Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός: Δεν θα είναι θαύμα

Το πιο δύσκολο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού μπορεί να φέρει την κορυφαία επιτυχία. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι ομάδα-θαύμα, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν θαύματα...

Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός: Δεν θα είναι θαύμα

Να, λοιπόν, που έφτασε η ώρα να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός και την Μάντσεστερ Σίτι. Την τελευταία από τις πολύ μεγάλες ομάδες της Ευρώπης που δεν έχει έρθει στο δρόμο σε αυτή την 20ετή πορεία της ελληνικής ομάδας στο Champions League.

Ο Ολυμπιακός έχει παίξει με όλες τις μεγάλες αγγλικές ομάδες. Την Λίβερπουλ, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Τσέλσι, την Άρσεναλ, την Τότεναμ. Έχει αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου, την Ντόρτμουντ και άλλες σπουδαίες γερμανικές. Έχει συναντήσει την Γιουβέντους, την Μίλαν, την Λάτσιο και την Ρόμα από την Ιταλία. Την Παρί, την Μαρσέιγ και την Λιόν από την Γαλλία. Την Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο από την Ισπανία. Την Μπενφίκα και την Πόρτο από την Πορτογαλία.

Άλλες φορές έχει πάρει αποτελέσματα, έχει πετύχει θριάμβους. Σε άλλες περιπτώσεις δεν τα έχει καταφέρει, έχει υποστεί ήττες, το έχει παλέψει ή έχει παραδοθεί. Πάντοτε όμως ήταν παρών σε τέτοιες μεγάλες μάχες. Πολίτης της Ευρώπης εδώ και πολλά χρόνια, στο υψηλότερο επίπεδο. Σήμερα θα βρει μπροστά του και τους... «πολίτες».

Μπορεί η Σίτι να έχει μπάτζετ δεκαπλάσιο από αυτό του Ολυμπιακού. Μπορεί να έχει έναν προπονητή με τεράστιες επιτυχίες και καθηγητή του σύγχρονου ποδοσφαίρου, όπως είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Μπορεί να έχει παίκτες σαν τον Ντε Μπρόινε ή τον Στέρλινγκ που ο καθένας τους κοστίζει περισσότερο από ολόκληρο το ρόστερ των νταμπλούχων Ελλάδας. Αλλά αυτά πολλές φορές στο γήπεδο δεν παίζουν ρόλο. Ειδικά όταν ο αντίπαλος της Μάντσεστερ Σίτι είναι μια ομάδα σκληροτράχηλη και πάντοτε καλά προετοιμασμένη, με όλα τα περιθώρια βελτίωσης που διαθέτει.

Για τον Ολυμπιακό θα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή. Το πιθανότερο είναι ότι θα υποκύψει. Όλοι αυτό πιστεύουν. Αλλά κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει. Σε κανένα παιχνίδι. Ακόμη και κόντρα στην ακριβότερη ομάδα του κόσμου. Αν πάρει αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός στο Etihad θα είναι μεγάλη έκπληξη. Αλλά θαύμα σε καμία περίπτωση...