Συγκινημένος ο Ραφίνια: «Γρήγορη απόφαση, την Τετάρτη μου έκανε πρόταση ο Ολυμπιακός»

Ο Ραφίνια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Βραζιλία για να αποχαιρετίσει τη Φλαμένγκο και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δέχτηκε την πρόταση του Ολυμπιακού. Συγκινημένος ο 35χρονος, δεν μπόρεσε να κρύψει τα συναισθήματά του.

Συγκινημένος ο Ραφίνια: «Γρήγορη απόφαση, την Τετάρτη μου έκανε πρόταση ο Ολυμπιακός»

Ο Ραφίνια είναι έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα και να τελειώσει και το τυπικό μέρος της μεταγραφής του. Ο Βραζιλιάνος μπακ, ωστόσο, πριν φύγει από τη Φλαμένγκο ήθελε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και να μιλήσει για τους λόγους που φεύγει από την ομάδα και για την πρόταση που του έκανε ο Ολυμπιακός.

«Είναι μία πολύ δύσκολη συναισθηματικά στιγμή. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για όλα! Ήρθα εδώ για να θριαμβεύσω στη Βραζιλία και το έκανα. Έκανα τα όνειρα μου πραγματικότητα. Βγήκα πρωταθλητής της Βραζιλίας και πήραμε το Λιμπερταδόρες. Είμαι 34 ετών και να σε θέλουν ακόμα στην Ευρώπη είναι ένα "βραβείο". Οι συμπαίκτες μου είναι η απόδειξη ότι έδωσα το αίμα μου για την Φλαμένγκο».

Στη συνέχεια μίλησε για το γεγονός πως έπαιξε ακόμα και τραυματίας. «Κάποια στιγμή θυσιάστηκα, όταν έφτασα στο σημείο να παίζω τραυματίας, ακόμα και στο πρόσωπο! Ήταν μια επικίνδυνη κατάσταση, αλλά το αντιμετώπισα και λειτούργησε μια χαρά. Έζησα στιγμές που θα θυμόμαστε όλοι. Δεν θα διαγραφούν όσα πετύχαμε στο Λιμπερταδόρες. Επίσης και η φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου».

Αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση της καριέρας του και στο γεγονός πως ήταν μία απόφαση που την πήρε για το καλό και της οικογένειας του, ενώ επισήμανε πως την Τετάρτη έγινε η πρόταση του Ολυμπιακού. «Τώρα ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσω μια νέα πρόκληση. Είναι μια δύσκολη απόφαση και έπρεπε να την σκεφτώ πολύ. Έκανα μια απόφαση με... ραγισμένη καρδιά. Φεύγω με μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Ήταν μία απόφαση που αφορούσε και την οικογένειά μου. Έλαβα την πρόταση πριν από τον αγώνα εναντίον της Ατλέτικο Γκοϊανένσε.

Ήξερα ότι υπήρχε ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους, αλλά όχι από τον Ολυμπιακό. Ήταν το μεσημέρι της Τετάρτης όταν ήρθε η πρόταση. Ήταν μια δύσκολη, αλλά και πολύ γρήγορη απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ραφίνια.