Η δικαίωση του «μέχρι τέλους» για τον Ολυμπιακό!

Ονειρεμένο ντεμπούτο για τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα όλα γίνονται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Γράφει ο Παναγιώτης Λιακόπουλος

Η δικαίωση του «μέχρι τέλους» για τον Ολυμπιακό!

Ο νταμπλούχος Ελλάδας με «χρυσό» σκόρερ τον Αιγύπτιο επιθετικό Χασάν στις καθυστερήσεις πήρε ένα τρίποντο που άξιζε απέναντι στη Μαρσέιγ. Ένα τρίποντο που το... κυνήγησε μέχρι τέλους και στο φινάλε δικαιώθηκε.

Ο Ολυμπιακός πλέον δεν είναι κομπάρσος στην Ευρώπη

Δικαιώθηκε η ομάδα, ο Ολυμπιακός, που μετά το πρώτο πεντάλεπτο ήταν καλύτερη μέσα στο γήπεδο και ήξερε τι να ζητήσει και πώς να το πάρει στον αγωνιστικό χώρο. Είχε κοντά τις γραμμές, πίεσε όταν έπρεπε και δημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, έδωσε χώρο σε μικρά διαστήματα όπου θα μπορούσε να... χτυπήσει στην κόντρα και έβγαλε φάσεις, παίζοντας ένα όμορφο και στρωτό ποδόσφαιρο. Έτσι όπως ακριβώς πρέπει να παίζει μια ομάδα σε έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, στην πρεμιέρα, στο γήπεδό της και χωρίς τον φανταστικό κόσμο στο πλευρό της.

Δικαιώθηκε φυσικά ο προπονητής, ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος «στρατηγός» είχε... διαβάσει εξαιρετικά το ματς και πήρε άριστα από το πρώτο ημίχρονο μέχρι και το φινάλε. Ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας δεν χρειάστηκε να παρέμβει αυτήν τη φορά στην ανάπαυλα, γιατί πολύ απλά η ομάδα του μετά το 5’ ήταν όπως έπρεπε. Βέβαια, όταν προς το τέλος ο Μαρτίνς είδε πως η Μαρσέιγ είχε... καθίσει πάνω σε αυτό το 0-0, έκανε και πάλι τα... μαγικά του.

Ο Μαρτίνς πρώτος σε ευρωπαϊκές νίκες προπονητής του Ολυμπιακού!

Η είσοδος του Φορτούνη αντί του κουρασμένου Ραντζέλοβιτς έδωσε ποιότητα, με τον Ολυμπιακό να έχει έναν ακόμη εξαιρετικό χειριστή της μπάλας στο γήπεδο, ενώ ο ερχομός του Χασάν από τον πάγκο στο τελευταίο δεκάλεπτο φαίνεται πως... μπέρδεψε ακόμη περισσότερο τη γαλλική άμυνα που τα είχε βρει μπαστούνια από τον Ελ Αραμπί και την... παρέα του και «ζαλισμένη» όπως ήταν στο τέλος δέχθηκε το... φονικό χτύπημα από τον Αιγύπτιο επιθετικό.

Πάνω από όλα όμως είναι η δικαίωση του κορυφαίου συλλόγου της χώρας που δεν λυγά ποτέ και παλεύει μέχρι τέλους για να πάρει αυτό που θέλει, παίζοντας μπάλα στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν... λύγισε μετά το μαντάτο με τον Καμαρά που έμεινε εκτός λόγω κορονοϊού και άλλαξε τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς και φυσικά δεν τα παράτησε όταν και πάλι αυτό το... καταραμένο VAR στέρησε από τον Μασούρα ένα γκολ, σε μια φάση όπου μας θύμισε… μπρος πίσω στο μπάσκετ!

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ: Το γκολ και το κλάμα του Χασάν με τη Μπράγκα, 5 χρόνια πριν! (vid)

Πόσοι από εμάς σε εκείνο το χρονικό σημείο μετά και τα πανηγύρια και την ακύρωση του τέρματος δεν λυγίσαμε; Κι όμως, οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς αλλά και ο Πορτογάλος τεχνικός είχαν καθαρό μυαλό, δεν έμειναν σε αυτήν τη φάση και το ακυρωθέν τέρμα, αλλά κοίταξαν το πώς μέχρι το φινάλε θα φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος.

Και δικαιώθηκαν, έστω και στο τέλος, με την κεφαλιά του Χασάν, μετά την προσπάθεια των δύο... παππούδων, οι οποίοι στις καθυστερήσεις έβαλαν τα γυαλιά σε όλους τους ειδικούς του ποδοσφαίρου που κοιτάνε μόνο ηλικίες, λες και είμαστε… ληξιαρχείο.

Τάκλιν του Ραφίνια, σέντρα ακριβείας του Βαλμπουενά, κεφαλιά Χασάν και γκολ!

Σεβασμός και υπόκλιση λοιπόν σε δυο ποδοσφαιριστές που κοσμούν το ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν ήρθαν στη χώρα μας και το μεγάλο λιμάνι για διακοπές!