Ολυμπιακός: Απέσυρε την εμπιστοσύνη του στον Κλάτενμπεργκ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αντέδρασε για το γεγονός πως στην ΚΕΔ παραμένουν και οι Έλληνες με αποτέλεσμα να αποσύρει την εμπιστοσύνη στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ολυμπιακός: Απέσυρε την εμπιστοσύνη του στον Κλάτενμπεργκ

Την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός προκάλεσε η παρουσία των Κουκουλάκη, Τριτσώνη στην ΚΕΔ. Συγκεκριμένα έγινε γνωστό ότι ο νέος επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Μαρκ Κλάτενμπεργκ και οι συνεργάτες του Ζοάο Καπέλα και Αλαν Σνόντι θα είναι αυτοί που θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη διαιτησία στην Ελλάδα, ενώ παρατάθηκε και η θητεία των πέντε Ελλήνων μελών που θα παραμείνουν σε ρόλο τεχνικών συμβούλων.

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση των "ερυθρόλευκων" και την παρέμβαση τους στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός απέσυρε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, διότι στη συνάντηση που είχε γίνει με FIFA και UEFA είχε συμφωνηθεί πως θα υπάρχουν μόνο ξένα μέλη στην ΚΕΔ.

Για το συγκεκριμένο θέμα έκανε παρέμβαση ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, ο οποίος είπε: «Δυστυχώς ο κ. Κλάτενμπεργκ έχει αποχωρήσει. Θέλω να καταγραφεί στα πρακτικά πως η συμφωνία των Big 4 με την FIFA και την UEFA ήταν πως θα υπάρχουν μόνο ξένοι διαιτητές στην ΚΕΔ και δε θα εμπλέκεται κανένας Έλληνας, ούτε οι κ. Κουκουλάκης και Τριτσώνης, ούτε σαν τεχνικοί σύμβουλοι. Για αυτό το λόγο ο Ολυμπιακός αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τον κ. Κλάτενμπεργκ».