To Top 5 της παράνοιας για τον τελικό ΑΕΚ-Ολυμπιακού

Λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού που φυσικά έχει και επεισόδια, ας επιχειρήσουμε την black list ενός αγώνα που έχει παιχτεί μήνες πριν γίνει. 

To Top 5 της παράνοιας για τον τελικό ΑΕΚ-Ολυμπιακού

Θα ήταν εκτός πραγματικότητας εάν δεν υπήρχαν και επεισόδια, εντάσεις και φασαρίες πριν από αυτόν τον αγώνα. Όλα έχουν γίνει τόσο διάστημα πριν καν παιχτεί αυτός ο τελικός της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, δεν θα συνέβαινε να «παιχτεί» και λίγο ξύλο σε ματς...κεκλεισμένων των θυρών στην Ελλάδα;

Είναι δεκάδες τα περιστατικά που έχουμε παρακολουθήσει από τον Ιούλιο έως σήμερα (και ποιος ξέρει ακόμη τι μας περιμένει) για τον συγκεκριμένο τελικό. Τα έχουμε καταγράψει, τα παρακολουθούμε να συμβαίνουν και αυτές τις τελευταίως ώρες πριν από το ματς στον Βόλο, κάποια τα περιμέναμε, κάποια άλλα ήταν εκτός φαντασίας. Και της πιο νοσηρής.

Ας γίνουμε λίγο «Ρέιμοντ Ρέντινγκτον» στην περίφημη σειρά Black List κι ας επιλέξουμε κατά την άποψή μας τα πιο περίεργα, παράξενα και απρόσμενα γύρω από αυτόν τον τελικό, σε μια προσπάθεια να κατατάξουμε σύμφωνα με τη δική μας άποψη όσα ξεχώρισαν! Για ένα παιχνίδι, για έναν θεσμό, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να είχε γίνει μια πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά της εποχής μας, αφού είχε τα πάντα. Κόντρες, επεισόδια, παρασκήνιο, νομικές διαμάχες, κορονοϊό, χαμός!

Η λίστα της παράνοιας από το 5 έως το 1 (ο καθένας μπορεί να έχει φυσικά τη δική του, ωστόσο παράνοια είναι σίγουρα):

5. Μετά το χαμό για την έδρα στα τέλη Ιούλη και την αναβολή του τελικού στη Ριζούπολη, ο Ολυμπιακός προτείνει στην ΑΕΚ να γίνει το ματς στην έδρα της. Στο ΟΑΚΑ. Για να τελειώσει η σεζόν. Απάντηση δεν πήρε, η αναβολή δεν... αναβλήθηκε.

4. Με όλο το πρόβλημα να έχει φτάσει τον τελικό στις 12 Σεπτέμβρη και με τις εντάσεις να είναι καθημερινές. η ΕΠΟ αποφασίζει να προσκαλέσει στον τελικό τους τοπικούς φορείς της περιοχής. Ανάμεσά τους και το δήμαρχο Βόλου. Ας γινόταν ο τελικός και χωρίς το δήμαρχο. Όπως εν τέλει αποφασίστηκε την τελευταία έστω στιγμή...

3. Ο Ολυμπιακός κατηγορήθηκε ότι είχε «προγραμματίσει» κρούσμα σε παίκτη του για να αναβληθεί ο προηγούμενος τελικός στο ΟΑΚΑ. Όχι επισήμως, αλλά με στοχευμένα δημοσιεύματα. Λίγες μέρες αργότερα, δύο παίκτες της Εθνικής ομάδας, ο Τσιμίκας και ο Λημνιός, βρίσκονται θετικοί στη Σλοβενία και στο Κόσοβο. Κανένα σχετικό δημοσίευμα ή «καταγγελία».

2. Η FIFA και η UEFA εισηγούνται στα τέλη Ιουλίου να γίνει ο τελικός μέχρι τις 3 Αυγούστου. Η εισήγηση γίνεται δεκτή με το δέοντα...σεβασμό από τους αρμόδιους και το ματς διεξάγεται 1,5 μήνα αργότερα!

1. Η FIFA και η UEFA εισηγούνται να γίνουν τα ματς με τα παλιά ρόστερ. Στις 12 Σεπτεμβρίου! Η ΕΠΟ το ασπάζεται και ενημερώνει επισήμως δύο μέρες πριν από τον τελικό ότι θα παίξουν οι ομάδες με τα παλιά ρόστερ! Δηλαδή αν ο Μαρινάκης ή ο Μελισσανίδης είχαν αποφασίσει να αλλάξουν τις περσινές ομάδες τους, είχαν διώξει 15-20 παίκτες και είχαν πάρει άλλους τόσους (έχει γίνει στο παρελθόν), τότε θα ήταν ένας τελικός με τις ομάδες Νέων των δύο συλλόγων.

Καλή απόλαυση...