Αφιέρωμα στον ιστορικό ΠΑΣ Πρέβεζα: Επανεκκίνηση και νέα αρχή

Μεγάλο αφιέρωμα του «ΦΩΤΟΣ» στον ΠΑΣ Πρέβεζα, με συνέντευξη του προπονητή Άγγελου Μπέκα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα για την ιστορική ομάδα της Ηπείρου.

Αφιέρωμα στον ιστορικό ΠΑΣ Πρέβεζα: Επανεκκίνηση και νέα αρχή

Η Πρέβεζα δεν είναι γνωστή μόνο για τις ομορφιές, τις καθαρές και απέραντες παραλίες, που αποτελούν σημείο αναφοράς για χιλιάδες επισκέπτες τα καλοκαίρια, αλλά και για την ομάδα της, τον ΠΑΣ Πρέβεζα, μια ιστορική ομάδα, με συμμετοχές παλιότερα στη Β’ Εθνική αλλά και στην επαγγελματική Γ’ Εθνική. Αναλυτικότερα έχει δύο παρουσίες στη Β’ Εθνική (η τελευταία τη σεζόν 1969-70), 12 στη Γ’ Εθνική, 25 σε Εθνική Ερασιτεχνική και Δ’ Εθνική. Κατέκτησε 7 τίτλους στο πανηπειρωτικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΗΠ και 2 Κύπελλα. Από το 1981 και μετά, όταν ιδρύθηκε η ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 11 Κύπελλα. Ανέδειξε σημαντικούς παίκτες που αγωνίστηκαν στην Α’ Εθνική, όπως οι Λάμπρος Γεωργιάδης, Γιάννης Αναστασίου, Παναγιώτης Μασούρας, Μπάμπης Βουκελάτος. Ιδρύθηκε το 1963 από τη συγχώνευση των τοπικών ομάδων Νικόπολη και ΑΕ Πρέβεζας με σήμα τον ιππόκαμπο. Πλην των προαναφερθέντων, φόρεσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα και άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, με παραστάσεις από Α’ Εθνική, όπως Περικλής Σπυράκος, Δημήτρης Κλείτσας, Θανάσης Χαρίσης, Δημήτρης Μπαλάφας και άλλοι.

Υπηρέτησαν την ομάδα από διοικητικά πόστα αξιόλογοι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, διαθέτοντας χρήμα, χρόνο, προσωπική εργασία, ενώ στον πάγκο του ΠΑΣ ως προπονητές κάθισαν σημαντικά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως οι Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, Γιάννης Γκαϊτατζής, Πέτρος Λεβεντάκος, Νίκος Αδάμ, Σάκης Τσιώλης (από την Πρέβεζα ξεκίνησε τη σημαντική καριέρα του), Γιώργος Κεφαλίδης, Γιώργος Σιόντης, Αλφρέδο Γκλασμάνης, Θωμάς Δημουλίτσας, Νίκος Αργυρούλης, Γιάννης Γούναρης, Δημήτρης Σιακούφης, Νίκος Λάππας και άλλοι.

Αναγκαία αυτή η μικρή εισαγωγή, πριν περάσουμε στα θέματα επικαιρότητας, για να ξέρουμε για ποια ομάδα μιλάμε και πόσο σημαντική διαδρομή έχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μεγάλες ομάδες δεν είναι μόνο όσες παίρνουν τίτλους, Κύπελλα, παίζουν στην Α’ Εθνική, αλλά και ομάδες που έχουν μακρά διαδρομή στο ποδόσφαιρο, έχουν κόσμο, ανέδειξαν παίκτες, έδωσαν την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο, να αθληθούν, να αγαπήσουν την ομάδα του τόπου τους. Ο ΠΑΣ Πρέβεζα έχει όλα αυτά τα στοιχεία, είναι ιστορική ομάδα με «βαριά» φανέλα, εκπροσωπώντας την Πρέβεζα, μια πόλη με δυναμική, τουρισμό, ομορφιές, διοικητικό και οικονομικό κέντρο του νομού.

Όμως η διαδρομή τα τελευταία χρόνια δεν έχει να επιδείξει κάποια σπουδαία επιτυχία. Βολόδερνε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Πέρσι, στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής δεν είχε την παρουσία που θα έπρεπε να έχει, βάσει του ονόματος και της ιστορίας της. Όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού ήταν στην κόκκινη γραμμή και σε θέση που δεν διασφάλιζε την παραμονή. Με απόφαση της ΕΠΟ έγινε μίνι αναδιάρθρωση και απέφυγε τον υποβιβασμό. Η συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα θα είναι με άλλες προϋποθέσεις. Γίνονται προσπάθειες επανεκκίνησης, με στόχο η ομάδα να αναπτύξει δυναμική, ώστε πολύ σύντομα να μπορεί να ελπίζει και σε κάτι καλύτερο, ξεφεύγοντας από τα στενά της τρίτης κατηγορίας. Το πώς μπορεί να γίνει αυτό θα μας το εξηγήσει σε ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στο «ΦΩΣ» ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζα, Άγγελος Μπέκας. Αποφοίτησε από τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και έχει μεγάλη διαδρομή στο ποδόσφαιρο της περιοχής. Προπονητής με πολλές παραστάσεις από γήπεδα, που συνδυάζει γνώσεις και εμπειρία. Τα τελευταία χρόνια δημιούργησε και την ακαδημία «Αθλόπολις» από την οποία αναδείχθηκαν ο Γιάννης Μπουζούκης του Παναθηναϊκού και ο Σπύρος Νάτσος του Ατρόμητου Περιστερίου. Και οι δύο είναι δημιουργήματα του Άγγελου Μπέκα. Πάμε τώρα στη συνέντευξη.

Μπορείτε να μας πείτε τον σχεδιασμό που έχετε καταστρώσει για το νέο πρωτάθλημα;

Πέρσι η ομάδα παρέμεινε στην κατηγορία με την αναδιάρθρωση που έγινε λόγω Covid-19. Βέβαια δεν είχε τελειώσει το πρωτάθλημα, υπήρχαν αγώνες, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, συνέβη αυτό που σας ανέφερα. Φέτος έγιναν πολλές αλλαγές στην ομάδα. Από το περσινό ρόστερ έμειναν μόνο τέσσερις ποδοσφαιριστές. Προσπαθούμε να προωθήσουμε παιδιά από την περιοχή μας. Αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά εμείς θα το κάνουμε. Γενικά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία;

Ξεκινήσαμε λίγο αργά και τρέχουμε να καλύψουμε το χαμένος έδαφος της μεγάλης αγωνιστικής απραξίας. Από τον Μάρτιο, όταν σταμάτησαν οι αγώνες, δεν υπήρξε αγωνιστική δραστηριότητα. Αυτό προσπαθούμε να καλύψουμε με τα φιλικά παιχνίδια, ώστε να έχουμε στο πρωτάθλημα μια καλή και δεμένη ομάδα. Πρώτιστο μέλημα είναι να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της Γ’ Εθνικής, να μην αντιμετωπίσει τον παραμικρό κίνδυνο υποβιβασμού.

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα είναι ιστορική ομάδα, με μια μεγάλη διαδρομή στο ποδόσφαιρο. Ο στόχος του πρωταθλητισμού είναι εφικτός;

Επειδή πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να συμβαδίζουμε με την πραγματικότητα, λέω ευθέως ότι δεν είμαστε έτοιμοι για πρωταθλητισμό. Δεν είναι αυτός ο στόχος ούτε οι συνθήκες και τα οικονομικά συμβαδίζουν προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν είναι και τόσο εύκολο, τη μια χρονιά να κινδυνεύεις με υποβιβασμό και την άλλη να κάνεις πρωταθλητισμό. Δημιουργούμε μια νέα ομάδα με καλές βάσεις και υποσχέσεις για το μέλλον. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλή πορεία στη Γ’ Εθνική και να μην κινδυνεύσουμε με υποβιβασμό. Αλλά επειδή είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, θα πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση, να κάνουμε δυναμική πορεία για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας.

Αντιλαμβάνομαι ότι δημιουργείται ένα νέο σκηνικό στον ΠΑΣ Πρέβεζα, με πολλά νέα πρόσωπα. Γίνεται επανεκκίνηση της ομάδας πάνω σε άλλα δεδομένα και φιλοσοφία;

Ναι, ισχύει αυτό, κάνουμε επανεκκίνηση. Ο ΠΑΣ Πρέβεζα είναι ιστορική ομάδα, τον στηρίζουν άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο και θέλουν να τον δουν ψηλότερα. Επί του παρόντος μάς αρκεί η καλή παρουσία στη Γ’ Εθνική και η δημιουργία καλής ομάδας. Να υπάρχει σταθερότητα με σημείο εκκίνησης τη Γ’ Εθνική και όχι πισωγυρίσματα με επιστροφή στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ο ΠΑΣ έχει ιστορία, εκπροσωπεί μια μεγάλη περιοχή που βγάζει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να μπούμε σε αυτή τη λογική, να αναδείξουμε παίκτες από την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή, για να δει και ο κόσμος την ομάδα σε καλύτερα επίπεδα. Με λίγα λόγια να βάλουμε βάσεις, ώστε να μπορούμε να έχουμε στο μέλλον μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Είναι γνωστό ότι η Πρέβεζα ανέδειξε σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Να ξεκινήσουμε από τον Λάμπρο Γεωργιάδη και να φτάσουμε στους τωρινούς Γιάννη Μπουζούκη που είναι στον Παναθηναϊκό και Σπύρο Νάτσιο που είναι στον Ατρόμητο. Με λίγα λόγια υπάρχει κρυμμένος θησαυρός στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Δεν είναι μόνο ο Λάμπρος Γεωργιάδης, αλλά και άλλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Γιάννης Αναστασίου, ο Χρηστιάς, ο Χατζάρας που πήγαν στην Αναγέννηση Άρτας και άλλα παιδιά. Ισχύει ότι η περιοχή βγάζει ποδοσφαιριστές, αλλά για να εντοπιστούν, να αξιοποιηθούν, θέλει χρόνο, υπομονή και στήριξη της προσπάθειας.

Στο νέο πρωτάθλημα θα είναι στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής τέσσερις ομάδες από την ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, ο ΠΑΣ Πρέβεζα, ο Αχέρων Καναλλακίου, ο Τηλυκράτης Λευκάδας και η Θύελλα Μοναστηρακίου. Αυτό δημιουργεί ανταγωνισμό;

Σίγουρα θα υπάρξει ανταγωνισμός, ευγενής άμιλλα που θα αναδείξει καλύτερα το ποδόσφαιρο της περιοχής. Στη Δυτική Ελλάδα είμαστε η μοναδική περιοχή όπου θα παίξουν αντίπαλες στον ίδιο όμιλο 4 γειτονικές ομάδες. Οι σχέσεις των ομάδων θα είναι πολύ καλές, ο συναγωνισμός θα είναι στις 4 γραμμές των γηπέδων.

Καλό είναι αυτό, για να έχουν ενδιαφέρον και τα κυριακάτικα απογεύματα των φιλάθλων. Πάντα οι αγώνες γειτονικών ομάδων ιντριγκάρουν τον κόσμο. Το λέω με την καλή έννοια.

Όλοι αναπολούμε τα παλιά μεγάλα ντέρμπι της ομάδας μας με την Αναγέννηση Άρτας, τον Τηλυκράτη Λευκάδας,τον Αχέροντα Καναλλακίου, τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Ήταν βέβαια άλλες εποχές στο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες είχαν ντόπιους ποδοσφαιριστές και αυτό το στοιχείο έδινε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια;

Ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας και κυρίως πρέπει να στηρίξει τους παίκτες στις δύσκολες στιγμές, που πάντα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Με υπομονή και επιμονή πιστεύω ότι θα έχουμε καλή χρονιά.

Το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής πέτυχε ως θεσμός; Μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις, βελτιώσεις;

Για να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα θα πρέπει να στηριχτούν οικονομικά οι ομάδες. Ειδικά τώρα που δεν θα υπάρχουν έσοδα από εισιτήρια. Υπάρχουν μεγάλα έξοδα, από μετακινήσεις, δαπάνες λειτουργίας της ομάδας, έξοδα διαιτησίας κ.λπ. Οι περισσότερες ομάδες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Τώρα χρειάζεται η παρέμβαση της πολιτείας για να στηρίξει τις ομάδες, αλλά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Τι συναισθήματα σας δημιουργεί το γεγονός της ανάδειξης μέσω της ακαδημίας «Αθλόπολις» των Γιάννη Μπουζούκη και Σπύρου Νάτσιου; Δεν σας ξέχασαν και πάντα σας αναφέρουν στις συνεντεύξεις τους.

Είναι η βαθιά ικανοποίηση που μπορεί να έχει ο κάθε προπονητής. Και οι δύο ήρθαν σε μικρή ηλικία στην ακαδημία «Αθλόπολις» της ΑΕ Πρέβεζας. Πλην αυτών, αξιολογήθηκαν και άλλα παιδιά. Απλώς ο Γιάννης και ο Σπύρος πήγαν σε ομάδες που τους στήριξαν και τους προσέφεραν επαγγελματικά συμβόλαια. Είναι καλοί ποδοσφαιριστές, καλοί χαρακτήρες και από αξιόλογες οικογένειες. Είναι σημαντικό που αναφέρονται συνέχεια στην ακαδημία μας και στην Πρέβεζα, ως απόδειξη του καλού χαρακτήρα τους. Τους εύχομαι ολόψυχα ό,τι καλύτερο στη ζωή και την καριέρα τους.

Κλείνοντας, ποιες ομάδες πιστεύετε ότι θα διεκδικήσουν τίτλο στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής;

Δεν έχουμε ακόμα εικόνα των ομάδων, γιατί είναι σε εξέλιξη οι μεταγραφές και η προετοιμασία. Αλλά βάσει των μεταγραφών που έγιναν εκτιμώ ότι πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν ο Αχέρων Καναλλακίου, ο Τηλυκράτης Λευκάδας και η Αναγέννηση Άρτας.

Οι πρώτοι στυλοβάτες του ΠΑΣ Πρέβεζα

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 1963 από τη συγχώνευση των ομάδων Νικόπολη και ΑΕ Πρέβεζας. Ήταν η δεκαετία των συγχωνεύσεων σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως Σέρρες, Κατερίνη, Βέροια, Λάρισα, Τρίκαλα, Άρτα, Γιάννινα, Έδεσσα, Καβάλα. Την πρώτη σεζόν μετά την ίδρυση (1963-64) αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική με ποδοσφαιριστές τούς Σαγανά, Νάκα, Φλούδα, Μπαρκούζο, Νικολάρα, Γεωργατζή, Αλαμάνο, Δημουλίτσα, Τσουρά, Μπασούλη, Σκαμπαρδώνη, Παπαδιώτη, Λάππα, Κάντα, Παπουτσή. Είναι οι πρώτοι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα με σήμα τον ιππόκαμπο, οι πρώτοι στυλοβάτες της ομάδας που άνοιξαν την πρώτη σελίδα στη βίβλο της ιστορίας. Μέχρι να βγει η δεκαετία του ’60 πήραν τη σκυτάλη και άλλοι αξιόλογοι παίκτες, όπως οι Δημητρίου, Πλασκοβίτης, Αυγέρης, Γεωργαράς, Σπυράκος, Οικονόμου, Παπαζαχαρίου, Ντάβαρης, Χουρίδης, Ζώτος, Ναστόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Σωτηρίου. Σ’ αυτούς προστέθηκαν και παίκτες προερχόμενοι από τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως οι Καραμανωλάκης, Μπρίκος, Μαλίζογλου, Μανέγας, Ντάκης και άλλοι. Όλοι αυτοί ήταν τα πρώτα ινδάλματα και οι πρώτοι πρωταγωνιστές των γηπέδων της Πρέβεζας και άλλων πόλεων.

Οι μεταγραφές, οι ανανεώσεις και η προετοιμασία

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη διοίκηση του Σπύρου Ρεκατσίνα προς το τέλος Ιουλίου, πρώτο μέλημα ήταν η πρόσληψη στην τεχνική ηγεσία του Άγγελου Μπέκα και των συνεργατών του Άγγελου Ζήση, Χρήστου Παπαζώη. Στη συνέχεια ξεκίνησε και ο μεταγραφικός σχεδιασμός που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Αποκτήθηκαν οι Στέφανος Βασιλείου από το Σούλι Παραμυθιάς, Αλέξανδρος Λίτος από τον Αμβρακικό Βόνιτσας, Βασίλης Μαγκανάκης από τον Ναυπακτιακό Αστέρα, Παναγιώτης Ορφανός από τη Δόξα Ωρωπού, Στέφανος Κώστας από τον Αχέροντα Καναλλακίου, Μπρόσλι Κόσγια που ήταν ελεύθερος. Υπό δοκιμή είναι ο Πορτογάλος Ιγκόρ και ο Βραζιλιάνος Σίλβα, όπως και παίκτες από ακαδημίες και ερασιτεχνικές ομάδες.

Ανανέωσαν τη συνεργασία με την ομάδα οι Δημήτρης Σακκάς, Γιώργος Φερεντίνος, Γιώργος Ντοματάς, Φώτης Σιδέρης, Στέφανος Καραπιπέρης.

Η προετοιμασία είναι σε εξέλιξη, ενώ άρχισε και ο κύκλος των φιλικών αγώνων. Ο ΠΑΣ έχασε 2-0 από την ομάδα Νέων Κ19 του Παναιτωλικού και κέρδισε με σκορ 5-1 την ΑΕ Πρέβεζας. Είναι προγραμματισμένα φιλικά παιχνίδια με την Αναγέννηση Άρτας, τη Ναύπακτο και άλλες ομάδες.

Ιστορία, διακρίσεις και η ταυτότητα για τη σεζόν 2020-21

ΙΔΡΥΣΗ: Το 1963 από τη συγχώνευση των ομάδων Νικόπολις και ΑΕ Πρέβεζας

ΣΗΜΑ: Ιππόκαμπος, συμβολίζοντας τον ενάλιο πλούτο της περιοχής.

ΧΡΩΜΑ: Κίτρινο και μαύρο, τα χρώματα των ομάδων που συγχωνεύτηκαν.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Η συμμετοχή για δύο χρόνια στη Β’ Εθνική και η πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας τη σεζόν 2007-08 με προπονητή τον Γιάννη Γούναρη, παλιό διεθνή άσο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΣ Πρέβεζα απέκλεισε Αναγέννηση Γιαννιτσών, Καλαμάτα, Βέροια, ενώ αποκλείστηκε από τον Θρασύβουλο Φυλής, στον δρόμο για την προημιτελική φάση. Επίσης τη σεζόν 2002-03 έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας, στον οποίο έχασε με σκορ 2-1 από τη Βέροια στο γήπεδο Σοφάδων.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Πρόεδρος Σπύρος Ρεκατσίνας, α’ αντιπρόεδρος Αλέκος Λεόπουλος, β’ αντιπρόεδρος Νίκος Τριάντος, γενικός γραμματέας Θωμάς Πεπόνης, ταμίας Νίκος Κουλιάτσης, μέλη Τάσος Αμάραντος, Γιώργος Κατωγιάννης, Γιώργος Μπόκιας, Ιωσήφ Στύλος, Κώστας Πανταζής, Αντώνης Τσακανιάς, Ντίνος Τσώκος.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ: Προπονητής ο Άγγελος Μπέκας. Βοηθός ο Άγγελος Ζήσης, εκπαιδευτής τερματοφυλάκων ο Χρήστος Παπαζώης.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ: Μάκης Δήμας, Θωμάς Βασιλειάδης.

ΓΙΑΤΡΟΣ: Διονύσιος Γιαννούλης, χειρουργός ορθοπεδικός.

ΡΟΣΤΕΡ: Δεν έχει διαμορφωθεί, αφού γίνονται δοκιμές και οι μεταγραφές είναι σε εξέλιξη. Στην ομάδα επί του παρόντος είναι οι ποδοσφαιριστές: Κούσγια, Κώστας, Βραχνός, Τσούνης, Ορφανός, Φερεντίνος, Κωσταμένας, Τσάτσος, Σίλβα, Βασιλείου, Μπεκιάρης, Λίτος, Μερτζάνης, Φυσέκης, Ιγκόρ, Καραπιπέρης, Λεόπουλος, Μαγκανάκης, Τζαφέρης, Κονάκης, Στεμπάρ, Ντοματάς, Σακκάς, Χρηστάκης, Κουτρούμπας, Τζίμας, Σιδέρης.

ΕΔΡΑ: Το ΔΑΚ Πρέβεζας «Αθανασία Τσουμελέκα», χωρητικότητας 1.600 θέσεων. Πήρε την ονομασία με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προς τιμήν της Πρεβεζάνας Ολυμπιονίκου στο βάδην Αθανασίας Τσουμελέκα, που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

Το πρώτο διεθνές φιλικό με τη βουλγαρική Σίπκα

Το πρώτο διεθνές φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Πρέβεζα, τουλάχιστον με όσα είναι καταγεγραμμένα στα αρχεία εφημερίδων, είναι με τη βουλγαρική ομάδα Σίπκα. Έγινε στο κατάμεστο στάδιο Πρέβεζας στις 20 Αυγούστου 1965. Οι Βούλγαροι κέρδισαν 1-0 με γκολ του Αγκέλοφ στο 51’, αλλά οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Η διοίκηση του ΠΑΣ Πρέβεζα προσέφερε στους φιλοξενουμένους ορειχάλκινο πιάτο με αρχαία παράσταση και ντόπιο ούζο. Οι Βούλγαροι χάρισαν το λάβαρο της ομάδας τους και από ένα μπουκαλάκι άρωμα σε κάθε ποδοσφαιριστή της τοπικής ομάδας.

Διαιτητής ήταν ο Κωνσταντινίδης με βοηθούς τους Δάφλο και Βλέτσα του συνδέσμου διαιτητών Ηπείρου. Παρατηρητής αγώνος ο Κιτσανέλης.

ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ: Σαγανάς (Παπαμιχαήλ), Νικολάρας, Γεωργατζής, Οικονόμου, Μπαρκούζος, Φλασκοβίτης, Δημουλίτσας, Παπαζαχαρίας, Παπαδιώτης, Χουρίδης, Μπασούλης.

Η μοναδικότητα της τοπικής Ένωσης

Η ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας είναι η μοναδική Ένωση στην Ελλάδα όπου στα πρωταθλήματά της συμμετέχουν ομάδες από 3 νομούς. Εκτός από τους νομούς Πρέβεζας, Λευκάδας, συμμετέχουν και ομάδες από το βορειοδυτικό τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπως η φετινή πρωταθλήτρια Θύελλα Μοναστηρακίου, ο Αμβρακικός Βόνιτσας, ο ΑΟ Πλαγιάς, ο ΑΟ Παλαίρου, ο Άγιος Νικόλαος και άλλες.

Η ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας ιδρύθηκε το 1981 με πρώτο πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Σφονδύλη. Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο συμμετείχαν επίσης οι Γεράσιμος Μελάς, Γεώργιος Ντάβαρης, Σπυρίδων Τρομπούκης, Θεόδωρος Σγουρόπουλος, Παύλος Αλεξάνδρου, Δημήτριος Τραχανάς, Γεώργιος Λιόλιος, Αλέξανδρος Λαχανάς, Γεώργιος Τραυλός, Γεώργιος Ματσαϊδόνης. Τα τελευταία χρόνια πρόεδρος είναι ο παλιός άσος του ΠΑΣ Πρέβεζα Θωμάς Κάρτσακλας.

Η ιστορία με τον Κώστα Καρυωτάκη

Στην Πρέβεζα άφησε την τελευταία του πνοή, στις 21 Ιουλίου 1928, ο σπουδαίος Έλληνας πεζογράφος και ποιητής Κώστας Καρυωτάκης. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες. Για το έργο του έχουν γραφεί εκατοντάδες εργασίες και βιβλία, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες ειδικά συνέδρια.

Στην Πρέβεζα βρέθηκε ως δημόσιος υπάλληλος (δικηγόρος της Νομαρχίας) στις 18 Ιουνίου 1928. Ένα μήνα μετά αυτοκτόνησε σε συνοικία της πόλης. Οι εκδοχές είναι πολλές για την αυτοχειρία. Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Το σπίτι όπου έμενε στην περιοχή Σεϊτάν Παζάρ διασώζεται στις μέρες μας και τελεί υπό την προστασία του πολιτιστικού συλλόγου Πρέβεζας.