Ο Ολυμπιακός στο Champions League: Δεν είναι απλά «συνήθεια»

Σε ένα ποδόσφαιρο που διαρκώς υποχωρεί και αγκομαχά να απαγκιστρωθεί από τον πάτο, ο Ολυμπιακός έχει κάνει συνήθεια το Champions League. Δεν είναι καθόλου απλό...

Ο Ολυμπιακός στο Champions League: Δεν είναι απλά «συνήθεια»

Μπορεί μια πρόκριση επί της Ομόνοιας να μην είναι κάποιος τεράστιος άθλος για τον Ολυμπιακό, άλλωστε υπάρχουν και κάποιοι που ίσως να μην είναι ενθουσιασμένοι επειδή στη ρεβάνς της Κύπρου η πρόκριση ήρθε χωρίς δεύτερη νίκη! Κάποιοι άλλοι ίσως να κατηγορήσουν κιόλας τους Πειραιώτες επειδή δεν... πρόσφεραν βαθμούς στη χώρα!

Σε ένα ποδόσφαιρο υπό κατάρρευση ή έστω υπό τεράστια προσπάθεια να ξεφύγει από την πλήρη απαξίωση, ο Ολυμπιακός έχει κάνει συνήθεια που έγινε λατρεία την παρουσία του στο Champions League. Πέρασε για 20η φορά, δεν πρόκειται καμία ελληνική ομάδα να τον φτάσει ούτε σε αυτό τις επόμενες δεκαετίες.

Champions League: Για 20η φορά στους ομίλους ο Ολυμπιακός, αφήνει πίσω του Άρσεναλ, Τσέλσι, Μίλαν...

Εδώ και καιρό λέμε όλοι ότι θα είναι άθλος για τις ελληνικές ομάδες να μπαίνουν στο Champions League, όμως ο Ολυμπιακός το καταφέρνει για δεύτερη στη σειρά χρονιά. Ναι είχε τύχη το καλοκαίρι, γλίτωσε ένα προκριματικό, απέφυγε και τον Ερυθρό Αστέρα από τα play off που θα ήταν πιο δύσκολος σε διπλούς αγώνες από τη φιλότιμη κυπριακή ομάδα με τον φανταστικό τερματοφύλακά της. Είναι, όμως, κάτι πολύ δύσκολο για ελληνική ομάδα, δεν είναι ποτέ κάτι απλό. Ασχέτως εάν ο Ολυμπιακός το κάνει να φαίνεται έτσι. Για τον Μαρινάκη, τον Μαρτίνς, τους παίκτες του Ολυμπιακού είναι υποχρέωση προς τον κόσμο διότι είναι κάτι που έχει γίνει και ξαναγίνει και ξαναγίνει! Δεν είναι, όμως, καθόλου απλό.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει τώρα μπροστά της την τελική ευθεία για την περαιτέρω ενίσχυση. Ο Πέδρο Μαρτίνς που συνεχίζει να οδηγεί σε προκρίσεις την ομάδα του, έχει μπροστά του δουλειά για να την κάνει πάλι πολύ δυνατή, αυτοματοποιημένη και ανταγωνιστική με τους πανίσχυρους της Ευρώπης. Οι παίκτες που είναι στο ρόστερ κι αυτοί που θα έρθουν, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν απέναντι στους καλύτερους, να ανεβάσουν την αξία τους και το όνομά τους, να γίνουν οι νέοι «Τσιμίκες», «Ποντένσε», Γκιγιέρμε» για μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων.

Έτσι είναι το Champions League. Έτσι είναι το σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός είναι μέλος του. Κι είναι σίγουρα πολύ πιο πάνω από ό,τι πρεσβεύει σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι ας μη... νίκησε ξανά την Ομόνοια!