Η Premier League επιστρέφει δριμύτερη!

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ είναι και φέτος τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοδοξούν να μπουν σφήνα στη διεκδίκηση του τροπαίου. Αφιέρωμα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η Premier League επιστρέφει δριμύτερη!

Ούτε δύο μήνες δεν έχουν περάσει από την ολοκλήρωση της περασμένης αγωνιστικής περιόδου στην Πρέμιερ Λιγκ και σήμερα τα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού πρωταθλήματος ανοίγουν και πάλι τις πύλες τους για τους 20 μονομάχους που θα ριχθούν σε έναν μαραθώνιο 38 αγωνιστικών με «γαρνιτούρα» το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ και φυσικά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο κορονοϊός για ακόμα μία σεζόν θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο Νησί, καθώς τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη οι οπαδοί δεν θα μπορούν να βρεθούν στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις του θεσμού. Παράλληλα όμως θα συμπτυχθούν και οι αναμετρήσεις σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, μια και στις αρχές Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Πρέμιερ Λιγκ πρέπει να ολοκληρωθεί φέτος στις 23 Μαΐου και επειδή υπάρχουν παράλληλα αγώνες σε Λιγκ Καπ, Κύπελλο (σ.σ. που για πρώτη φορά φέτος δεν θα υπάρχουν ρεβάνς στα παιχνίδια) αλλά και στην Ευρώπη (σ.σ. για όσες ομάδες μετέχουν) αποφασίστηκε να μην υπάρξει χειμερινή διακοπή για να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές. Όπως γίνεται λοιπόν εύκολα κατανοητό, ο φετινός μαραθώνιος στην Πρέμιερ Λιγκ θα είναι και μία μάχη… αντοχής για τις ομάδες, στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου, των ευρωπαϊκών εισιτηρίων και φυσικά την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στόχος η κορυφή

Αναμφισβήτητα, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι για ακόμα μία σεζόν τα μεγάλα φαβορί για το στέμμα του πρωταθλητή. Οι «κόκκινοι» την περασμένη αγωνιστική περίοδο έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα και πήραν τον τίτλο για 19η φορά στην Ιστορία τους και πρώτη μετά από 30 ολόκληρα χρόνια. Πλέον όμως το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Πρέμιερ Λιγκ και το ζήτημα είναι πόσο εύκολο καθίσταται να επαναλάβει την περσινή μαγική σεζόν. Τα τελευταία 20 χρόνια μόνο τρεις ομάδες έχουν καταφέρει να πανηγυρίσουν back to back πρωτάθλημα στο Νησί: η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2 φορές), η Τσέλσι (1 φορά) και η Μάντσεστερ Σίτι (1 φορά). Πάντως, η Λίβερπουλ θα μαγνητίσει φέτος το ενδιαφέρον και για ακόμα έναν λόγο, αφού στους «κόκκινους» αγωνίζεται πλέον και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος ευελπιστεί να δικαιώσει τις προσδοκίες στους πρωταθλητές.

Όσο για τη Μάντσεστερ Σίτι; Το όνειρο των «γαλάζιων» για την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα μπορεί τελικά να μην έγινε πραγματικότητα αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο οι «γαλάζιοι» συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με άλλους συλλόγους για την ενίσχυση του ρόστερ τους. Άλλωστε, πρόθεση των «πολιτών» είναι να επιστρέψουν φέτος στην κορυφή και να πραγματοποιήσουν μία σεζόν καλύτερη από την περσινή. Επιθυμία του Γκουαρντιόλα είναι πρωτίστως η ενίσχυση της άμυνας, καθώς τα πολλά λάθη στα μετόπισθεν σε συνδυασμό και με τους πολλούς τραυματισμούς κόστισαν πέρσι αρκετούς βαθμούς στην ομάδα. Για τον λόγο αυτόν ήδη η Σίτι βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Καλιντού Κουλιμπαλί από τη Νάπολι, ενώ υπενθυμίζεται ότι η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται φέτος στις αρχές Οκτωβρίου.

«Μπλε» και «κόκκινα» αινίγματα

Πέραν αυτών, ένα από τα μεγάλα ερωτήματα της νέας σεζόν είναι φυσικά το αν θα μπορέσει κάποια ομάδα να μπει σφήνα στη διεκδίκηση του τίτλου. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι ισοβάθμησαν πέρσι στην τρίτη θέση, ωστόσο φέτος με τις προσθήκες που ήδη έκαναν και τις υπόλοιπες που φιλοδοξούν να ολοκληρώσουν θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Η ομάδα του Λονδίνου έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τον τίτλο της «βασίλισσας των μεταγραφών». Παρότι πέρσι δεν μπόρεσε να ενισχύσει το ρόστερ της εξαιτίας της απαγόρευσης που της είχε επιβληθεί, φέτος προσέθεσε στο δυναμικό της ιδιαίτερα ταλαντούχους παίκτες όπως οι Βέρνερ, Ζίγετς, Τσίλγουελ, Χάβερτς αλλά και την εμπειρία του Τιάγκο Σίλβα για την άμυνα, με στόχο να φτάσει στις κατακτήσεις τίτλων.

Από την άλλη η Γιουνάιτεντ ήδη εξασφάλισε τα δικαιώματα του Ολλανδού μέσου Φαν ντε Μπεκ και ακόμα επιμένει για την απόκτηση και του Σάντσο από την Ντόρτμουντ. Βέβαια, το μεγαλύτερο αίνιγμα στη Μάντσεστερ είναι η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί τη νέα σεζόν ο βασικός πορτιέρε Νταβίντ Ντε Χέα. Ο Ισπανός την περασμένη σεζόν δέχτηκε αρκετή κριτική για τις εμφανίσεις του και η Γιουνάιτεντ θέλει να δει φέτος τον διεθνή άσο να επιστρέφει στα υψηλά του στάνταρ, ώστε να τη βοηθήσει να επιτύχει τους στόχους της.

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Παράλληλα, η φετινή σεζόν θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την πορεία των δύο ομάδων του βορείου Λονδίνου, της Άρσεναλ και της Τότεναμ, οι οποίες με τη σειρά τους θα επιδιώξουν να διεκδικήσουν τουλάχιστον μία θέση στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Η περασμένη αγωνιστική περίοδος ήταν δύσκολη και για τις δύο ομάδες της αγγλικής πρωτεύουσας. Στους «κανονιέρηδες» ο Ουνάι Έμερι απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία με τον Μίκελ Αρτέτα να τον αντικαθιστά και παρότι ο σύλλογος κατέκτησε το Κύπελλο, εντούτοις στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 8η θέση. Φέτος η Άρσεναλ θέλει να δείξει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και ήδη έχει κάνει δύο σημαντικές προσθήκες, με τον Γουίλιαν στα άκρα της επίθεσής της και τον Γκαμπριέλ στο κέντρο της άμυνας. Βέβαια, μένει να ξεκαθαρίσει και η κατάσταση με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που φέρεται να βρίσκεται κοντά στη μετακίνησή του στη Νάπολι.

Ανάλογη είναι η κατάσταση στην Τότεναμ, η οποία πέρσι μεσούσης της σεζόν απέλυσε τον Ποτσετίνο και προσέλαβε τον Ζοσέ Μουρίνιο. Όπως ο Αρτέτα, έτσι και ο Πορτογάλος ετοιμάζεται πλέον για την πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν στον πάγκο, ενώ κλειδί στην προσπάθεια που θα κάνει φέτος η Τότεναμ θα είναι και πάλι ο αρχηγός Χάρι Κέιν. Σημαντική για τα «σπιρούνια» ήταν η προσθήκη του Ματ Ντόχερτι από τη Γουλβς, αλλά ο σύλλογος οφείλει ακόμα να καλύψει το κενό στο κέντρο της άμυνας μετά την αποχώρηση του Βερτόνγκεν με προορισμό την Μπενφίκα.

Παράλληλα, όσον αφορά τη μάχη στην Πρέμιερ Λιγκ για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις Λέστερ, Γουλβς και Έβερτον. Οι «αλεπούδες» την περασμένη σεζόν δεν κατάφεραν να αντέξουν στον μαραθώνιο και στις τελευταίες αγωνιστικές «γκρεμίστηκαν» από την πρώτη τετράδα με αποτέλεσμα να χάσουν το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος φιλοδοξούν σε μία καλύτερη πορεία, όπως επίσης και οι «λύκοι» της Γουλβς, οι οποίοι πέρσι άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις με την πορεία τους στη διοργάνωση. Βέβαια, για τη Γουλβς κομβική σημασία θα παίξουν οι υποθέσεις των Αντάμα Τραορέ, Ραούλ Χιμένες και Ρούμπεν Νέβες, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων. Όσο για την Έβερτον; Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ενισχύθηκε σημαντικά φέτος εντάσσοντας μεταξύ άλλων στο δυναμικό της και τους Άλαν και Χάμες Ροντρίγκες από Νάπολι και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα.

Τα νέα πρόσωπα και η μάχη για την παραμονή

Τέλος, όσον αφορά τα νέα πρόσωπα της Πρέμιερ Λιγκ, τη θέση των Μπόρνμουθ, Γουότφορντ και Νόριτς που υποβιβάστηκαν πέρσι πήραν η Λιντς, η Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον και η Φούλαμ. Η πρωταθλήτρια της Τσάμπιονσιπ Λιντς με τον Μαρσέλο Μπιέλσα στον πάγκο της επέστρεψε στα σαλόνια μετά από 16 χρόνια και η παρουσία της αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, με βάση και τις περσινές εξαιρετικές εμφανίσεις. Δύσκολη όμως αναμένεται να είναι η σεζόν για Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον, Φούλαμ, Άστον Βίλα και Νιούκαστλ, που στόχος τους θα είναι να κερδίσουν τη σωτηρία τους στα σαλόνια. Το ποια ομάδα θα καταφέρει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ποιες θα κερδίσουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και ποιες θα γνωρίσουν τον υποβιβασμό από τα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ θα χρειαστεί να περιμένουμε εννέα μήνες για να πάρουμε την απάντηση. Έως τότε καθίστε αναπαυτικά στη θέση σας και απολαύστε τη μαγεία που είναι έτοιμο να προσφέρει για ακόμα μία χρονιά το ομολογουμένως κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ 20 ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ

ΑΡΣΕΝΑΛ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1886

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Κανονιέρηδες»

ΓΗΠΕΔΟ: «Έμιρεϊτς» (60.704 θέσεων).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μίκελ Αρτέτα

ΗΡΘΑΝ: Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες (Λιλ), Γουίλιαν (Τσέλσι), Πάμπλο Μάρι (Φλαμένγκο), Σέντρικ Σοάρες (Σαουθάμπτον), Ντάνι Θεμπάγιος (Ρεάλ Μαδρίτης, δανεικός).

ΕΦΥΓΑΝ: Ματ Σμιθ (Σουίντον), Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (Στουτγκάρδη, δανεικός), Τρέι Κόιλ (Τζίλιγχαμ, δανεικός), Ζόρντι Οτέι-Τούτου (Κάρντιφ, δανεικός), Σαμ Γκρίνγουντ (Λιντς), Τάιρις Τζον-Τζουλς (Ντονκάστερ, δανεικός).

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1874

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Χωριάτες»

ΓΗΠΕΔΟ: «Βίλα Παρκ» (42.785 θέσεων)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ντιν Σμιθ.

ΗΡΘΑΝ: Όλι Γουάτκινς (Μπρέντφορντ), Μάτι Κας (Νότιγχαμ Φόρεστ), Μπεν Κρίσεν (Έξετερ).

ΕΦΥΓΑΝ: Κάλουμ Ο’ Χάρε (Κόβεντρι), Ματάια Σάρκιτς (Γουλβς), Ράσιαν Χέπμπερν-Μέρφι (Πάφος), Τζέιμς Τσέστερ (ελεύθερος), Άντρε Γκριν (ελεύθερος), Τζέιμς Μπρι (Λούτον).

ΜΠΡΑΪΤΟΝ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1901

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Γλάροι»

ΓΗΠΕΔΟ: «Άμεξ» (30.750 θέσεων)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γκρέιαμ Πότερ.

ΗΡΘΑΝ: Άνταμ Λαλάνα (Λίβερπουλ), Τζόελ Βέλτμαν (Άγιαξ), Ζακ Έμερσον (Όλνταμ), Γένσεν Βέιρ (Γουίγκαν), Λαρς Ντεντόνκερ (Κλαμπ Μπριζ).

ΕΦΥΓΑΝ: Άντονι Νόκαερτ (Φούλαμ), Γιούργκεν Λοκάντια (Σινσινάτι, δανεικός), Μάρτιν Μοντόγια (Μπέτις), Ντέιβιντ Μπάτον (Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον), Ματ Κλαρκ (Ντέρμπι, δανεικός), Λέο Όστιγκαρντ (Κόβεντρι, δανεικός), Άαρον Μόι (Σανγκάη ΣΙΠΓ), Γκλεν Μάρεϊ (Γουότφορντ, δανεικός), Σέιν Ντάφι (Σέλτικ, δανεικός), Τομ Μακ Γκιλ (Κρόουλι, δανεικός).

ΜΠΕΡΝΛΙ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1882

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Κλάρετς» (σ.σ. σκούρο κόκκινο).

ΓΗΠΕΔΟ: «Τερφ Μουρ» (22.546 θέσεων)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σον Ντάις.

ΗΡΘΑΝ: Γουίλ Νόρις (Γουλβς).

ΕΦΥΓΑΝ: Άνταμ Λέγκζντινς (ελεύθερος), Τζο Χαρτ (ελεύθερος), Άαρον Λένον (ελεύθερος), Τζεφ Χέντρικ (ελεύθερος).

ΤΣΕΛΣΙ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1905

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Μπλε»

ΓΗΠΕΔΟ: «Στάμφορντ Μπριτζ» (41.631 θέσεων)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Φρανκ Λάμπαρντ.

ΗΡΘΑΝ: Τίμο Βέρνερ (Λειψία), Χακίμ Ζίγετς (Άγιαξ), Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν, ελεύθερος), Χαβιέρ Μπουγιάμπα (Μπαρτσελόνα), Μπεν Τσίλγουελ (Λέστερ), Μάλανγκ Σαρ (Νις), Κάι Χάβερτζ (Λεβερκούζεν).

ΕΦΥΓΑΝ: Γουίλιαν (Άρσεναλ, ελεύθερος), Τζος Γκραντ (Μπρίστολ Ρόβερς), Τζέιμι Κάμινγκ (Στίβενεϊτζ, δανεικός), Νέιθαν (Ατλέτικο Μινέιρο), Ντανίλο Πάντιτς (Τσουκαρίτσκι), Ίζι Μπράουν (Σέφιλντ Γουένσντεϊ, δανεικός), Τζαμάλ Μπλάκμαν (Ρόδεραμ, δανεικός), Πέδρο (Ρόμα, ελεύθερος), Ταρίκ Ουβάκβε (Άκρινγκτον, δανεικός), Ίθαν Αμπαντού (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, δανεικός).

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1905

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Αετοί»

ΓΗΠΕΔΟ: «Σέλχαρστ Παρκ» (25.456 θέσεων)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ρόι Χόντσον.

ΗΡΘΑΝ: Εμπερίτσι Εζέ (ΚΠΡ), Νέιθαν Φέργκιουσον (Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον).

ΕΦΥΓΑΝ: Τζέισον Λοκίλο (Ντονκάστερ), Στέφεν Χέντερσον (ελεύθερος), Ράιαν Ίνις (ελεύθερος).

ΕΒΕΡΤΟΝ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1878

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Ζαχαρωτά», «μπλε»

ΓΗΠΕΔΟ: «Γκούντισον Παρκ» (39.572 θέσεων)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κάρλο Αντσελότι.

ΗΡΘΑΝ: Νιλς Νκουνκού (Μαρσέιγ), Άλαν (Νάπολι), Χάμες Ροντρίγκες (Ρεάλ Μαδρίτης), Αμπντουλαγέ Ντουκουρέ (Γουότφορντ).

ΕΦΥΓΑΝ: Φρέιζερ Χόρνμπι (Ρεμς), Μοργκάν Σνεϊντερλέν (Νις), Λέιτον Μπέινς (αποσύρθηκε), Κίραν Ντόγουελ (Νόριτς), Κούκο Μαρτίνα (ελεύθερος), Ουμάρ Νιάσε (ελεύθερος), Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ (Άγιαξ, ελεύθερος), Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (τέλος δανεισμού).

ΦΟΥΛΑΜ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1879

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Κότατζερς» (σ.σ. κάτοικοι εξοχικής κατοικίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κρέιβεν Κότατζ» (25.700 θέσεων)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σκοτ Πάρκερ.

ΗΡΘΑΝ: Άντονι Ρόμπινσον (Γουίγκαν), Άντονι Νόκαερτ (Φούλαμ), Μάριο Λεμινά (Σαουθάμπτον, δανεικός), Χάρισον Ριντ (Σαουθάμπτον).

ΕΦΥΓΑΝ: Λούκα Ντε λα Τόρε (Χέρακλες, ελεύθερος), Άλφι Μόουσον (Μπρίστολ Σίτι, δανεικός).

ΛΙΝΤΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1919

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Παγόνια»

ΓΗΠΕΔΟ: «Έλαντ Ρόουντ» (37.890 θέσεων)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μαρσέλο Μπιέλσα.

ΗΡΘΑΝ: Ροδρίγο (Βαλένθια), Ρόμπιν Κοχ (Φράιμπουργκ), Τζακ Χάρισον (Μάντσεστερ Σίτι, δανεικός), Τζο Γκέλχαρντ (Γουίγκαν), Ίλαν Μέσλιερ (Λοριάν), Χέλντερ Κόστα (Γουλβς), Τσάρλι Άλεν (Λίνφιλντ), Κόντι Ντράμε (Φούλαμ), Σαμ Γκρίνγουντ (Άρσεναλ).

ΕΦΥΓΑΝ: -

ΛΕΣΤΕΡ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1884

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Αλεπούδες»

ΓΗΠΕΔΟ: «Κινγκ Πάουερ» (32.312 θέσεων)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μπρένταν Ρότζερς.

ΗΡΘΑΝ: Τίμοθι Καστάνιε (Αταλάντα).

ΕΦΥΓΑΝ: Κάλβιν Μπάσεϊ (Ρέιντζερς), Ντάνιελ Άιβερσεν (Λέουβεν, δανεικός), Μπεν Τσίλγουελ (Τσέλσι), Βίκτορ Γιόχανσον (Ρόδεραμ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1892

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Κόκκινοι»

ΓΗΠΕΔΟ: «Άνφιλντ» (53.394 θέσεων).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιούργκεν Κλοπ.

ΗΡΘΑΝ: Κώστας Τσιμίκας (Ολυμπιακός).

ΕΦΥΓΑΝ: Ντέγιαν Λόβρεν (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Άνταμ Λαλάνα (Μπράιτον), Μπόργκαν Μπόις (Φλίτγουντ), Κάι Μακ Κένζι-Λάιλ (Κέιμπριτζ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1880

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Πολίτες», «Γαλάζιοι»

ΓΗΠΕΔΟ: «Ετιχάντ» (55.097 θέσεων)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Πεπ Γκουαρντιόλα.

ΗΡΘΑΝ: Φεράν Τόρες (Βαλένθια), Νέιθαν Άκε (Μπόρνμουθ).

ΕΦΥΓΑΝ: Λιρόι Σανέ (Μπάγερν Μονάχου), Τζακ Χάρισον (Λιντς, δανεικός), Νταβίντ Σίλβα (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Κλαούντιο Μπράβο (ελεύθερος), Γεμπόα Αμάνκουα (Ρότσντεϊλ), Ανχελίνο (Λειψία, δανεικός).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1878

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Κόκκινοι διάβολοι»

ΓΗΠΕΔΟ: «Ολντ Τράφορντ» (74.994 θέσεων).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ.

ΗΡΘΑΝ: Ντόνι Φαν ντε Μπεκ (Άγιαξ).

ΕΦΥΓΑΝ: Ταχίτ Τσονγκ (Βέρντερ Βρέμης, δανεικός), Άνχελ Γκόμες (Λιλ), Αλέξις Σάντσες (Ίντερ, ελεύθερος), Τζόελ Περέιρα (Χέντερσφιλντ, δανεικός), Ντίλαν Λέβιτ (Τσάρλτον, δανεικός).

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1892

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Καρακάξες»

ΓΗΠΕΔΟ: «Σεν Τζέιμς Παρκ» (52.305 θέσεων).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Στιβ Μπρους

ΗΡΘΑΝ: Τζεφ Χέντρικ (ελεύθερος), Κάλουμ Γουίλσον (Μπόρνμουθ), Ράιαν Φρέιζερ (ελεύθερος), Τζαμάλ Λιούις (Νόριτς).

ΕΦΥΓΑΝ: Τζέικ Τέρνερ (Μόρκαμπ, δανεικός), Τομ Άλαν (Άκρινγκτον, δανεικός), Κελ Γουάτς (Πλίμουθ, δανεικός).

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1889

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Λεπίδες»

ΓΗΠΕΔΟ: «Μπράμαλ Λέιν» (32.125 θέσεων)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κρις Γουάιλντερ.

ΗΡΘΑΝ: Άαρον Ράμσντεϊλ (Μπόρνμουθ), Γουές Φοντέρινγκχαμ (Ρέιντζερς), Τζέιντεν Μπογκλ (Ντέρμπι), Μαξ Λόουε (Ντέρμπι), Ίθαν Αμπαντού (Τσέλσι, δανεικός).

ΕΦΥΓΑΝ: Λουκ Φρίμαν (Νότιγχαμ Φόρεστ, δανεικός), Τζέικ Γιανγκ (Φόρεστ Γκριν), Τζέικ Ίστγουντ (Κιλμάρνοκ, δανεικός), Τάιλερ Σμιθ (Σουίντον, δανεικός), Μάρκους Ντούχαρστ (Καρλάιλ, δανεικός).

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1885

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Άγιοι»

ΓΗΠΕΔΟ: «Σεν Μέρις» (32.384 θέσεων).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ραλφ Χάσενχιουτλ.

ΗΡΘΑΝ: Μοχάμεντ Σαλίσου (Ρεάλ Βαγιαδολίδ), Κάιλ Γουόκερ-Πίτερς (Τότεναμ).

ΕΦΥΓΑΝ: Σέντρικ Σοάρες (Άρσεναλ), Μοχάμεντ Ελιουνούσι (Σέλτικ, δανεικός), Μάριο Λεμινά (Φούλαμ, δανεικός), Χάρισον Ριντ (Φούλαμ).

ΤΟΤΕΝΑΜ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1882

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Σπιρούνια»

ΓΗΠΕΔΟ: Γήπεδο Τότεναμ (62.303 θέσεων)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ζοσέ Μουρίνιο.

ΗΡΘΑΝ: Ματ Ντόχερτι (Γουλβς), Τζο Χαρτ (Μπέρνλι, ελεύθερος), Πιέρ-Εμίλ Χόιμπεργκ (Σαουθάμπτον).

ΕΦΥΓΑΝ: Όλιβερ Σκιπ (Νόριτς, δανεικός), Λουκ Άμος (ΚΠΡ), Γιαν Βερτόνγκεν (Μπενφίκα), Βίκτορ Γουανιάμα (Μόντρεαλ Ίμπακτ), Τρόι Πάροτ (Μίλγουλ, δανεικός), Τίμοθι Εϊόμα (Λίνκολν, δανεικός).

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜΙΤΣ ΑΛΜΠΙΟΝ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1878

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Τσίχλες»

ΓΗΠΕΔΟ: «Χόουθορνς» (26.850 θεατές).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σλάβεν Μπίλιτς.

ΗΡΘΑΝ: Ματέους Περέιρα (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Σέντρικ Κίπρε (Γουίγκαν), Γκρέιντι Ντιανγκανά (Γουέστ Χαμ), Ντέιβιντ Μπάτον (Μπράιτον).

ΕΦΥΓΑΝ: Κέιν Γουίλσον (Φόρεστ Γκριν, ελεύθερος).

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1895

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Σφυριά»

ΓΗΠΕΔΟ: Ολυμπιακό Στάδιο Λονδίνου (60.000).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ντέιβιντ Μόγες.

ΗΡΘΑΝ: Τόμας Σούτσεκ (Σλάβια Πράγας).

ΕΦΥΓΑΝ: Άλμπιαν Αγιέτι (Σέλτικ), Άντονι Σκάλι (Λίνκολν), Τζέρεμι Νγκάκια (Γουότφορντ), Γκρέιντι Ντιανγκανά (Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον).

ΓΟΥΛΒΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1877

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ: «Λύκοι»

ΓΗΠΕΔΟ: «Μολινό» (31.700 θέσεων).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

ΗΡΘΑΝ: Φάμπιο Σίλβα (Πόρτο), Φερνάντο Μάρσαλ (Λιόν).

ΕΦΥΓΑΝ: Ματίγια Σάρκιτς (Σριούσμπερι), Ματ Ντόχερτι (Τότεναμ), Έλιοτ Γουάτ (Μπράντφορντ), Ράιν Ζιλς (Κόβεντρι, δανεικός), Γουίλ Νόρις (Μπέρνλι), Μπένι Άσλεϊ-Σιλ (Νορθάμπτον).