Χαλαρώνεις; Το πληρώνεις…

Λένε πως «οι ευκαιρίες ποτέ δεν χάνονται. Κάποιος αρπάζει αυτές που εσύ χάνεις» και ο Ατρόμητος χθες κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κακή απόδοση του ΠΑΟΚ για να πάρει την ισοπαλία. Γράφει ο Ανδρέας Χανιάς.

Χαλαρώνεις; Το πληρώνεις…

Θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, αν οι παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί ή πιο ψύχραιμοι απέναντι στο… μεγάλο! Παρ’ όλα αυτά οι Περιστεριώτες επιστρέφουν στη βάση τους με τον βαθμό δικαιωμένοι στο τέλος για την επιλογή τους να παίξουν πίσω από την μπάλα.

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 1-1: Φόρεσε το … ελληνικό κουστούμι (vids, highlights)

Να περιμένουν δηλαδή τον αντίπαλό τους και να προσπαθήσουν να κλέψουν την μπάλα δημιουργώντας παράλληλα προϋποθέσεις αιφνιδιασμού.

Το πλάνο του Νταμίρ Κάναντι είχε ρεαλισμό, αφού ο Αυστριακός γνώριζε πολύ καλά πως δεν θα ήταν σώφρον να ανοίξει την ομάδα του και να την «απλώσει» δημιουργώντας χώρους στους γηπεδούχους. Στον κατάλληλο χρόνο, δε, με τον Ενσικουλού να μπαίνει ως αλλαγή, ο Ατρόμητος έβαλε επιπλέον προβλήματα στον Φερέιρα.

Από την άλλη πλευρά οι Θεσσαλονικείς έχοντας μείνει προφανώς στις… δάφνες της πρόκρισης επί της Μπενφίκα έχασαν τις ευκαιρίες.

Αρχικά άφησαν να περάσει ένα ημίχρονο χωρίς να πιέσουν τον αντίπαλό τους, να μην τον κάνουν να νιώσει πόσο θέλουν τη νίκη. Ακόμα κι όταν προηγήθηκαν, θεώρησαν πως ο συναγερμός έληξε, αλλά το αυτογκόλ του Μιχάι τούς θύμισε πώς την… πάτησε πριν από μερικά βράδια σε εκείνο το γήπεδο η Μπενφίκα.

Κι αυτό διότι ακόμα και στον εναπομείναντα χρόνο μετά την γκέλα του Αλβανού κεντρικού αμυντικού όχι μόνο δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη αλλά κινδύνευσε κιόλας.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε και στον ΠΑΟΚ αντιλήφθηκαν πως αν χαλαρώσουν, θα το πληρώσουν…