Χαρδαλιάς - Αυγενάκης παίρνουν πίσω την απόφαση για κόσμο στα γήπεδα!

Η Κυβέρνηση επανεξετάζει την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Πολύ πιθανό να ανασταλεί η απόφαση!

Χαρδαλιάς - Αυγενάκης παίρνουν πίσω την απόφαση για κόσμο στα γήπεδα!

Οι λοιμωξιολόγοι είχαν σκοπό να επιβλέψουν τη σωστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου και να δουν αν τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού ώστε να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, όπως αποφάσισαν Χαρδαλιάς – Αυγενάκης.

Η κυβέρνηση είχε σκοπό να επιτρέψει την παρουσία φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας του γηπέδου, ήτοι περίπου 3.500 άτομα. Αργά χθες το βράδυ, ωστόσο, μετά από σύσκεψη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα κρίθηκε πως το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική είναι ιδιαίτερα βαρύ (“επίπεδο 3”) και πως η παρουσία χιλιάδων φιλάθλων στα γήπεδα, έστω και σε απόσταση ο ένας από τον άλλον (κάτι που, όμως, είναι δύσκολο να ελέγχεται) θα προκαλούσε συνθήκες συνωστισμού και θα έστελνε λάθος μήνυμα την ώρα που είναι πιθανό να αποφασιστούν έμσα πρόσθετα μέτρα.

Την πληροφορία μετέδωσε, πριν λίγο, ο Νίκος Χατζηνικολάου από την εκπομπή του στον Realfm 97,8.

Ο Πέτσας… δεν ήξερε

Σε ότι αφορά την κριτική για την απόφαση να επιτραπεί η προσέλευση θεατών στα γήπεδα, είπε ότι αυτό θα γίνει με πολύ αυστηρά μέτρα και απαντώντας σε ερώτημα για το αν υπήρξε χαλάρωση και σε κυβερνητικό επίπεδο μετά την επιτυχή διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας, είπε ότι αυτό δεν ισχύει καθώς έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ενδυνάμωση του ΕΣΥ. Τέλος ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση, τα Χριστούγεννα που έρχονται θα είναι διαφορετικά από αυτά που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά η απόφαση:

Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα για το Πρωτάθλημα Super League 1, καθώς και τους αγώνες των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, κατόπιν έγκρισης της UEFA και με αυστηρή τήρηση πάντα των υγειονομικών κανόνων.

Ύστερα από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Με αφετηρία την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου, θα διεξαχθούν πιλοτικά, με κόσμο, οι εντός έδρας ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένοι αυτή την εβδομάδα, καθώς και ένας – δύο αγώνες της 6ης αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, παρουσία των αρμόδιων εποπτικών φορέων.

Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

• Οι γηπεδούχες Π.Α.Ε. οφείλουν να αποστέλλουν σε ψηφιακή μορφή, στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, φάκελο που θα συμπεριλαμβάνει το πλάνο θέσεων και τα εισιτήρια.

• Εισιτήρια θα πωλούνται μόνο ηλεκτρονικά (online) και όχι σε φυσικά σημεία πώλησης.

• Οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάθονται στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο τους, τηρώντας την απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ανάμεσά τους και φορώντας προστατευτική μάσκα για τον Covid-19.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου επιστροφής των φιλάθλων, προβλέπονται συγκεκριμένες κυρώσεις που θα επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές στις υπαίτιες Π.Α.Ε., για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όπου θα ισχύει μόνο το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας