Η μεταγραφική «μάχη» του Ολυμπιακού με την Πόρτο

Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο στην ποδοσφαιρική αγορά και κατάφερε να κοντράρει στα ίσια την Πόρτο για τον Ζαϊντού. Η ιστορία μίας «μάχης» με τους «Δράκους».

Η μεταγραφική «μάχη» του Ολυμπιακού με την Πόρτο

Οι μεταγραφές είναι το αγαπημένο σπορ των οπαδών. Κάθε χρόνο ο κόσμος γι' αυτές τις ιστορίες ζει και αναπνέει. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος για τον οποίο υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τους οπαδούς του. Η αγωνία των οπαδών είναι τεράστια για το πώς θα διαμορφωθεί τελικά το ρόστερ της νέας σεζόν.

Είναι γεγονός ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει επίπεδο στην ποδοσφαιρική αγορά. Έχουν φτιάξει ένα καλό όνομα τόσο για τις πωλήσεις που κάνουν όσο και για τις αγορές. Και για να είσαι συνεπής και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο θα πρέπει και να αγοράζεις όχι μόνο να πουλάς.

Ο Ολυμπιακός πριν αρκετά χρόνια είχε σαν πρότυπο του την Πόρτο, μία ομάδα που έβρισκε "λαβράκια", δημιουργούσε υπεραξίες, έκανε μεγάλες πωλήσεις και έβρισκε την άκρη να παίρνει και σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν καταφέρει να ανοίξουν τις πόρτες μεγάλων γραφείων μάνατζερ και να κάνουν σπουδαία deals είτε αυτά αφορούν σε πωλήσεις, είτε αφορούν σε αγορές.

Τις τελευταίες ημέρες από το «ΦΩΣ» σας μεταφέραμε όλες τις κινήσεις του Ολυμπιακού για τον Ζαϊντού. Το όνομα του δεν θα σας έστελνε στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτείτε, αλλά είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που θέλουν οι σύλλογοι και οι προπονητές. Σούπερ ταλέντο, σε καλή ηλικία (23 ετών) και προερχόμενος από μία γεμάτη σεζόν.

Τον Ζαϊντού τον είχε σχεδόν καπαρωμένο η Πόρτο μέχρι που μπήκε στο κόλπο ο Ολυμπιακός και άρχισε να της χαλάει τα σχέδια. Και οι Πορτογάλοι μέχρι την τελευταία στιγμή είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι αυτό το σούπερ ταλέντο θα έφυγε για την Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είχε το σθένος να κοντράρει στα ίσια την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Πόρτο που είναι… μανούλα σε τέτοιες μεταγραφές. Έφτασε τα 4 εκατ. που ζητούσε η Σάντα Κλάρα και ανάγκασε ακόμη και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή από εκεί που έλεγε ότι "πάω στην Πόρτο" να δηλώσει "ότι πει ο ατζέντης μου (σ.σ. Ζόρζε Μέντες)".

Εν τέλει ο παίκτης μπορεί να κατέληξε στην Πόρτο, διότι ο ίδιος τα ζύγισε και προτίμησε να μείνει στην Πορτογαλία. Ξέρει το πρωτάθλημα και θεωρεί τιμή του να φορέσει τη φανέλα των "Δράκων". Στις λεπτομέρειες ο Ολυμπιακός δεν έκανε μία μεγάλη μεταγραφική νίκη απέναντι σε ένα θηρίο του συγκεκριμένου τομέα. Η ιστορία με τον Ζαϊντού δείχνει πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν αλλάξει επίπεδο στις μεταγραφές και στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Το σίγουρο είναι πως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου που ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος έχουμε να δούμε πολλά και σε όλα τα επίπεδα…