Ολυμπιακός-Χανιά 2-0: Η μεγάλη επιστροφή του Σουντανί (pics)

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τα Χανιά σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και φώναξε παρών για τη συνέχεια. Πολλές ευκαιρίες σε πιτσιρικάδες από τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και επιστροφή Σουντανί.

Ολυμπιακός-Χανιά 2-0: Η μεγάλη επιστροφή του Σουντανί (pics)

Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού έχουν διακοπεί λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων και ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να καλύψει αυτό το κενό με φιλικά ματς. Η ομάδα του Πειραιά αντιμετώπισε στο «Γ. Καραϊσκάκης» τα Χανιά τα οποία και νίκησε με σκορ 2-0. Το αξιοσημείωτο από αυτή την αναμέτρηση είναι η επιστροφή του Σουντανί στη δράση και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό γκολ.

Στο 14′ ο Κάιπερς είχε την πρώτη τελική του Ολυμπιακού, αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι ήταν άστοχο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν στις ευκαιρίες στο 20′, αλλά το μακρινό σουτ του Νίκολιτς, μπλόκαρε σταθερά ο Καραργύρης. Οι νταμπλούχοι έφτασαν στην επίτευξη του γκολ στο 22′, με τον Λοβέρα να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, να γυρίζει στην καρδιά της άμυνας εκεί όπου ο Χασάν με προβολή έγραψε το 1-0.

Κάποια μακρινά σουτ από τις δύο πλευρές δεν απείλησαν τους γκολκίπερ. Στο 41′ και πάλι από ατομική ενέργεια του Λοβέρα και γύρισμα του Μπρούνο από δεξιά, ο Σουντανί βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, ωστόσο το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο το τετ α τετ του Βρετού, το οποίο εξουδετέρωσε ο Καραργύρης.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πολλές αλλαγές από τους φιλοξενούμενους και μόνο μία από τον Πέδρο Μαρτίνς. Συγκεκριμένα ο Κίτσος πήρε τη θέση του Κατσογιάννη για την ομάδα μας. Στο 56′ ο Σουντανί διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού με έξοχο σουτ έξω από την περιοχή. Ο Αλγερινός επιθετικός έχοντας αντίπαλο μπροστά του δεν δίστασε και με εκπληκτικό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας. Τα Χανιά είχαν δύο ευκαιρίες για να μειώσουν με τον Γιάκο, ωστόσο ο τελευταίος στο 62′ αστόχησε στην κεφαλιά που επιχείρησε, ενώ στο 63′ το πλασέ του έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό ο Σουντανί έδωσε τη θέση του στον Λιάτσο και στο 70′ ο Μπέλιτς πήρε αυτή του Σουρλή. Οι κινήσεις του Πορτογάλου τεχνικού ολοκληρώθηκαν με την είσοδο των Μαυρουδή, Τσάβου και Παπαδούδη. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι είχε… ανοίξει με τα Χανιά να έχουν δοκάρι και τον Ολυμπιακό να έχει ευκαιρίες με τους Χασάν, Κάιπερς και Λιάτσο.

Ολυμπιακός: Καραργύρης (83′ Παπαδούδης), Μπρούνο, Κατσογιάννης (46′ Κίτσος), Παπαδόπουλος, Νικόλης (77′ Μαυρουδής), Σουρλής (70′ Μπέλιτς), Εμβιλά, Λοβέρα (77′ Τσάβος), Σουντανί (63′ Λιάτσος), Κάιπερς, Χασάν.

Χανιά: Κουτζαβασίλης (46' Λαμπίρης), Νίκολιτς (46' Αναστασόπουλος), Ανδρέου, Σωτηράκος (46' Γρομητσάρης), Καμαρά (46' Ουνγιαλίδης), Πλέγας (64' Μπραμπίγια), Παναγιωτούδης (64' Καρτσαμπάς), Δημητριάδης (46' Κάρλος), Βρεττός (64' Σουντουρά), Κάσσος, Διαμαντόπουλος (46' Γιάκος).