Η τρέλα του Βαλμπουενά, η «υπόσχεση» του Ελ Αραμπί

Κανένα Κυπελλάκι δεν υπάρχει για τους έμπειρους ξένους (και όχι μόνο) παίκτες του Ολυμπιακού. Είναι αποφασισμένοι για την κούπα και το δείχνουν.

Η τρέλα του Βαλμπουενά, η «υπόσχεση» του Ελ Αραμπί

Μπορεί ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας να έχει φέτος γίνει υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ καλύτερης κωμωδίας, αλλά για τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν υπάρχει καμία διάθεση υποτίμησης ενός τροπαίου που μπορούν να κατακτήσουν. Ειδικά οι πολύπειροι ξένοι Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί δείχνουν ξεκάθαρα αυτές τις μέρες ότι θα δώσουν τα πάντα για το πρώτο δικό τους νταμπλ και για ένα ακόμη για τον σύλλογο, ο οποίος μην ξεχνάμε ότι έχει πέντε χρόνια να στεφθεί Κυπελλούχος με δική του (και όχι μόνο) ευθύνη. Διότι και παλιότερα ο τελικός είχε γίνει μπαλάκι αρμοδίων (επί Σίλβα με τις καθυστερήσεις από την πλευρά του τότε υφυπουργού Αθλητισμού), ενώ την τελευταία τριετία μεταβλήθηκε σε αναμέτρηση Δικεφάλων και δείγμα... εξυγίανσης.

Ο Βαλμπουενά δίνει καθημερινά το σύνθημα για τη νίκη. Ο δε Ελ Αραμπί έχει μείνει πολύ καιρό μακριά από το γκολ και θέλει να επιστρέψει στο πρώτο επίσημο ματς της νέας σεζόν κι ας είναι για την... προηγούμενη. Κι οι άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού, όσο περνάει η ώρα και πλησιάζει το ματς, παθιάζονται περισσότερο, ξενερώνουν λιγότερο. Για τον Τοροσίδη ειδικά αυτός ο τελικός που φαίνεται ότι θα είναι το τελευταίο ματς της καριέρας του, δεν μπορεί να έχει άλλο αποτέλεσμα!

Συνολικά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παθιαστεί γι΄αυτή την ιδιαίτερη κούπα έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα γύρω από τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο ίδιος ο Μαρινάκης δεν κρύφτηκε πίσω από την κόντρα με την ΕΠΟ και την όλη κακοδιαχείριση και ζήτησε από τους παίκτες το Κύπελλο. Παρόλο που όντως ο άμεσος μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού είναι το Champions League.

Απουσίες σοβαρές στην άμυνα υπάρχουν. Πολύ μεγάλες αφού δεν παίζουν όσοι έφυγαν, όσοι ήρθαν, αλλά και οι Πορτογάλοι που είναι ακόμη εδώ. Ο τραυματίας Σα σίγουρα, ο Σεμέδο λογικά όχι με δύο μήνες εκτός δράσης. Αλλά έτσι μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός που νίκησε πριν από (λιγότερο από) δύο μήνες την ΑΕΚ με 3-0, είχε επτά παίκτες στην ενδεκάδα που μπορούν να παίξουν το Σάββατο. Κι άλλους τέσσερις που είχαν έρθει από τον πάγκο. Δεν είναι και παράλογο να θεωρείται ακόμη το φαβορί, έτσι δεν είναι;