Champions League: Για 20η φορά στους ομίλους ο Ολυμπιακός, αφήνει πίσω του Άρσεναλ, Τσέλσι, Μίλαν...

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League για 20η φορά, ξεπερνώντας έτσι στη σχετική λίστα των ομάδων με τις περισσότερες παρουσίες στον θεσμό ακόμα και «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Champions League: Για 20η φορά στους ομίλους ο Ολυμπιακός, αφήνει πίσω του Άρσεναλ, Τσέλσι, Μίλαν...

Με την πρόκριση επί της Ομόνοιας ο Ολυμπιακός βρίσκεται και πάλι στους ομίλους του Champions League. Και για την ακρίβεια, για 20η φορά στα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, από τις 34 συνολικά συμμετοχές που έχει να επιδείξει η χώρα μας αν συνυπολογιστούν οι 9 του Παναθηναϊκού και οι 5 της ΑΕΚ.

Στη λίστα με τις περισσότερες παρουσίες στους ομίλους του θεσμού, από τη σεζόν 1992-93 όταν πήρε τη σύγχρονη μορφή της, βρίσκονται μπροστά από τους «ερυθρόλευκους» η Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης με 25 συμμετοχές, η Μπάγερν Μονάχου και η Πόρτο με 24, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 23 και η Γιουβέντους με 21.

Την ίδια στιγμή όμως, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν αφήσει πίσω του στη σχετική λίστα «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ποιες ομάδες περνάει ο Ολυμπιακός;

Την Άρσεναλ με 19 συμμετοχές και τη συμπολίτισσά της στο Λονδίνο, Τσέλσι, που έχει 17. Ακόμα με 17 συμμετοχές τις Μίλαν και Ντιναμό Κιέβου και με 16 Λιόν, Άγιαξ, Γαλατάσαράι και Αϊντχόφεν.

Πιο κάτω ακολουθούν με 15 παρουσίες Ντόρτμουντ, Μπενφίκα και Σαχτάρ, ενώ 14 έχει η Ίντερ και 13 Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν.