O Ραφίνια και οι «Τσιμίκας», «Ποντένσε»

Με την αντικατάσταση του Ομάρ από τον Ραφίνια, ο Ολυμπιακός δείχνει το δρόμο και για τη συνέχεια. 

O Ραφίνια και οι «Τσιμίκας», «Ποντένσε»

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έκανε μια πολύ σημαντική και επιτυχημένη θητεία επί μία εξαετία στον Ολυμπιακό, προσφέροντας πολλά στον ελληνικό σύλλογο, αλλά και κερδίζοντας επίσης πολλά από τη συνεργασία του με αυτόν. Ο Νορβηγός ήταν πάντα συνεπής και έδινε τον καλύτερο εαυτό του, ακόμη και σε περιόδους που έμοιαζε ντεφορμέ ή τέλος πάντων δεν ήταν στα καλύτερά του. Στον Ολυμπιακό κατάφερε να φτιάξει το όνομά του κερδίζοντας πρωταθλήματα και παίζοντας στους ομίλους του Champions League. Ήταν ένα ωραίο «δέσιμο» ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο Ομάρ πήρε και το περιβραχιόνιο, ενώ όταν έφτασε η ώρα του τέλους για ένα πολύ πιο ισχυρό συμβόλαιο στην Τουρκία, έμοιαζε πολύ πιθανό οι δρόμοι να ανταμώσουν αργότερα. Αλλά και να μη συμβεί αυτό, οι αναμνήσεις θα είναι πάντα θετικές.

Τι έκανε ο Ολυμπιακός χάνοντας τον Ομάρ; Πήγε και πήρε έναν παίκτη με πολύ «βαρύτερο» όνομα, με πολυετή θητεία σε έναν εκ των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης, με μεγάλη τροπαιοθήκη στο παλμαρέ του και με συμμετοχές στην Εθνική Βραζιλίας. Όλα στο γήπεδο κρίνονται, αλλά θεωρητικά η ενίσχυση με τον Ραφίνια αντί του Ομάρ μοιάζει ότι έχει γίνει και με το παραπάνω για τη θέση του δεξιού μπακ.

Οι Πειραιώτες ψάχνουν τώρα να αντικαταστήσουν σε ρόλο βασικού αριστερού μπακ τον Κώστα Τσιμίκα που έκανε μεταγραφή ζωής στη Λίβερπουλ και απέφερε μεγάλο οικονομικό κέρδος στην ελληνική ομάδα. Αφού εξασφαλίστηκε με την πείρα του Χολέμπας η κάλυψη της θέσης σε εναλλακτικό επίπεδο, οι Πειραιώτες ψάχνουν κάτι πολύ δυνατό και γι΄αυτή την πλευρά. Έναν παίκτη έτοιμο για να αντικαταστήσει επάξια τον Τσιμίκα, να έχει ανταγωνισμό με τον Χολέμπας και να κάνει τη διαφορά στο παρόν έχοντας προοπτική και για το μέλλον.

Με την ίδια προσοχή και επιμέλεια ο Ολυμπιακός δείχνει ότι κινείται για τη θέση που άφησε πριν από μερικούς μήνες ο Ντανιέλ Ποντένσε για να πάει κι αυτός στην Premier League. Τον χειμώνα ήταν δύσκολο να βρεθεί η κατάλληλη λύση, το ρίσκο με τον Μορ δεν έπιασε και οι πρωταθλητές έχουν τώρα περισσότερες δυνατότητες για να κάνουν πραγματικότητα τη μεγάλη επιθυμία του Μαρτίνς.

Αυτό που δείχνει η κίνηση με τον Ραφίνια και η κάλυψη του κενού που άφησε ο Ομάρ είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει τη διάθεση να κάνει το ίδιο και για τις περιπτώσεις του Τσιμίκα και του Ποντένσε. Και για ό,τι άλλο χρειαστεί, εάν υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις...