«Μερσί, Λιόν»

Μετά από έναν πόλεμο κατασκοπίας, στον οποίο επιδόθηκαν οι αντίπαλοι, οι μεν να κρύψουν τους παίκτες που είχαν κορονοϊό, οι δε να τους ανακαλύψουν, όλα ξεκαθάρισαν μία ώρα πριν από τη σέντρα του αγώνα, όταν η Ομόνοια ανακοίνωσε την ενδεκάδα της. Γράφει ο Κώστας Χαλέμος

«Μερσί, Λιόν»

Θετικοί στον ιό ήταν οι Ζόρντι Γκόμες και Τιάγκο. Απώλεια σίγουρα για την κυπριακή ομάδα, που μπήκε με ένα επιπλέον χάντικαπ στο ΓΣΠ για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Δίχως τα δυο αυτά καλά χαρτιά η αναιμική ούτως ή άλλως στην επίθεση κυπριακή ομάδα ήταν αδύνατο να φτάσει στην επίτευξη τριών γκολ σε 90 λεπτά (άντε και στα 120’) για να κάνει την ανατροπή. Της αναγνωρίζουμε ότι έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια, αλλά η τύχη της ήταν προδιαγεγραμμένη, ο κύβος είχε ριφθεί μια εβδομάδα πριν, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός διεκπεραίωσε τη δουλειά στη Λευκωσία μάλλον εύκολα. Το 2-0 του πρώτου αγώνα τού έδινε αυτήν την άνεση. Από την αρχή ήταν το φαβορί της αναμέτρησης και το μόνο που έκανε ήταν να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Με τη βοήθεια της Λιόν, που τον έστειλε απευθείας στα πλέι οφ, καθάρισε κι αυτό το καλοκαίρι την μπουγάδα των προκριματικών.

Δεν ήταν καλός χθες, αλλά και πάλι θα μπορούσε να πάρει τη νίκη και να προσθέσει πόντους στη βαθμολογία, τόσο τη δική του όσο και της Ελλάδας, στην ΟΥΕΦΑ, αν δεν έβρισκε απέναντί του (και στο δεύτερο ματς) τον εξαιρετικό Βραζιλιάνο τερματοφύλακα Φαμπιάνο Ριμπέιρο ντε Φρέιτας, ο οποίος πραγματοποίησε σωρεία σωτήριων αποκρούσεων.

Τέλος καλό, όλα καλά. Τα δύσκολα ωστόσο τώρα αρχίζουν. Το ξέρει και ο ίδιος ο Μαρτίνς ότι η ομάδα θα πρέπει να βελτιωθεί για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική στους ομίλους όπου οι αντίπαλοί της δεν θα είναι της δυναμικότητας της Ομόνοιας, αλλά πολύ ισχυρότεροι και χωρίς τον κόσμο στον πλευρό της, καθώς οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, η αποστολή της φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη.