Ο Ολυμπιακός πλέον δεν είναι κομπάρσος στην Ευρώπη

Ο Πέδρο Μαρτίνς τόλμησε να ρισκάρει, τα ήθελε όλα και τα πήρε όλα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ. Σημαντικότερη και η νοοτροπία από τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός πλέον δεν είναι κομπάρσος στην Ευρώπη

Οι πρεμιέρες «πλήγωναν» αρκετά χρόνια τον Ολυμπιακό, αφού δεν μπορούσε να πάρει τη νίκη ανεξάρτητα από το αν αυτές γίνονταν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Πειραιά έχει αλλάξει επίπεδο στην Ευρώπη. Έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια που συμβιβαζόταν με τη συμμετοχή.

Τα highlights του Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 1-0 (vid)

Στον Ολυμπιακό πλέον δεν αρκεί απλά να μπει στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν τον ενδιαφέρει απλά να παίξει κόντρα στους κορυφαίους, αλλά θέλει να τους νικήσει. Πέρσι ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε τις βάσεις και κοίταξε στα μάτια ομάδες όπως η Τότεναμ και η Μπάγερν Μονάχου. Φέτος ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω.

Για αρχή σταμάτησε το αρνητικό σερί που είχε στις πρεμιέρες, όμως, το σημαντικότερο για τον Ολυμπιακό είναι πως έδειξε ότι έχει αλλάξει επίπεδο στην Ευρώπη. Εκεί στάθηκε στις δηλώσεις του ο Ματιέ Βαλμπουενά και μάλιστα είπε πως η νοοτροπία της ομάδας δείχνει είναι σημαντικότερη και από τη νίκη.

Τι έγραψε ο γαλλικός Τύπος: «Υπέφερε στο β΄μέρος - Μια αναμενόμενη ήττα»

Είναι γεγονός ότι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και ότι σήμερα ο Πέδρο Μαρτίνς αν κάτι πήγαινε στραβά θα διάβαζε και θα άκουγε διάφορα. Τώρα, όμως, δικαιώθηκε και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, διότι ο προπονητής του τόλμησε. Θα μπορούσε να καθίσει πάνω στο δόγμα ότι «ματς που δεν μπορείς να κερδίσεις κοιτάς να μην το χάσεις». Και εδώ ο Πορτογάλος το είδε αλλιώς το πράγμα.

Πρώτα απ’ όλα δεν πίστεψε ότι δεν μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι. Ρίσκαρε, διότι έβλεπε ότι είχε τη δυνατότητα να βάλει στα σχοινιά τη Μαρσέιγ και να τη βγάλει νοκ άουτ. Έφτασε στο σημείο να παίζει με Βαλμπουενά, Φορτούνη, Χασάν και Ελ Αραμπί. Ακόμη και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε αυτό να λειτουργήσει εις βάρος του και να βρει χώρους η Μαρσέιγ να του κάνει τη ζημιά. Δεν έγινε, διότι ξέρει την ομάδα του και διότι διάβαζε τον αντίπαλο του. Ο Μαρτίνς έδειξε πως δεν συμβιβάστηκε με το 0-0 και με τον βαθμό, αλλά τα ήθελε όλα από αυτό το παιχνίδι και τα πήρε όλα.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου κι οι επόμενοι αγώνες στο Champions League

Δικαιώθηκε που ρίσκαρε και το σημαντικότερο είναι ότι με τέτοιες συμπεριφορές από τον πάγκο αλλάζει και η νοοτροπία της ομάδας. Σημειώστε ακόμη ότι όλα αυτά έγιναν σε ένα άδειο γήπεδο και είναι γνωστό ότι σε τέτοια παιχνίδια ο Ολυμπιακός παίρνει μεγάλη δύναμη από την έδρα. Φυσικά ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα, αλλά έχει γίνει ένα βήμα και έχει ήδη τρεις βαθμούς και πηγαίνει με άλλη άνεση στο «Ντραγκάο».