο που τιμά το πάθος και τη διάθεσή του για προσφορά. Σίγουρα και ο Μαρτίνς θα έπρεπε να επιβληθεί με κίνηση αλλαγής του παίκτη.

Για πολλή κουβέντα ήταν και η καθυστέρηση από το VAR για τις φάσεις στις οποίες θα έπρεπε να αποφασίσει. Η γραμμή έδειξε υπέρ του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο (στο πέναλτι που ακυρώθηκε), εναντίον του στο δεύτερο (στο γκολ του Καμαρά που δεν μέτρησε). Είναι που είναι εκνευριστικό το όλο ζήτημα, άμα το μετατρέπουμε και σε κρίσιμη σύσκεψη μεγάλης διάρκειας, παραπάει...

Από τον Ολυμπιακό έκανε μεγάλη εντύπωση η έξοχη επιστροφή του Φορτούνη που μπήκε αλλαγή, έκανε τη δουλειά του, βοήθησε την ομάδα και όλα καλά. Έτσι όπως πρέπει να είναι ο Φορτούνης. Ειδικά ο τρόπος που ξέφυγε στη φάση του δεύτερου γκολ και κυρίως η επιλογή του να πασάρει στον ανενόχλητο συμπαίκτη του αντί να προχωρήσει ο ίδιος, λέει πολλά. Φυσικά ο Καμαρά του δεύτερου μέρους ήταν εκπληκτικός και θύμισε την σούπερ απόδοσή του πριν από την περιπέτεια με τον κορονοϊό. Επιβεβαιώνοντας στην πράξη πόσο σημαντική ήταν η απουσία του στο Πόρτο.

Ας σταθούμε και στον Μπρούμα. Άξιζε να είχε βάλει το εύκολο γκολ στη φάση του δοκαριού. ώστε να μείνει ακόμη περισσότερο η προσοχή πάνω του. Και να αναδειχτεί πιο πολύ η απίθανη ενέργειά του να αποφύγει με περίτεχνο τρόπο τους αμυντικούς του ΟΦΗ, τρεις φορές στην ίδια φάση και με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Ο Πορτογάλος δεν έχει έρθει από το άγνωστο ώστε να μας κάνει έκπληξη η ποιότητά του και η δυνατότητά του να παράγει φάσεις πολύ πάνω από τον μέσο όρο του ελληνικού πρωταθλήματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση απλά φανέρωσε όλα όσα μπορεί να περιμένει ο Ολυμπιακός στη συνέχεια της συνεργασίας του με έναν εξτρέμ «άλλου» επιπέδου. Και να ανεβάσει και στο θεαματικό κομμάτι τον Ολυμπιακό, διότι κι αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, πέραν των αποτελεσμάτων.