Ο Μαγκουάιρ ισχυρίζεται ότι τον απήγαγαν «ψευτοαστυνομικοί» - Πολιτική αγωγή: «Γελοίοι ισχυρισμοί»

«Προσπάθησα να αποφύγω την απαγωγή από ψευτοαστυνομικούς», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στο BBC ο Χάρι Μαγκουάιρ, για τα γεγονότα στη Μύκονο. Πολιτική αγωγή: «Προσβάλλει τους αστυνομικούς»    

Ο Μαγκουάιρ ισχυρίζεται ότι τον απήγαγαν «ψευτοαστυνομικοί» - Πολιτική αγωγή: «Γελοίοι ισχυρισμοί»

Σε συνέντευξή του στο BBC, την πρώτη μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση 21 μηνών με αναστολή για τα επεισόδια στη Μύκονο, τη σύλληψη, απόδραση και επανασύλληψη και την προσπάθεια δωροδοκίας αστυνομικών αφού τους επιτέθηκε, ο Χάρι Μαγκουάιρ εμφάνισε νέο ισχυρισμό: Είπε ότι προσπάθησε να αποφύγει «την απαγωγή από ψευτοαστυνομικούς», αφού τον χτύπησαν στα πόδια και τον απείλησαν ότι «δε θα ξαναπαίξει μπάλα».

Μαγκουάιρ στο BBC: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου στην Ελλάδα» (vid)

Επιπροσθέτως, ο Μαγκουάιρ είπε ότι δεν αισθάνεται ότι οφείλει συγγνώμη σε κανέναν και ότι θα δώσει μάχη να καθαρίσει το όνομά του. Όπως έχει γίνει γνωστό οι δικηγόροι του κατέθεσαν έφεση.

Η θέση της πολιτικής αγωγής

Στη συνέντευξη αυτή αντέδρασε άμεσα ο Ιωάννης Παραδείσης, συνήγορος της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση και δικηγόρος τριών εκ των αστυνομικών που δέχθηκαν επίθεση από τον Μαγκουάιρ, τον αδελφό τους και την παρέα τους πριν μια εβδομάδα.

Ο κ. Παραδείσης σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή απέρριψε ως «γελοίους και αβάσιμους» τους ισχυρισμούς του ποδοσφαιριστή.

«Το μόνο που καταφέρνει είναι να προσβάλλει περισσότερο τους αστυνομικούς στους οποίους επιτέθηκε, αλλά και το ελληνικό δικαστικό σύστημα γενικότερα», είπε ο δικηγόρος Ερμούπολης, κ. Παραδείσης.

«Τώρα ο κ. Μαγκουάιρ ισχυρίζεται ότι φοβήθηκε ότι τον απήγαγαν, αλλά η αντίδρασή του ήταν να διαφύγει και να τηλεφωνήσει στον μάνατζέρ του, αφήνοντας πίσω την αρραβωνιαστικιά, τα αδέλφια του και τους παιδικούς του φίλους. Ακόμη και αν το δεχθεί αυτό κανείς ως αληθινό -που εγώ δεν μπορώ- οι κινήσεις αυτές δεν είναι πράξεις ενός έντιμου άνδρα», πρόσθεσε ο Έλληνας δικηγόρος.

Ο ίδιος επέκρινε και το BBC που δεν πίεσε τον ποδοσφαιριστή να απαντήσει για τον αρχικό του ισχυρισμό ότι δύο Αλβανοί έκαναν ένεση στην αδελφή του προξενώντας τη λιποθυμία της.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο στην Ερμούπολη την Τρίτη ο Άγγλος εκλέκτορας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ απέσυρε το όνομα του κεντρικού αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την αποστολή της εθνικής Αγγλίας για το Nations League, και μάλιστα κατόπιν συνεννόησης με τον σύλλογό του.

Πηγή: kahimerini.gr