Το «ψευτοεννιάρι»… Φορτούνης

Τα φιλικά παιχνίδια προσφέρονται για πειράματα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν’τ Σιπ δοκίμασε αρκετά στο φιλικό της εθνικής ομάδας με την Αυστρία.

Το «ψευτοεννιάρι»… Φορτούνης

Αυτό πάντως που ξεκίνησε στο πρώτο ημίχρονο δεν έδειξε ότι μπορεί να περπατήσει. Με τριάδα στο 4-2-3-1 τους Λημνιό και Φούντα στα άκρα και τον Φορτούνη… ψευτοεννιάρι.

Ακόμη κι όταν ο Μάνταλος ή ο Φορτούνης τραβιούνταν στην άκρη, ο Φούντας για σέντερ φορ δεν κάνει. Σε σχήμα 4-4-2 ο πρώτος σκόρερ της Ραπίντ Βιέννης μπορεί να παίξει τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού. Όμως θέλει κανονικό σέντερ φορ πλάι του.

Η άμυνα δεν είχε ιδιαίτερη πίεση, όπως άλλωστε και ο Διούδης, που έχει μια εμμονή να στέλνει την μπάλα μονίμως στο ίδιο σημείο: στην αριστερή πλευρά όπως επιτίθεται η Εθνική, κοντά στη μεσαία γραμμή. Καλό θα ήταν να αλλάζει πλευρά και να βλέπει και λίγο δεξιά.

Στο β’ μέρος η Εθνική γύρισε σε 4-3-3 με τον Κυριακόπουλο στους χαφ πλέον, την είσοδο του Ζέκα, αλλά πάλι με τον Φορτούνη σέντερ φορ. Το σχήμα αυτό ~έστω και ανορθόδοξο~ πήγε αρκετά καλά και στο διάστημα αυτό η Εθνική προηγήθηκε χάρη στην ποιότητα του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος αγωνίστηκε ακόμη κεντρικός χαφ, δεξιός χαφ και εξτρέμ.

Τα κενά πίσω ήταν πολλά κυρίως στη δεξιά πλευρά με τον Λαμπρόπουλο, αλλά και στους στόπερ όταν μπήκε ο Μιχαηλίδης…