Ποιος τελικός για τον Ολυμπιακό; Να κοιτάξει Αστέρα και Ομόνοια!

Είμαστε και πάλι εδώ, έπειτα από δύο εβδομάδες «φόρτισης μπαταριών»... Φύγαμε με άδεια, γνωρίζοντας ότι θα δούμε ως... τηλεθεατές τον τελικό του Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ και τελικά θα τον δούμε (ελπίζουμε να τον δούμε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να συμβεί έως το ερχόμενο Σάββατο) στον Βόλο ως... καταγραφείς!

Ποιος τελικός για τον Ολυμπιακό; Να κοιτάξει Αστέρα και Ομόνοια!

Αναγνωρίζουμε ότι ένας τίτλος πάντοτε έχει τη δική του αίγλη, πάντοτε έχει τη δική του αξία, αλλά ~συγχωρήστε μας~ ό,τι και να γίνει το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό, θα έχει πολύ μικρότερη σημασία από τα όσα θα γίνουν σε δύο εβδομάδες στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι απολύτως φυσιολογικό στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» να βλέπουν τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ άλλων και ως ένα παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει της έναρξης της σεζόν 2020-21. Ναι μεν κρίνεται ένας τίτλος κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά σημαντικότερος «τίτλος» είναι η πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα ή επί της Ομόνοιας και η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί θα πρέπει να εστιάσει περισσότερο ο Ολυμπιακός.

Θέλετε να φέρουμε και ένα πρόσφατο παράδειγμα; Θυμάστε όλοι τι συνέβη τον Ιούλιο, με την απόφαση της ΕΠΟ να πάει τον τελικό στη Ριζούπολη, τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού για το τερέν του «Γ. Καμάρας», τις αντιδράσεις της ΕΛΑΣ, τα... παιχνιδάκια της ΕΠΟ και τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στο Γουλβερχάμπτον και στο πρώτο 20λεπτο να μη βλέπονται λόγω έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού (είχαν προηγηθεί 18 μέρες δίχως επίσημο ματς)!

Στο λιμάνι λοιπόν κινούνται σε ρυθμούς... πλέι οφ. Φαίνεται άλλωστε από τις μεταγραφικές κινήσεις που κάνουν. Φέρνουν τον Εμβιλά επειδή ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να χαθεί ξαφνικά ο Καμαρά, όπως ξαφνικά χάθηκε και ο Γκιγιέρμε. Πήραν Ραφίνια, Χολέμπας και Πέπε για να καλύψουν τα κενά, μετά τον Εμβιλά θα φέρουν και έναν βασικό αριστερό μπακ (μάλλον τον Ματέους Ρέις) και πάνε σίγουρα και για έναν εξτρέμ. Με αυτές τις κινήσεις δείχνουν ότι έχουν βάλει στο «σημάδι» τα πλέι οφ, προσπαθώντας να φέρουν παίκτες όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε να μπουν νωρίς στο κλίμα. Το αν θα ανταποκριθούν ή όχι στις προσδοκίες, αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο χορτάρι. Όλες οι απαντήσεις δίνονται στο γήπεδο και όχι στα βιντεάκια, από τα όσα έχουν πετύχει στις πρώην ομάδες τους.

Αν πάρουμε το κακό σενάριο για τον Ολυμπιακό, το να χαθεί το Κύπελλο το Σάββατο δεν θα προκαλέσει... ταραχή στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο». Αν δεν περάσει όμως την Ομόνοια ή τον Αστέρα, τότε εκεί θα ηχήσουν όχι «καμπανάκια», αλλά... καμπάνες. Οπότε, γιατί καθόμαστε και ασχολούμαστε τόσο σοβαρά με έναν τελικό, στον οποίο θα αγωνιστούν οι παίκτες του περσινού ρόστερ και όχι τα νέα αποκτήματα;

Ως Ολυμπιακός οφείλει για την ιστορία του να δει σοβαρά το σαββατιάτικο ματς, αλλά για να ξεκινήσει με το δεξί τη χρονιά θα πρέπει να κάνει το καθήκον του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί είναι όλα τα... λεφτά. Και δεν αναφερόμαστε φυσικά στα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία σε περίπτωση πρόκρισης, αλλά στο γεγονός ότι θα αποδείξουν και φέτος οι πρωταθλητές ότι μπαίνουν στη φετινή σεζόν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και δίχως να είναι επηρεασμένοι από τις απώλειες βασικών ποδοσφαιριστών τους.