Όλοι στη Λίγκα εναντίον της ΕΠΟ

Δριμύτατες αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των ομάδων για την πρόθεση της ΕΠΟ να βάλει τον τελικό στις 12 Σεπτεμβρίου. Τι ειπώθηκε από Αλαφούζο, Αγραφιώτη, Κούγια, Καρυπίδη, Κοξένογλου, Πουρσανίδη. 

Όλοι στη Λίγκα εναντίον της ΕΠΟ

Από εκπροσώπους πολλών ΠΑΕ εκφράστηκε έντονη αντίδραση για την περίπτωση να ορίσει η ΕΠΟ τον τελικό του Κυπέλλου στις 12 Σεπτεμβρίου και να αναβληθεί η έναρξη του πρωταθλήματος. Ενδεικτικά είναι όσα διέρρευσαν από τοποθετήσεις στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Superleague:

Αλαφούζος (ΠΑΟ): «Θεωρώ απαράδεκτο η ΕΠΟ να προσπαθεί να επιβάλει την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος. Θα κοιτάξω για λόγους αρχής να ζητήσω από ΕΠΟ τα λεφτά που θα χάσει ο Παναθηναϊκός από τη μη έναρξη του πρωταθλήματος. Δεν είναι δυνατό να αποφασίζει και να διατάζει η ΕΠΟ».

Αγραφιώτης (Ολυμπιακός): «Να προσφύγει όλη η Σούπερ Λίγκα κατά του πραξικοπήματος της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ γνωρίζει ότι στις 12 Σεπτεμβρίου αρχίζει το πρωτάθλημα, είναι αξίωμα, το έχει εγκρίνει. Στέλνει μία επιστολή και λέει να αλλάξουμε το πρόγραμμα μας. Όταν όλες οι λίγκες αρχίζουν πιο νωρίς στην Ευρώπη για να έχουν οι παίκτες αγώνες στα πόδια τους ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών τους. Ούτε καν σαν συζήτηση δέχομαι το θέμα αυτό».

Κούγιας (Λάρισα): «Φαίνεται ότι τα καφενεία ξέρουν καλύτερα από εμάς το τι μέλλει γενέσθαι. Στα κέντρα της Γλυφάδας ήταν γνωστό αυτό το έγγραφο εδώ και 4 μέρες. Άρα το πρωτάθλημα πάει μία εβδομάδα πίσω. Αρά ο προγραμματισμός πάει πίσω. Αν έχουμε νέο κρούσμα, αυτή τη φορά στην ΑΕΚ, τι θα κάνουμε. Θα κανονίσει τη ζωή μας ο Διακοφώτης, o Θωμαϊδης, o Βακάλης; Πρέπει να τελειώνει αυτή η τραγωδία. Η Σούπερ Λίγκα να πάψει να είναι ουραγός της ΕΠΟ. Οι ομάδες μας μετέχουν στο κύπελλο, έναντι πινακίου φακής».

Καρυπίδης (Άρης): «Πλέον έχει καταντήσει μία κωμωδία. Έχουμε γίνει τραγέλαφος στο εξωτερικό. Τέτοια πράγματα δεν έχω συναντήσει ξανά. Εμείς, έχουμε ευρωπαϊκό παιχνίδι, χωρίς να προηγηθεί επίσημο παιχνίδι στην ομάδα μας».

Κοξένογλου (Ατρόμητος): «Δεν μπορεί να καθορίζεται κάθε φορά η τύχη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από μία εισήγηση της ομοσπονδίας. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν σοβαρότητα».

Πουρσανίδης (ΟΦΗ): «Ιεραρχικά αν το πάρουμε, οι βαθμοί στην Ευρώπη είναι πιο ψηλά από έναν τίτλο. Ως ΟΦΗ θέλουμε και εμείς ένα επίσημο παιχνίδι πριν από το ευρωπαϊκό μας ματς. Πάλι η ΕΠΟ πετάει το μπαλάκι σε εμάς. Η θέση του ΟΦΗ είναι ξεκάθαρη. Πρέπει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά».

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Μπουτσικάρης ξεκαθάρισε πως η Superleague θα επιμείνει κατά της πρότασης της ΕΠΟ ενώ ομόφωνα αποφασίστηκε προσφυγή κατά της ΕΠΟ αν ορίσει τον τελικό στις 12 Σεπτεμβρίου.