Πόρτο-Ολυμπιακός: Τι έχουν κάνει μαζί Σεμέδο και Σισέ

Δέκα αγώνες έχουν παίξει μαζί στην άμυνα του Ολυμπιακού Σεμέδο και Σισέ, με το ματς κόντρα στην Πόρτο να είναι το πρώτο τους στην Ευρώπη ως δίδυμο! 

Πόρτο-Ολυμπιακός: Τι έχουν κάνει μαζί Σεμέδο και Σισέ

Το πρόβλημα της ασθένειας του Ουσεϊνού Μπα φέρνει τον Παπέ Σισέ στην 11αδα του Ολυμπιακού για τον σημερινό (22.00) αγώνα με την Πόρτο στο Ντραγκάο, για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου στο Champions League.

Ο Σενεγαλέζος στόπερ που διανύει την τρίτη σεζόν του στον Ολυμπιακό θα είναι δίδυμο στο κέντρο της άμυνας με τον Ρούμπεν Σεμέδο και είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυο τους θα παίξουν για πρώτη φορά μαζί σε ευρωπαϊκό αγώνα της ελληνικής ομάδας!

Ο Παπέ Σισέ είχε αντικαταστήσει τον Ρούμπεν Σεμέδο στο 65' της αναμέτρησης με την Κράσνονταρ στην Ρωσία, ενώ είχε μπει στη θέση του Μασούρα όταν αποβλήθηκε ο Σεμέδο στον πρώτο αγώνα με την Γουλβς.

Ο Σισέ έχει παίξει συνήθως μαζί με τον Μπα (με κορυφαίο ματς το 2-1 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο) ή με τον Μεριά στην περσινή σεζόν. Ενώ φέτος είναι αλλαγή στο βασικό δίδυμο Σεμέδο-Μπα στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι έχουν κάνει Σεμέδο και Σισέ όταν αγωνίστηκαν μαζί στην άμυνα του Ολυμπιακού. Κι αυτό έχει συμβεί έως τώρα 10 φορές. Δεν είναι σίγουρα πολλές, αλλά δεν είναι και λίγες για τη «χημεία» των δύο ποδοσφαιριστών. Με καλά παιχνίδια, αλλά και όχι καλά σε αυτά τα 10 ματς στα οποία ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί 8 γκολ. Με τα 7 από αυτά σε 3 ματς!

Φέτος έπαιξαν μαζί για 90 λεπτά στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό (2-0)

Επίσης αγωνίστηκαν μαζί με τον Μπα στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ (1-0) όταν ο Σεμέδο μπήκε στο 79΄στη θέση του Τοροσίδη)

Στην περσινή σεζόν έπαιξαν μαζί:

Στο εντός 1-0 με τον Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα.

Στο 2-0 με τον Παναιτωλικό στο Φάληρο, με τον Σισέ να παίρνει τη θέση του Μπα στο 67΄)

Στο 3-2 με την Λαμία για το Κύπελλο, στο ματς που ο Σισέ έβαλε δύο γκολ.

Στην ήττα με 3-2 από τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο στην Θεσσαλονίκη, στη χειρότερη κοινή εμφάνισή τους.

Και στα περσινά play off:

Στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 (ο Σισέ μπήκε αντί του Μπα στο 75΄)

Στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-0 (ο Σισέ μπήκε αντί του Μπα στο 46΄)

Στο Άρης- Ολυμπιακός 2-4

Στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1.

Ως δίδυμο έχουν δηλαδή δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ και τρία ματς με παθητικό τριών τερμάτων (με ΠΑΟΚ) ή δύο (με Λαμία και Άρη). Από τους 10 αγώνες, στους 6 ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε γκολ με Σεμέδο-Σισέ στόπερ

Απόψε έχουν την ευκαιρία για ένα φανταχτερό ευρωπαϊκό ντεμπούτο ως δίδυμο, σε ένα ομολογουμένως δύσκολο και πολύ κρίσιμο παιχνίδι, απέναντι σε αστέρια όπως ο Μαρεγκά, ο Κορόνα, ίσως ο Ντίας και τα άλλα επιθετικά αστέρια της Πόρτο.