Πόρτο-Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς την έχει προπονήσει, ο Σεμέδο την έχει νικήσει!

Η μεγάλη επιστροφή του Πέδρο Μαρτίνς στο Ντραγκάο και το «διπλό» του Ρούμπεν Σεμέδο με τη φανέλα της Σπόρτινγκ. Δύο στελέχη του Ολυμπιακού από τα πολλά με μεγάλη εμπειρία από... Πόρτο.

Πόρτο-Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς την έχει προπονήσει, ο Σεμέδο την έχει νικήσει!

Δεν είναι μόνο ο Ζοσέ Σα που θα έχει την ιδιαιτερότητα της αναμέτρησης εναντίον της παλιάς ομάδας του παίζοντας εναντίον της Πόρτο την Τρίτη (27/10-22.00), αλλά και ο Πέδρο Μαρτίνς θα γυρίσει σε ένα περιβάλλον που είχε γνωρίσει παλιότερα εκ των έσω, στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε εργαστεί στο τεχνικό τιμ του Ζοζέ Κουσέιρο στην Πόρτο, την περίοδο 2004-05. Από τον Φεβρουάριο του 2005 για την ακρίβεια έως το φινάλε εκείνης της σεζόν, στην οποία η Πόρτο άλλαξε τρεις προπονητές. Στην Ευρώπη ο Πέδρο είχε βρεθεί στον πάγκο της Πόρτο στους αγώνες της φάσης των «16» του Champions League όταν η τότε ομάδα του και νυν μεγάλος αντίπαλος είχε αποκλειστεί από την Ίντερ. Ο ίδιος ο Μαρτίνς είχε χαρακτηρίσει μεγάλη εμπειρία την παρουσία του σε ένα τόσο σπουδαίο κλαμπ και ότι είχε βοηθηθεί πάρα πολύ για τη συνέχεια της σταδιοδρομίας του.

Στο Ντραγκάο θα μπει ξανά ως αντίπαλος της Πόρτο και ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ο οποίος ήταν στην 11αδα της Σπόρτινγκ και από τους καλύτερους παίκτες της, σε μια μεγάλη νίκη με 3-1 για την ομάδα της Λισαβόνας (με προπονητή τότε τον Ζεσούς), τον Απρίλιο του 2016. Ενώ λίγους μήνες αργότερα ο Σεμέδο είχε πάλι νικήσει την Πόρτο, αυτή τη φορά στην έδρα της Σπόρτινγκ, με 2-1. Αλλά και πιο πρόσφατα, όταν γύρισε στην Πορτογαλία για να παίξει στην Ρίο Άβε προτού κάνει τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό. ο Σεμέδο είχε αντιμετωπίσει την Πόρτο και δεν είχε χάσει (2-2).

Γενικά είναι πολλοί από τον Ολυμπιακό που έχουν εμπειρία σε αγώνες εναντίον της Πόρτο και αυτό σίγουρα είναι πολύ θετικό ενόψει του πολύ κρίσιμου αγώνα για την προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.